... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
bmw118d napísal:Ak ste kupovali auto bmw v SR, tu je popis, co vsetko je treba pri zmene rozmerov pneu v technickom preukaze a kolko to stoji. Mozno vam to bude uzitocne. Mail mi odpisali z BMW Group Slovakia.
Čo sa týka povolených rozmerov kolies na Váš automobil BMW 118d, máte ich zapísané v technickom preukaze. Technicky je možné si dať na Vaše vozidlo pneumatiky s rozmerom 205/55 R16. Pokiaľ ich nemáte zapísané v technickom preukaze, je potrebné podať žiadosť na alternatívne rozmery kolies a dodatočne Vám budú dopísané do technického preukazu.
V prílohe Vám zasielame žiadosť na potvrdenie alternatívnych rozmerov kolies. Je potrebné zaškrnúť v žiadosti Potvrdenia o alternatívnych rozmeroch kolies, vyplniť ju a odoslať spolu s kópiou aktuálneho technického preukazu faxom na číslo +421 2 32 14 11 99. Poplatok za vystavenie je 66,38 EUR (2 000,- SKK), trvá 3-5 pracovných dní.
Poplatok sa platí až po úspešnom schválení, prevodom na účet, ktorý je uvedený na žiadosti vľavo dole.
Následne po zaplatení a odoslaní kópie potvrdenia o bankovom prevode o zaplatení poplatku (faxom alebo mailom) Vám bude potvrdenie aj s faktúrou zaslané poštou na adresu uvedenú v žiadosti. O priebehu sa môžete informovať na tel. čísle +421 2 32 14 11 11.
Druha alternativa je na stranke http://www.bicar.sk . Vyjde to lacnejsie.
Arnost napísal:Mne by stačili aj origo rozmery (všetky), s tou druhou alternatívou máš skúsenosti
bmw118d napísal:
Ešte nemám, ale odporučil mi to známy, nevedel presne povedať sumu za doplnenie, ale určite lacnejšie ako v bmw a navyše ti to hned zapíšu priamo u nich, to je ako novinka v tomto roku, asi jediný to môžu robiť v SR, iné firmy som na nete nenašiel. Takže sa obrátim na nich a idem cez nich to riešiť. Navyše mám aj ten problém, že deme...i na inšpektoráte, zle napísali kedysi prvemu majitelovi rozmer pneu, takže aj to doriešim, dám vám vedieť ako to všetko dopadlo.
Mireck napísal:
Len ci to nebude tak, ze ti to zapisu iba ked kupis od nich elektrony.
Jannci napísal:maju databazu. resp musia mat. ved co by robili, ked stratis technicak? myslis, ze opisu udaje z formulara, co vyplnis? ved by to potom bolo jednoduche prihlasovat kradnute auta, resp ked mas auto bez papierov
alfi666 napísal:
Nooo oni to spravia podla typoveho schvalenia ES... napriklad k mojmu ES mali zapisane len zakladne disky a preto mi tam nezapisali ine... ku..y zelene
![]()
Samozrejme, je databaza vozidiel a majitelov.. atd... ale nemyslim, ze su tam komplet vsetky udaje z TP.... nuz a pokial su, tak som zvedavy akym sposobom to BICAR updatuje
PS: 50 eur je OK cena pokial je to uplne legalne
Arnost napísal:Mne bolo povedané, ked som zisťoval po známich kdo mi zapíše gumy do TP bez potrvdenia od BMW, že každé auto má niaku svoju kartu kde sú údaje o aute, a keby tam chcem zapísať tie gumy tak v tej karte musí byť potvrdenie na základe ktorého mi to tam dopísali.