... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
airbone napísal:tak to tí kreténi asi nemaju nastavené...ja mám tiež HID a nikoho to neoslepuje...mam to nastavené ako to má byť
Jo a u mna je aj tuzing HID sada..... Totiz vacsina blbcov mi s tym vie pekne zneprijemnit zivot ked im to svieti hore do neba.... Jedine origo alebo poriadna prerabka so vsetkym co k tomu patri.
k33p napísal:Každý kto sa aspoň trochu vyzná do svetla a svietenia vie že životnosť samotného svietenia xenónu je pomerne dlhá, koniec koncov i bežná žiarovka v domácnosti by mohla svietiť niekoľko rokov ale marketing je sviňa a výrobcovia umelo znižujú výdrž svietivosti.
U áut je najväčším problémom pri xenónových výbojkách (čo sú vlastne obyčajné halogény obohatené o prímes xenónu) s ktorými automobilky bojujú niesú kupodivu životnosť svietenia ale otrasy, nárazy a vybrácie v aute.
k33p napísal:Schválne sa vám určite stalo že do vás alebo ste do niekoho vleteli a vplivom nárazu sa zničil xenon a už nesvietil. :)
Takže ak s autom nebudeš búrať a jazdiť cez spomalovače ako blazon vydržia ti dobre.
lajooriginal napísal:tak to tí kreténi asi nemaju nastavené...ja mám tiež HID a nikoho to neoslepuje...mam to nastavené ako to má byť
BlackMW napísal:dva krat som buchol audi a dva krat sa mi znicila vybojka. Asi je bmw nejaké odolnejšiedva krat som na roh buchol auto, zakazdym svetlo na kasu a vybojka vzdy prezila za svietenia, parabola ju ochranila mechanicky..
k33p napísal:dva krat som buchol audi a dva krat sa mi znicila vybojka. Asi je bmw nejaké odolnejšie![]()
Inak to s tými nárazmi (berme do úvahy iba tie nárazy ako otrasy a vybrácie) je to skutočne tak, nevycucal som si to z prstu, bol som na prednáške o osvetlovaní, kde nám o tom referovali.