... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lukas318
Autor témy

zivotnost ziaroviek v xenonoch

Pondelok, 18. Augusta 2008, 12:50

Ake mate skusenosti so zivotnostou xenonovych vybojek? Ci uz origo alebo dorabanych.
Naposledy upravil/-a lukas318 v Utorok, 19. Augusta 2008, 15:24, upravené celkom 1 krát.
Freude am Fahren

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 18. Augusta 2008, 13:31

:wink: xenonové výbojky keď už :D ja mám HID a už pár mesiacov fungujú :roll:

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Augusta 2008, 17:50

Zivotnost origo je celkom dobra, zhruba 250tkm. Ale to sa moze lisit, moze to byt aj ovela viac, aj o daco menej.
Ked som mal passat s origo xenonami, tak prva vybojka odisla az pri 300tkm, druha este v pohode, ale ked som vymenil jednu stranu, bolo vidno, ze ta stara funkcna ma uz o dost nizsiu svietivost. Takze odporucam to po urcitych km vymenit este predtym nez ich trafi slak, nove svietia lepsie ako tie pred odchodom.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 19. Augusta 2008, 10:25

odporucam menit podla farebnej teploty, cim modrejsia tum menej vydrzia, ale max je 130-140 000km

slamec

Utorok, 19. Augusta 2008, 11:18

Martin46 napísal:
odporucam menit podla farebnej teploty, cim modrejsia tum menej vydrzia, ale max je 130-140 000km
nepočíta sa náhodou časová dľžka svietivisťi v hodinách a nie v kilometroch

čo tak cca 8-10000 h

airbone

Utorok, 19. Augusta 2008, 14:44

Jasne, toto je asi najpresnejsie vyjadrenie, len sa mi nechcelo velmi lomcovat po nete aby som tuto hodnotu nasiel. A som toho nazoru, ze by sa mali pouzivat standardne 4100/4300K ktorymi aj auta vybavuju vyrobcovia. Je to najlepsie svetlo pre osvetlenie. Tie modre 8000-10000K alebo dokonca fialove, to je u mna TUZING. :lol:

Jo a u mna je aj tuzing HID sada..... Totiz vacsina blbcov mi s tym vie pekne zneprijemnit zivot ked im to svieti hore do neba.... Jedine origo alebo poriadna prerabka so vsetkym co k tomu patri.

lajooriginal

Utorok, 19. Augusta 2008, 17:28

airbone napísal:

Jo a u mna je aj tuzing HID sada..... Totiz vacsina blbcov mi s tym vie pekne zneprijemnit zivot ked im to svieti hore do neba.... Jedine origo alebo poriadna prerabka so vsetkym co k tomu patri.
tak to tí kreténi asi nemaju nastavené...ja mám tiež HID a nikoho to neoslepuje...mam to nastavené ako to má byť

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Augusta 2008, 22:24

Každý kto sa aspoň trochu vyzná do svetla a svietenia vie že životnosť samotného svietenia xenónu je pomerne dlhá, koniec koncov i bežná žiarovka v domácnosti by mohla svietiť niekoľko rokov ale marketing je sviňa a výrobcovia umelo znižujú výdrž svietivosti.

U áut je najväčším problémom pri xenónových výbojkách (čo sú vlastne obyčajné halogény obohatené o prímes xenónu) s ktorými automobilky bojujú niesú kupodivu životnosť svietenia ale otrasy, nárazy a vybrácie v aute.

Schválne sa vám určite stalo že do vás alebo ste do niekoho vleteli a vplivom nárazu sa zničil xenon a už nesvietil. :)

Takže ak s autom nebudeš búrať a jazdiť cez spomalovače ako blazon vydržia ti dobre.
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

VLADKY242

Utorok, 19. Augusta 2008, 22:56

no pokial viem origo xenon ked pomaly odchadza začina svietiť do žlta a straca sa svietivosť. Meniť najlepšie obe vybojky. :wink:

balino
Auto: E36 320iSDN

Streda, 20. Augusta 2008, 07:07

este taka mala info zivotnost skracujete ked sustavne vypinate a zapinate svetla...
E36 sedan 320iSDN rv 97
FUSERKLUB BRATISLAVA veduci klubu BLACKMW hlavny mechanik VLADKY242
http://www.indaclub.sk, http://www.partyveci.eu, http://www.obchodpredeti.sk

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 20. Augusta 2008, 08:18

k33p napísal:
Každý kto sa aspoň trochu vyzná do svetla a svietenia vie že životnosť samotného svietenia xenónu je pomerne dlhá, koniec koncov i bežná žiarovka v domácnosti by mohla svietiť niekoľko rokov ale marketing je sviňa a výrobcovia umelo znižujú výdrž svietivosti.

U áut je najväčším problémom pri xenónových výbojkách (čo sú vlastne obyčajné halogény obohatené o prímes xenónu) s ktorými automobilky bojujú niesú kupodivu životnosť svietenia ale otrasy, nárazy a vybrácie v aute.

mozno som nieco prehliadol, ale odkedy je plyn haklivy na otrasy ??
halogen svieti vlaknom, xenon je jak neonka, svieti tam plyn..

k33p napísal:
Schválne sa vám určite stalo že do vás alebo ste do niekoho vleteli a vplivom nárazu sa zničil xenon a už nesvietil. :)

Takže ak s autom nebudeš búrať a jazdiť cez spomalovače ako blazon vydržia ti dobre.

dva krat som na roh buchol auto, zakazdym svetlo na kasu
a vybojka vzdy prezila za svietenia, parabola ju ochranila mechanicky..

takze bud sa tu ani trochu nevyznam ja, alebo ty, kazdopadne ak sa mylim kludne ma oprav :wink:
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 20. Augusta 2008, 09:12

tak tak BlackMW v xenone svieti plyn a nie vlakna. Tie su haklive na otrasy. Neviem kolko vydrzia ale je to porstatne dlhsie ako vlaknova ziarovka. Viem ze je blbost porovnavat to ale poulicne osvetlenie je tiez z neonu - plyn a svieti to stale. Urcite dojde aj xenon, ale viec sa nacakate.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

airbone

Streda, 20. Augusta 2008, 09:25

lajooriginal napísal:
tak to tí kreténi asi nemaju nastavené...ja mám tiež HID a nikoho to neoslepuje...mam to nastavené ako to má byť

Ak vies o tom, ze xenony maju mat automaticke nastavovanie a ostrekovace, tak si das aj odpoved na zvysok. Jo a este by som chcel dodat, ze xenonve svetlo neni len o vybojke, ale aj o sosovke a parabole. Preto trvam natom, ze HID prerabky patria skor do kategorie tuzingu. Sorry... Nehovorim ze prave ty ma s tym osvetlis, ale vela inych ma uz osvetlilo. Ja by som to zakazal a nenechal prejst auto cez STK kedze sa jedna o nepovolene osvetlenie.

k33p
Auto: e87

Streda, 20. Augusta 2008, 10:08

BlackMW napísal:
dva krat som na roh buchol auto, zakazdym svetlo na kasu a vybojka vzdy prezila za svietenia, parabola ju ochranila mechanicky..
dva krat som buchol audi a dva krat sa mi znicila vybojka. Asi je bmw nejaké odolnejšie :wink:

Inak to s tými nárazmi (berme do úvahy iba tie nárazy ako otrasy a vybrácie) je to skutočne tak, nevycucal som si to z prstu, bol som na prednáške o osvetlovaní, kde nám o tom referovali.
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 20. Augusta 2008, 10:18

k33p napísal:
dva krat som buchol audi a dva krat sa mi znicila vybojka. Asi je bmw nejaké odolnejšie :wink:

Inak to s tými nárazmi (berme do úvahy iba tie nárazy ako otrasy a vybrácie) je to skutočne tak, nevycucal som si to z prstu, bol som na prednáške o osvetlovaní, kde nám o tom referovali.

tie vybojky co prezili boli D1S co sa pouzivaju aj v Audi..
tie otrasy platia pre vlakno - halogeny a rozne zazracne crepy ako halogen s xenonovou naplnou..
pri naraze je to otazka nahody ci to sklo prezije, tak isto praskne halogen ako xenon..
halogeny sa mi vypalovali jedna ziarovka za cca 4-5 mesiacov, xenony mam 2 roky a zatial ficia..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných