Utorok, 30. Apríla 2013, 09:10
Zdravim cistil som skritiacu klapku aj volnobezny ventil cca pred 2 tyz. Po namontovani ma prekvapilo ze na volnobehu otacky nekolisali len namiesto povodneho chovania - po nastartovani asi 10-15 s ot na 1000-1100 a potom pokles na 750 po cisteni to bolo - cca 30s na 1300 a potom pokes na 750-800 a jemne (milimetrove) skoky hore-dole.
No a teraz uz ani to nie, a je to ako pred cistenim najprv na 1100 a potom na 750 a bez vyrazneho kolisania.
Lebo citam ze je nutny iba v tedy ako sa otacky nechu ustalit na volnobehu a stale kolisu..
ALE neviem ci to nieje iba pocit ale (tak si troska sledujem spotrebu) a mam pocit ze je trocha vyssia -co by ale suviselo s tym ze RJ treba restartovat.
Cize je nutny restart RJ alebo nie ?
Ak je ma to spravit tak ako je tu v tomto popise na nete: "Reset riadiacej jednotky – pri zapnutom zapaľovaní (kontrolky svietia, motor nebeží) odpojíme mínusový pól batérie (akokoľvek to môže znieť čudne, ale jednoduché odpojenie batérie nestačí), počkáme 30 sekúnd a pól znova pripojíme (pokiaľ je to možné „prvým/jedným hmatom“, aby iskier bolo čo najmenej (potrebu vypnutia všetkých spotrebičov predtým snáď netreba zdôrazňovať), až to v priestore škrtiacej klapky „hrkne“. Potom vypnúť zapaľovanie, dotiahnuť svorku na aku a môžeme štartovať.
Niektoré zdroje potom odporúčajú nechať motor bežať cca 10 minút na voľnobeh, aby si RJ načítala hodnoty zo senzorov."
e46 320i
Vdaka
OO(||||)°(||||)OO