... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Stefo1248
Auto: paraolimpiada
Kraj: Banskobystrický

Re: Sportovy filter na diesel

Utorok, 15. Decembra 2009, 20:51

PavelKedro napísal:

hm asi tak diesel nebude nikdy sportový motor tak načo to pastačit filtrami ked to nema žiaden efekt !!!

A čo je podla teba športový motor?

a PS,asi 3 ludia na TD mi povedali že pocitili malí nárast vykonu,alebo aspon je auto trošku živšie.
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Decembra 2009, 23:29

origofilter tlmi zvuk sania,cize aj turba,ak das sportovy, tak budes viac pocut turbo.
vykon nezmenis, nakolko to ovlada ecu. ale je jasne ze to bude lahsie cucat vzduch. porovnaj si zapnuty vysavac s vreckom a bez ;)

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Decembra 2009, 13:12

V kazdom pripade autu a motoru to prospeje, bez ohladu na to, o aky druh motora ide. Nie je o com debatovat. A ked sme pri tom ucinku - bude taky isty, ako u benzinoveho motoru. Tam to tiez neurobi nic moc - len motor sa ti podakuje. Ako bolo spravne povedane, bude lepsie dychat. Kto tvrdi, ze auto neskutocne ozilo, a ze zvuk sa stal super, keca, resp. prehana. Zvuk sa moze malicko zlepsit len u otvoreneho sania, ale ked dame sportovy filter do krabice serioveho, tak sa nic na zvuku neudeje. A ak, tak su to len "mikroskopicke" zmeny. Vykon narastie cca o 1,5 - 2%, co pri vykonoch, akymi disponuju BMW-cka, vlastne ani nepoznas rozdiel (napr. pri 100 PS bude vykon 102 PS - to nemozem v prevadzke poznat).
Zaver - motoru to rozhodne prospeje, ale raketou to auto nespravi... Nikdy, ani pri otvorenom sani. A mas ho nafurt (ten filter).

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Decembra 2009, 16:42

otvorene sanie ti spravi odmeranych na brzdne 11.5 kona na 330i e46... no a co sa tyka zvuku mikroskopicke zmeny to nie su, s civilizovaneho auta sa hned stane "mko"

hovorim na zaklade vlastnych skusenosti;)

alfi666

Streda, 16. Decembra 2009, 17:17

Miesate tu otvorene sanie s bavlnenou vlozkou, zvuk s vykonom a krutiacim momentom a dokonca vraj nieje rozdiel, ze na aky motor ](*,) ach jaj...
BTW motor sa ti urcite nepodakuje, lebo logicky, cez bavlnenu vlozku prejde viac bordelu nez cez papierovy filter.. a ten bordel musi motor spalit...

Bavme sa o seriovych autach bez cipu:

Na TD ak nemate zajebany origo vzduchovy filter, tak bavlneny vam pomoze akurat tolko, ze ho mozete preprat a nemusite menit... zvuk sa nezmeni, o vyssom vykone/krutiacom momente tiez pochybujem...

Na TD ak date sisku (otvorene resp. studene sanie) tak v zime sa bude chudak motor akurat este blbsie zohrievat, a co pocitite na vykone/krutiacom momente je cisto placebo efekt, lebo zvuk to bude mat trochu iny.. to je pravda..
Moze nastat zmensenie turbodiery a jemny narast krutiaceho momentu v nizkych otackach.... urcite nie vsak vykonu, ktory je vo vyssich RPM

benziny nepodme rozoberat, lebo to by bolo OT

PS: ano, po instalacii sisky z toho budete mat urcite Mko... este dajte nejaky RAMUS vyfuk a bude ztoho aj stihacka :mrgreen: =D> =D> =D>
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Decembra 2009, 19:15

Martin, citaj pozornejsie. Ten zvuk a jeho mikroskopicka zmena sa tyka diesla.
Na 323 i mam tiez sport. filter miesto povodneho a ak sa zvuk a vykon zmenili smerom nahor, tak som to nepostrehol.
Alfi, napisal si len to, co uz bolo spomenute - ale suhlasim bez vyhrad s poslednou vetou v "PS". Je strucna a vystizna

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Piatok, 18. Decembra 2009, 15:33

[-X pozor Martin 46 povedal otvorene sanie a nie vložka filtra a aj to na benzine, je to velký rozdiel

bez kastlíka a filtra ma dokonca aj moja 2,4td lepší zvuk, pocuť sicanie a piskanie "turba" inac je to len zvuk prudiaceho vzduchu ,pocit +20 koní :mrgreen: realne nepridalo nic
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

AllsheFR
Auto: Seat Leon 1M FR

Piatok, 22. Januára 2010, 10:36

zdravim pani. Nemam sice bmw, ale mam diesel, a pouzitu KN vlozku v originalnom airboxe - seat leon 1.9 TDI FR,

mam odmerany vykon na brzde PRED (NOVY paierovy filter) a PO (NOVA KN vlozka)

spolu s pouzitim nafty OMV Alpine diesel (bolo to teraz v zime) bol realny odmerany rozdiel 6 koni (seria 152 koni, po vlozeni KN vlozky to bolo 158 koni)

dufam ze ma neukamenujete ze nemam bmw a zapajam sa do temy :)

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 22. Januára 2010, 14:42

Len si chlapci treba uvedomiť jednu zasadnu vec !!! Každý turbodieslovy motor ma mastné sanie a to može byť aj fungel nový motor !!! Cez športovú/bavlnenú vložku prejde to čo cez papier neprejde a to sa na tu mastnotu lepí !!! Takže všedci si tu vyradujeme EGRka aby nezajebavalo sanie a potom si tam davame športové vložky aby sme boli opeť na začiatku.
PS:Mal som v aute športový filter a už vyše roka je von a je tam opeť papierový filter. Zvuk bol nadherný ale to je asi všetko.
Len tak pre zaujimavosť sa skuste pozrieť cez vypraný alebo nový športový filter. Ak sa pozriete dobre tak cez neho uvydite,takže špina nema žiadnu prekažku prejsť cez neho. Trožku sa ten prechod zmierni nastriekaním/naimpegnovaním toho filtra ale aj tak je to podla mna slabo.
Teraz si tu niektori povedia "čo to trepe,ved by sa to nepredavalo" . A ja poviem že ked ludia budu mať zaujem kupovať vzduch vo flaši tak prečo im ho nepredať ? :mrgreen:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 22. Januára 2010, 16:41

V tom máš pravdu...do motora ide viacej vzduchu, tým pádom musia byt aj väčšie otvori a cez ne ide asi aj viacej bordelu...aj keď sa mi zdá že športoví filter sa olejuje(impregnuje) a na to by sa tá špina mala lepiť.....mala.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

AllsheFR
Auto: Seat Leon 1M FR

Piatok, 22. Januára 2010, 20:38

a co sa tyka zvuku, tak ani disel nema zly zvuk :))) ale niekomu sa samozrejme nemusi pacit (zvuk samotneho motora ostane vzdy ten isty, ale celkovy zvuk auta sa moze zmenit)
http://www.youtube.com/watch?v=wi52bLR83Vs

luky2208

Piatok, 22. Januára 2010, 20:50

TT-SIMIK napísal:
V tom máš pravdu...do motora ide viacej vzduchu, tým pádom musia byt aj väčšie otvori a cez ne ide asi aj viacej bordelu...aj keď sa mi zdá že športoví filter sa olejuje(impregnuje) a na to by sa tá špina mala lepiť.....mala.....

Presne o tom rozpravam. Trochu to zachrani to nastriekanie filtra ale len z malej časti.
Uvediem velmi jednoduchý priklad: Mal som škodu 120. asi 6rokov som tam mal origo papierový filter. Počas tych 6tich rokov som ani raz nemusel čistiť karburator ! Dal som športovú vložku a minimálne 2x do roka som musel čistiť vzdušníky(triska na vzduch) lebo boli uplne zapchaté a to tak že bol problém ich vyčistiť.

alfi666

Piatok, 22. Januára 2010, 21:59

sportova vlozka je blbost... kto chce nahanat tych 5 koni co mu to prida, tak prosim... ale motoru robite viac zle ako dobre... kto nechce nech neveri ;)

A ti co chcete az 7 koni, nedajte si tam ani tu vlozku len natiahnite ruru dopredu... a z vyfuku potom mozte zbierat grilovane muchy ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Zdenky
Auto: BMW 330D E46

Nedeľa, 24. Januára 2010, 13:19

Ako nechcem sa tymto nikoho dotknut ale chcel by som k tejto teme ties nieco povedat ,,,pred mojim BMW 320d som mal asi 3 dieselove auta co bolo najprv wv golf 3 1.9tdi,potom audi 100 2.5 TDi ,a nakoniec wv golf 4 1.9TDI az po moje terajsie BMW 320d...do vsetkych aut som daval sport filtre a mozem zarucene povedat ze sa menil zvuk auta ako aj vykon a hlavne pri rozbehu ,,,,ako nechcem sa tu hrat na chitraka lebo som s tymito autami nebol nikdx na brzde az kym som nekupil tu 4 golfa ,, tomu som sa zacal venovat troska viac ,,,, bol to 81kw motor ,,,, moja prva investicia bola otvorene sanie s od PIPER CROSU...za ktore som dal cca 100e..kedze moj znami pracuje na valcovej brzde tak som tam stravil dost casu ,,,, najprv bola zmena vo vykone asi o nejakych 8 konikov nieje na zahodenie ked nechcte davat cip a zvuk ten sa nedal porovnat turbo pocujete akoby bolo v kabine ,,,ale postupom casu sme zistili ze to nieje ono lebo auto tahalo od motora horuci vzduch ,,, tak sme museli spravit z boku od motora laminatovx krit a potiahli sme hadicu od predneho naraznika k filtru co bol zarucene dobrx prinos cerstveho vzduchu ,, potom bol vykon 12 koni,,,, a ked som naneho kupil sport vyfuk a odstranil katalizator celkovy vykon bol nejakych 23 konikov ,,, ci uz mi verite alebo nie je to len navas ....ako moj zaver je taky ze na jar bude prva moja investicia do sport sania a poriadneho vyfuku a potom vam poviem ci sa to zmenilo alebo nie ,,,,, a este k tomu ze to autu neprospieva tak to je BULL SHIT,,,

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 24. Januára 2010, 15:49

alfi666 napísal:
Miesate tu otvorene sanie s bavlnenou vlozkou, zvuk s vykonom a krutiacim momentom a dokonca vraj nieje rozdiel, ze na aky motor ](*,) ach jaj...

súhlasím s Alfim, na sériový diesel nemá žiaden význam dávať športový filter (športovú vložku do origo boxu), mám to odskúšané na vlastnej koži a skutočne žiadna objektívna zmena. pre niekoho výhoda, pre niekoho možno nie, ale športový filter treba čistiť, impregnovať, vysušiť-pri origo výmene jeden vyjebem z auta preč, dám druhý a nemusím čakať celú noc až sa mi vyschne filter. Rozprávky o zvýšenom výkone -dokonca 10 koní... to je ako keď rychlé pruhy a nálepky pridajú minimálne 20..
na druhú strenu verím že komplet otvorené sanie s tepelným štítom pridá trochu šťavy..ale takisto to nebude žiadna hitparáda.
bavíme sa samozrejme o nafťákoch, ak by zase niekto chcel chytať za slovíčka.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných