... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
g1de0n
Auto: E91 320D M47N2
Kraj: Bratislavský

Re: Skusenosti s BMW servismi

Pondelok, 18. Augusta 2014, 11:27

Tempus BA:
Poistna udalost - vymena naraznika. Cakal som 3 tyzdne a napokon sa ozvali, ze vymena sa rusi. Jediny clovek co u nich riesil poistne udalosti odtial odisiel. Zavriet to tam cele...
(Teraz cakam v Autopalace)
Obrázok

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 18. Augusta 2014, 12:45

takze zhrniem doriesenie mojej poistnej udalosti s rozbitym sklom

po 2 tyzdnoch cakania v autopalace som siel do auto-motiv s tym, ze som velmi sklamany z jednania autopalace, vopred ma upozornili, ze maju rovnakeho dodavatela dielov a ze s tym moze byt problem...
dohodli sme sa, ze auto si beriem a pridem dam im ho az budu mat diely, po par dnoch mi volali ze prisli diely ale ze najblizsi volny termin maju az na dalsi tyzden...ale auto somo mal tak si hovorim ok...
termin som mal myslim v stredu 2.7., auto malo byt hotove na druhy den...avsak uz v ten den mi volali, ze bola zle urobena obhliadka (v autopalace zrejme nedali dolu pasku z okna aby to poriadne obhliadli) a ze sa budu musiet doobjednavat diely, takze som ostal bez auta a takisto aj bez informovanosti o stave riesenia...viackrat som k nim volal, ale neuspesne, o par dni uz som mal nervy, ze si to auto zoberiem a volal som ze co je s nim, vraj prisli zle diely ale uz su objednane spravne...
vo stvrtok 17. Jula som si prisiel po opravene auto...vymenili mi jedno zadne pevne sklo navyse, neinformovali ma o tom, dali tam sklo s antenami, ale hovorim si neva...
pri preberani auta som si ho obhliadal a nasiel som jemnu "dobku" v pravom zadnom narazniku, ktora tam predtym nebola (chystal som sa na PDR+detailing, takze som mal prehlad o kazdom buchanceku aj skrabanceku)...
skusili to na mna ze to nie je dokazatelne, ze to tam nebolo, tak som odmietol zaplatit...trochu som vybuchol a dohodli sme sa, ze to aspon vylestia a preliaceninu si dam vytiahnut(bolo to iba male chvalabohu)...na druhy den som si uz konecne prisiel po auto....
tyzden na to som bol dat dorabat folie na tie skla, co menili a panko ma upozornil, ze mam okolo ramu toho pevneho okna ktore nebolo rozbite ale menili ho nejake poskodenie
ano pani, v autorizovanom servise mi pri vymene okna sekli do kasne a urobili okolo neho par skrabancov, ktore nasledne zatreli ciernou matnou farbou aby to nebolo vidiet!

takze naspat do automotivu, rozhovor s majitelom, ponukli opravu prelakovanim, odmietol som, vraj ak sa preukaze, ze to sposobili oni(kto iny by to urobil kedze oni tam menili to okno), tak mozem navrhnut riesenie, momentalne som v stadiu hladania riesenia, chcel by som to dat profesionalne opravit do Royal Garage a uhradit by to mal AutoMotiv, uvidime co z toho vyjde...

takze tolko moje skusenosti s autorizakmi v BA...chlapi asi radsej garazmajstrovi alebo do rakuska...

riesil som to s nimi od 6.6. do 18.7. + mi poskodili lak, a este to musim doriesovat

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Utorok, 19. Augusta 2014, 20:02

pristup v palace je na hovno, ja musim volat, ja sa musim doprosovat, ja musim zistovat, ja mujsim navrhovat riesenia atd.. neviem ci to prameni z toho ze maju po zruseni tempusu viacej roboty alebo to tam bolo bezne vzdy

s nechavanim odkazov tam mam kadejake skusenosti, povacsionou odkaz nenasiel adresata, alebo skor aj nasiel, ale adresat mal v pici. ta slecna tam hned vsetko dava dalej bol som svedkom par telefonatov.. a sedia meter a pol od seba takze myslim ze v prenechavani odkazov nebude problem :)

videl som na vlastne oci ako mechanik (postarsi pan) chodil s celou diagnostikou do kanclu lebo nemal paru co ta chyba je a lamanou hybridstinou :) mu to ten kolega v kancli prelozil moc profesionalne a este pred zakaznikmi mi to neprislo.

neviem, ozaj mam zle skusenosti za 2 roky aj s autorizakom (lamac, automotiv), aj s garazmajstrami, neviem neviem kam by som ak tak isiel riesit veci ... je to des a hruza u nas

Gorgi

Utorok, 19. Augusta 2014, 21:14

kompre napísal:
pristup v palace je na hovno, ja musim volat, ja sa musim doprosovat, ja musim zistovat, ja mujsim navrhovat riesenia atd.. neviem ci to prameni z toho ze maju po zruseni tempusu viacej roboty alebo to tam bolo bezne vzdy

s nechavanim odkazov tam mam kadejake skusenosti, povacsionou odkaz nenasiel adresata, alebo skor aj nasiel, ale adresat mal v pici. ta slecna tam hned vsetko dava dalej bol som svedkom par telefonatov.. a sedia meter a pol od seba takze myslim ze v prenechavani odkazov nebude problem :)

videl som na vlastne oci ako mechanik (postarsi pan) chodil s celou diagnostikou do kanclu lebo nemal paru co ta chyba je a lamanou hybridstinou :) mu to ten kolega v kancli prelozil moc profesionalne a este pred zakaznikmi mi to neprislo.

neviem, ozaj mam zle skusenosti za 2 roky aj s autorizakom (lamac, automotiv), aj s garazmajstrami, neviem neviem kam by som ak tak isiel riesit veci ... je to des a hruza u nas

No uz jedine si asi auto opravovat sam...

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 19. Augusta 2014, 21:21

Gorgi napísal:

No uz jedine si asi auto opravovat sam...

to mi bohuzial poistovna nepreplati ;)

Devilko1121
Auto: bmw 318D 2003
Kraj: Košický

Utorok, 19. Augusta 2014, 22:37

BmW regnum zazite vyskusane bez problemov . Behom kratkej cvhile obhliatka zistene co treba vymenit atd (odporucanie) max spokojnost
(bmw rocnik 2003 sedan) Samozrejme cena vysoka ,ale kto chce usetrit nepojde do bmw servisu :D

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Utorok, 26. Augusta 2014, 23:35

BA Automotiv - velmi pozitivna skusenost, hlavne s prijimacim technikom p.Opalenym.
Priniesol som tam staru E39 (2001), ze mi trasie volantom pri 100-120km/h.
Najprv som bol v Autopalace, kedze som tam uz servisoval byvalu E90. Poslali ma prec a ani nemali zaujem riesit to, po mojich slovach, ze som uz menil tlmice, stabilizatory, brzdy su rovne a riadenie repasovane, mi povedali, ze nevedia co, ked mam vsetko menene..

Prisiel som do Automotivu, pokecali sme, vypytal si kluce, sadol do auta, parkrat sa pohol, zabrzdil a ze su to silentbloky prednych ramien. Tie sa nakoniec vymenili v inom servise, kde uz bolo auto dopredu objednane..
Zajtra idem este na komplet kontrolu podvozku, lebo sa mi to stale nezda na 100%.. Teraz uz len jemne zavibruje pri 120-130, dufam, ze odhalia nejaku prkotinu a bude pokoj..
Subaru WRX STi

toledo26
Auto: ex-e46 323ci

Streda, 3. Septembra 2014, 08:05

caute.hladam servis alebo mechanika najlepsie v KE MI TV pana z Dvorianok ani vidiet nechcem... mam e46 323ci v servise to doj...li podla diag som mal zle snimace vackovej hriadele a oni vymenili magneticky ventil a po reklamacii vratili peniaze stym ze neopravia auto lebo nie su schopny.

bendy252
Auto: E91 320d

Piatok, 5. Septembra 2014, 08:15

Ba -Automotiv
znova pozitivna skusenost (p. Opaleny ) prisiel som s tym ze mam znova unik vody.bolo to v piatok,bol som vopred upozorneny ze maju nabity kalendar do utorka ale ze ak auto necham skusia to stihnut pomedzi identifikovat.v utorok volali ze vypust chladica je netesny a odtial unika voda. -riesenie novy vypus (chladic neoriginal behr) alebo komplet novy chladic.kedze som bol odkazany na auto tak som radsej uprednostnil vymenu chladica.Diel prisiel vo stvrtok rano (diely sa musia objednavat do 10:30am aby boli NBD !!) v piatok o 11ej bol termin na vymenu ,o 12:20 auto hotove.

pri prevzati zhaproval central (kluce mal pan Opaleny) priznal ze je problem auto hned hodili sefmechanikovi ten zaliezol a po polhodine (vratane diagnostiky,dobitia baterky atd ) zistil ze problem je v pravom zamku.kedze som odmietol auto nechat na opravu lebo som ho uz potreboval tak deaktivovaly zamok a auto odovzdali s tym ze problem ich mrzi a pri vymene dostanem zlavu

zas a znova ferovy pristup a nemozem povedat nic zle (max kebyze maju lepsi time manazment a komunikaciu )

bl4ckbox
Auto: E91 330xd AT

Piatok, 10. Októbra 2014, 14:18

Vidím, že všeobecne sa nadáva na autorizované servisy, ale najak som sa tu nedopracoval k tomu kam teda najlepšie chodiť servisovať auto v Košiciach prípadne okolí. Máte niekto viac pozitívnych skúseností s nejakým servisom? Momentálne potrebujem meniť všetky filtre, motorový a prevodový olej. V Regnum Košice by ma to vyšlo cca na 950e, z toho 200e by bola práca. Kúpou olejov a vane na nete by som ušetril cca 150e. Počul som, že po výmene prevodového oleja treba resetovať adaptačne hodnoty automatickej prevodovky a neviem či to vedia robiť "hocikde". Ďakujem za prípadné odporúčania.

PeterSoftak
Auto: BMW X6 i35
Kraj: Trnavský

Streda, 22. Októbra 2014, 18:37

Ahojte nedá mi to ale ja naozaj musím :thumbup: Mám X6 i35 mal som problém z vanos ventilom tak som sa rozhodol nechať ho vymeniť v autorizovanom servise TOB Trenčín. Auto som priviezol technik ho prevzal a po cca. 7 dňoch mi volali že je vadný vanos ventil a nový stojí cca. 70,-eur či súhlasím s výmenou a cenou. Samozrejme vravím nebudem riešiť 70,-eur. Po cca ďalších 5 dňoch mi volal technik že je zakarbónovaná olejová časť motora a či budem chcieť spraviť kontrolu u ktorej je nutné vymeniť jednorazové tesnenie pod viečkom hlavy a to stojí tiež cca. 70,-eur. Samozrejme som súhlasil. Po cca 7dňoch mi volal technik opäť s tým že je to vážnejší problém a bude nutné : buď výmena celej hlavy, alebo nejaké mechanické odstránenie alebo ešte niečo už ani neviem. Všetky ceny do 5 000,-eur. Že vraj na tom aute jazdím len krátke vzdialenosti a na to nie je to auto stavané !!! (som zostal v šoku) .............. tak som povedal aby nič nerobili nechali to tak a ja si pre auto prídem. Po cca 5 dňoch mi volali že je auto spravené a môžem si preň prísť. No tak som teda prišiel a keď som videl tú cenu za opravu som myslel že ma s prepáčením "JEBNE" Páni 1 600,-eur za nič jeden vanos a jedno tesnenie ostatné nejaké výkonové jednotky mechanikov, ktoré sa počítajú po 5 min. práce a samozrejme 30,-eur za skúšobnú jazdu. Tak som to samozrejme zaplatil nasadol do auta. Auto bolo povysávané a umyté no za tie prachy sa ani nedivím a dal som sa na cestu domov. Ešte som ani nevyšiel zo servisu počul som pri ubraní plynu taký zvláštny zvuk. nepáčilo sa mi to ale išiel som ďalej, ešte som nebol na diaľnici smerom NMnV a ozvala sa poruch 4x4 a EPS tuším. Tak som za NMnV zastavil a vola do servisu aký mám problém. Vraj auto dlho stálo aby som vypol motor počkal 5min. a bude všetko v poriadku. OK vravím si. Tak som naštartoval a porucha ozaj zmizla no nie na dlho po cca. 3km znova to samé. Nasratý som bol ako pes ten divný zvuk som si natočil na MT aby som mal dôkaz a prišiel som domov. Druhý deň som sa zobral za kamarátom automechanikom aby sa mi diagnostikou pozrel čo tomu je. Mal len základnú diagnostiku ale zisti z nej že snímač polohy na volante nie je nakalibrovaný a je nutné použiť origo diagnostiku kde je to práca na pár sekúnd. Pozrel sa mi aj na ten divný zvuk a zistil že nebola pripojená hadice z pretlaku turba do sania motora. Ďalej sme zistili chýbajúce skrutky na plastovom vrchu motora, prasknutú hadicu na saní do vzduchového filtra, prasknutý samotný vrchný dekel motora, chýbajúce skrutky na hadiciach už neviem akých ale na dvoch miestach no jednoducho katastrofa. Tak sme čo sme vedeli dali do poriadku. Zavolal som opäť do TOB Trenčín povedal aké som zistil problémy a dohodli sme si stretnutie no na "štastie" išla aj moja manželka. Auto som išiel previesť s prímacím technikom aby som mu ukázal tú poruchu 4x4 a popísal som mu všetky závady na, ktoré sme bežnou obhliadkou prišli. Povedal mi aby sme počkali v showroome a auto odviezol technikovi do zadu. Po cca. 1hod čakania prišiel a povedal nám že za svojho technika ručí a dal by za ňho ruku do ohňa, ale on vykonal všetko čo mal nič nezanedbal a všetko dal do pôvodného stavu a tie poškodené diely už vraj boli poškodené keď sme auto priviezli. Tak mi to nedalo a pustil som mu záznam z MT aby počul čo auto robilo keď som z predajne vyšiel a vyjadril sa k tomu. A zasa ja dám ruku do ohňa za toho technika to on nemohol zabudnúť zapojiť späť ..... (asi som si to odpojil sám som si pomyslel) a porucha 4x4 vraj vznikla vadnou geometriou, ale ak chcem že mi tú geometriu spravia ! No to asi nemal vravieť moc nahlas nakoľko to počula manželka a taký výstup ten ich showroom ešte nezažil :-) 10 minútový monolog o amatéroch šuplikantoch atď atď s patričným dôrazom na intonáciu a výraznú hlasitosť aby aj ten technik v zadu v dielni počul že je reč priamo o ňom :-) Z celého srdca som im to prial. Zobrali sme auto a išli rýchlo od garážových amatérov v TOB Trenčín domov. Po ceste žiadna porucha nič. Tak som auto zobral zasa kamarátovi ten pripojil diagnostiku a snímač volantu bol zrazu v poriadku nakalibrovaný. Má aj 3D geometriu tak sme nahodili terče na kolesá a geometria v poriadku ako keď strelí bez jedinej výchylky a čuduj sa svete boli aj doplnené originálne chýbajúce skrutky. Plasty zostali síce poškodené ale už to neriešim. Takže na záver chcel len povedať že TOB Trenčín na veľa veľa veľa km obchádzať !!! amatéri amatéri amatéri za cenu top vyškolených profesionálnych odborníkov. NIKDY VIACEJ. Peter.

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 08:10

stazuj sa vomackovi, on je tam akcionar :bmwball:

Lipo69

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 10:02

Autorizaky su vo vacsine pripade katastrofa......drahsie horsie dlhsie.
Nevedia, nechcu zaplatit odbornikov a tak to vyzera.

Vzdy ked mozem idem k sukromnikovy kedze ten ma reputaciu len jednu tak sa snazi.

PeterSoftak tu na klube je par fakt schopnych ludi a odporucam skor touto cestou ist.
Naposledy upravil/-a Lipo69 v Štvrtok, 23. Októbra 2014, 11:03, upravené celkom 1 krát.
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 11:33

Je to velky zacarovany kruh:

Nie je to vsade tak. Zial u nas si servisakov sukromnici nevedia zaplatit. Vo vacsine maju minimalny plat a ten sa im navysuje o marzu, ktoru vyrobi servis. Inymi slovami, cim vaic zarobi, tym vacsia vyplata. Servisaci si taktiez radi vyberaju robotu podla normohodin. Tam kde je roboty malo, ale normohodin vela robia radsej, kedze to znamena vela penazi za malo muziky.

Preto ak sa fachman vyzna, dokaze si zarobit mesacne viac uz len tym, ze v garazi pod blokom bude sesedom menit olej a sviecky a nie driet od osmej do piatej v autorizaku. Potom to tak vyzera, ze konkretne pred 4-mi alebo 5-timirokmi v Tempuse v PP robili servisakov dvaja kuchar-casnici a jeden murar. To by ani tak nebol problem, kedze vsetky automobilky dnes vydavaju Service buletiny, teda prehladne navody co opravit/vymenit na zaklade symptomu od zakaznika a vypisu chyb z diagnostiky, ale potom to dopada tak, ze kvoli komponentu za par centov sa menia motory a prevodovky za tisice eur. To samozrejme automobilku stoji nemale peniaze a kazi im to tzv. CPU status (cost per unit, teda kolko stoji servisny ukon na jedno auto). Dileri si tieto peniaze vymahaju od automobiliek ( ak je auto v zaruke ) a tie im to v pripade pochybenia profesionalneho ukonu (zla diagnoza ako napr. ze vymeni motor namiesto sviecok, atd...) preplatit nechcu.

Potom pocuvame ze clovek pride s autom v zaruke s prasknutou hlavou do servisu a oni od neho najprv ziadaju peniaze a este nic neurobili. A to nehovorim o nenavratnych sumach za rozne aretacne pripravky a pomocky pri vymenach. Potom sa to doslova robi na kolene a zakaznik odchadza s ciganskou robotu. Casto s nevymenenym olejom, lebo servisak si ho nauctuje, nevymeni a potom predava na bazosi. Alebo ze zakaznik na zaklade informacii z internetu uz davno vie o svojom probleme viac ako "odbornik" ktory ho v autorizovanom servise presviedca o opaku.

Darmo, bieda plodi zlo.

No a v neposlednom rade treba spomenut tzv. Referencne trhy a preco su tie autorizaky na slovensku vlastne tak hlboko v prdeli. Kazda automobilka pre urcity regionm napriklad pre europu, si vyberie jeden alebo dva referencne trhy. napriklad pre Ford a BMW je to Nemecko a GB, pre Volvo je to Svedsko a Nemecko, atd.. Ked sa analyzuju data, beru sa do uvahy hlavne tieto referencne trhy.

Uvediem priklad: Povedzme ze mame referencny trh Nemecko. To znamena ze na svete sa moze povedzme vykonat 1000 servisnych ukonov za urcite obdobie a z toho 500 sa vykona v nemecku, tak tych 500 sa berie ako referencia a zvysnych 500 mimo nemecka sa berie ako informacie s iba pridanou hodnotou, tzv. Immature data. V nemecku samozrejme servisaci s platmi od 5000,o Eur mesacne odvedu vynikajucu pracu a cisla hovoria za seba. Ale moze sa stat a stava sa to casto, ze napriek tomu ze vysledky servisov su dobre, minulo sa viac financii ako hovori rozpocet za referencny trh. A prave preto tu mame na SVK spolocnosti ako Summit Motors, Regnum a podobne, ktore takpovediac dokazu vymahat tieto ciastky od automobiliek, pretoze su vzdy kryte vysokym kapitalom, popripade nejakou velkou financou skupinou. V praxi to znamena, ze dokazu opravu zplatit sami, rucia si tym, ze su profesionalni a urobia to tak, ze im to automobilka nakoniec zaplati. Teraz uz asi tusite, preco dopadol Tempus tak, ako dopadol.

A preto napriklad autorizovane servisy Ford, Volvo, Mercedes a BMW v Nemecku neplatia za nahradne diely vobec nic, su im poskytovane zadarmo a plati sa ib za odvedenu pracu (labour cost) a na Slovensku musi vzniknut tema, ci sa oplati so strachom ist do autorizovanych servisov.

jorge_sk
Auto: BMW 320xdT LCI (E91)

Piatok, 7. Novembra 2014, 13:55

K autorizovanym servisom (BA) len tolko ze je to tragedia.

Pokial som mal auto v zaruke a v ramci bmw inklusiv som chodil do autorizovaného servisu do Bruck am Leitha (zitta.at). Mensi servis, kvalitna robota, velmi slusny. Robi tam aj jedna slecna slovenka cize problem dohovorist sa nie je. Prijimaci technik vie v pohode po anglicky..

A k vlastnym skúsenostiam:
Tempus AWT Bavaria: Cele uplne zle, najhorsi autorizovany servis, o tu licenciu si prist zasluzili. Robota nekvalitna, amaterizmus, fakt len zle a horsie skusenosti. + nehovoriac o tych cenách. Ani nejdem podrobne skusenosti rozpisovat lebo ti degesi mi za to ani nestoja.

Autoplace: Od zaciatku sa javili ako fajn, ale tiez to neni nic ine. Servisak ku ktorému chodim sa nad nimi len pousmeje. Hovoril mi jak k nemu dosiel manik ze rovno odtial, ze mu nieco "menili" za 800EUR, co ani menit netrebalo a ze jak hodil auto na diagnostiku tak 20 chybových hlasok. No comment. A osobna skusenost: Na zhruba dvjrocnej X3 zacala praskat na boku sedadla vodica "koza". Tak sa to reklamovalo v zaruke. Po vymene a pri preberani auta si clovek vsimne ze poskrabali lakovanie na prahu dveri - tak to dali prelakovat. Po prelakovani poskodeny plastovy lem prahu dveri, tak to objednali.. Nahodit to uz dame asi inde, lebo mam pocit ze u nich to pri servise nejde bez toho aby nieco ine vzdy poskodili...Fakt tragedia.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 57 neregistrovaných