... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
heretik
Autor témy
Auto: S6
Kraj: Banskobystrický

rozsirovacie podlozky a bezpecnost

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:59

Chcem sa opytat, ze ked si dam na kolesa 8mm podlozky bez osadenia, ci budu velmi zatazene sroby? (ci sa to po case neodtrhne) lebo sa mi zdalo ze koleso je iba na polovicnej casti toho stredoveho koliku ako predtym.... a este ci stacia sroby dlhsie iba o tu cast aka je hruba podlozka alebo racej vacsie?

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: rozsirovacie podlozky a bezpecnost

Piatok, 17. Apríla 2009, 11:37

pouzi funkciu hladat, podlozky sa tu uz riesili dost krat
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

heretik
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 12:04

ved to, ze som hladal a vsade je len, ze to bude triast volantom, popripade problemy s policajtmi, ale ci sa mi neodtrhne koleso tam nic nebolo :D

iste
Kraj: Bratislavský

Piatok, 17. Apríla 2009, 12:42

podlozky su nebezpecne.podlamna ti moze odtrhnut koleso od skrutiek,ale je to relativne.skor by ma sralo ze vsetky tlmiace prvky pojdu rychlo kakat.radsej kup kolesa ktore ti urobia zelany efekt.

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Apríla 2009, 13:07

predopkalad, ze to budu podlozky co maju aspon vystredovaci stred

Ja som take daval ale 15 plus dlhsie sroby. jazdi sa mi na tom lepsie. Len nechapem, ako sa moze odlomit koleso. Ved predsa sroby su kalene, a podlozky su z maksieho materialu. Sanca, ze zlomi srob je asi taka, ako keby si ich mal zlomit bez podlozky. A to sa mi uz podarilo chytit par dobrych jam na ceste a stale nic.

heretik
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 13:33

diky za nazory, ide o to, ze tu podlozku tam musim mat aby koleso neskrelo o brzdy, podlozka nema stredove osadenie, cize koleso drzi iba na zvysku toho vycnelku, po case urcite bud predam disky alebo to nako prerobim toto je len provizorne aby som mohol jazdit. volantom trochu trasie , ale nic hrozne, ked som mal zle vyvazene kolesa triaslo ovela viac

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 13:46

iste napísal:
podlozky su nebezpecne.podlamna ti moze odtrhnut koleso od skrutiek,ale je to relativne.skor by ma sralo ze vsetky tlmiace prvky pojdu rychlo kakat.radsej kup kolesa ktore ti urobia zelany efekt.

Tie tlmiace prvky budu tak isto zatažene s podložkami ako aj s diskami nižším et. Je to uplne jedno.

Ked to trasie tak to nieje dobre. Daj si ich stočit napr na 5mm, to by malo stacit aby to dobre sedelo na strede. Kamarat mal problem s podložkami že mu triasli a dal si ich stočit z kraja a pomohlo to, ak niesu nove tak to skus.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

heretik
Autor témy

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 13:52

su nove ale to je jedno raz ich uz musel dat upravit lebo tam bolo stredove osadenie, lenze bolo vacsie ako stredova diera na kolese tak islo prec, rozmyslal som aj nad tym ze tych 5mm by stacilo na to aby to neskrelo o brzdu a koleso by bolo viac uchytene na napravu, cize by sa skrutky menej zatazovali, toto je zatial asi najlepsie riesenie.

barabas
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 15:20

ak das take ako maju byt rozumnej znacky ako napr h&r a nebudu nadmerne dlhe, tak by nemal byt problem, nezabudni kupit aj rozumne sroby.
hlavne nech to nedopadne takto:
Obrázok

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 15:28

no aj ja som za znacku H&R... robia kvalitne veci, a svoj zivot si nechcem ohrozit

DRA system je taky, ze sa podlozka nasrobuje na koleso vlastnymi srobmi, a do nej sa uchyti samotne koleso original srobmi... z technickych pricin ale minimalne 20mm rozsirenie

takto to vyzera...

Obrázok

heretik
Autor témy

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 19:12

ide o to ze viac ako 1cm tam nemozem dat, lebo to uz pojde skoro von z blatnika, preto tam mam zatial 8mm. popripade dam zbrusit na 5mm, sroby tam mam dlhsie, zatial som na tom presiel asi 20km takze uvidim casom ci to necham na tych 8mm alebo predam disky a kupim ine...

alfi666

Pondelok, 20. Apríla 2009, 13:30

Ak mozem poradit - podlozky celkovo nedavaj... ale ked uz musis, tak URCITE S CENTROVACIM KRUZKOM... bez toho ti bude vibrovat volant, lebo koleso sa nedokaze dokonale osadit uplne do stredu ....
Odtrhnut sa to neodtrhne,, lebo vahu nesu sroby a nie ten stred (na niektorych diskoch sa davaju vystredovacie kruzky z umelej hmoty... ten stred sluzi naozaj len na vycentrovanie kolesa)

PS: ver tomu, ze tie vibracie ta donutia predat tie elektrony.. skor ci neskor ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

heretik
Autor témy

Pondelok, 20. Apríla 2009, 14:41

diky za zhrnutie, ako som uz vravel vibruje to menej ako ked som tam mal nevyvazene kolesa a to som na nich behal pol roka, ale urcite si ich necham maximalne na jednu sezonu, potom sa rozhodnem pre stalejsie riesenie...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 33 neregistrovaných