Diky za odpovede, uz som medzicasom zistil co je vo veci. Disky sice obujem a su bez problemov (v nemecku 200km/h, aj dlha cesta pri plnom zatazeni cca 1400km tam a 1400km naspat v pohode), ale presne ako pisete - na moju motorizaciu max 18tky. Nevadi, tu kde zijem fizli auta na ulici po technickej stranke nekontroluju vobec (len keby som bol nejako okato extra vytuneny) a na stk obujem origo zimne 17tky a bude pokoj. Ale vcera som podla certifikatu na nove disky zistil, ze su na 5 series dpc...

To uz vazne mi na slovensku predaju hocico a povedia ze je to OK... Alebo druha moznost - predam ich (maju najazdene 2 mesiace) a kupim to iste ale 18 palcove. Povodne som nekupoval 18 len preto, ze nemali vyrobene a muselo sa cakat X mesiacov. Plus som si bol isty, ze 19 v pohode zlegalizujem. No co uz, clovek je omylny dpc... Diky chalosi.
EDIT: aby som odpovedal aj na otazku, tak nie, neplatil som nic, kedze mi nakoniec ziadne potvrdenie netreba (logicky ked mi nemozu vydat potvrdenie na take rozmery ake potrebujem, tak si ho mozu nechat).

EDIT2: Pripadne ak by mal niekto zaujem kupit, tu su specs:
dva kusy Luxor w670 8,5x19, 5x120, ET 29, diera 72,6
dva kusy Luxor w670 9,5x19, 5x120, ET37, diera 72,6
dva kusy Continental Sport Contact 6 225/35/R19 spotreba E, brzdy A
dva kusy Continental Sport Contact 6 255/30/R19 spotreba E, brzdy A