... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Romeo napísal:opačne Miloš.
Milosss napísal:Takze Twin turbo pre obycajne turboduchadla kazde pre jeden rad valcov a Bi turbo pre dve za sebou zapojene turboduchadla. Mas to aj z nejakeho zdroja alebo si to pamatas odniekial?
Ale ta X6 je teda dost jasnym prikladom ze je to tak.
Lets say you had a V6 with a twin turbo set up, then one turbo would be used for each bank of cylinders(half the engine) So one side would get boost from one of the turbos, and the other side from the other turbo.
Bi-turbo usually refers to one turbo spooling the other turbo, basically a smaller turbo to spool a larger one. Maybe to eliminate turbo lag at low RPM's......
Ultimately both terms mean"2 turbos" but sometimes they are used different ways. Someone could sometimes call a twin turbo a biturbo and vise versa, depends are the person......what I defined above is some of what I have heard people say, and call cars, but it can go either way
voMacK napísal:bi-turbo - dva rady valcov [teda "V" motory]; kazde turbo pre jeden rad..pararelne zapojenie
twin turbo - tiez dve turba, ale v "R" motoroch....teda su zapojene seriovo..
tu sa to ale zacina komplikovat, kedze v novych BMW je "twin turbo" uz len jedno, kt. sa "tvari ako dve" na motoroch s jednym radom valcov..
snad som to napisal spravne :)
Romeo napísal:
Pamätám, zdroj bol google sa mi zdá![]()
Ak vieš anglicky, tu je to to isté napísané
Romeo napísal:
BMW ma twin scroll turbo.
a povedal si to opačne