... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
NOROV
Autor témy
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Prevod.olej MTF-LT-1-nahrada

Štvrtok, 11. Novembra 2010, 15:26

Vie niekto napisat aku ma viskozitu olej MTF-LT-1?prip. aka je komercna nahrada za tento olej.
Povodne sa uz tento olej nevyraba ale ma nahradu MTF-LT-2 a tam viem,ze ma specifikacie:Full syntetic 75W-80 API GL4.
V BMW NR vraj leju CASTROL Manual TAF-X 75W-90 API GL4+, len neviem aky je rozdiel medzi tymito olejmi a ako sa bude spravat prevodovka , obe oleje sy synteticke, co znamenaju tie cisla 80 a 90?
Pripadne aky olej davate do manualnej 5st. prevodovky?,mam tam zlty stitok MTF LT-1
Reakcie typu "pouzi Hadat" si odpustite,lebo som uz prebrazdil aj toto forum a aj ine fora, ale vsade len dohady a nikde ziadna konkretna odpoved.
Potesily by reakcie tych co uz menily olej v manual.prevodovke so zltym stitkom a hlavne ako sa spravala prevodovka po vymene oleja(zlepsenie,alebo zhorsenie) lebo na net-e su rozne nazory

Vopred dakujem kazdemu za nazor aj postreh
Naposledy upravil/-a NOROV v Piatok, 19. Novembra 2010, 16:41, upravené celkom 2 krát.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Re: Prevod.olej MTF-LT-1

Štvrtok, 11. Novembra 2010, 18:01

ja som menil olej, kupoval som priamo v BMW podla VIN, odliali mi do flaše. Po vymene som nepocitil žiadnu zmenu ale urcite som prevodovke neubližil :-D

NOROV
Autor témy

Re: Prevod.olej MTF-LT-1 nahrada

Piatok, 19. Novembra 2010, 16:29

To tu este nikdo nemenil olej v prevodovke kde ma zlty stitok MTF-LT-1 vid obr.
Aky olej ste davali ako nahradu?
Väcsina mazacich planov mi vypisuje ATF Dexron II,ale to je cerveny olej/ alebo pise specialny olej BMW.
Prílohy
27102009115.jpg
27102009115.jpg (127.56 KiB) 5911 zobrazení
Naposledy upravil/-a NOROV v Piatok, 19. Novembra 2010, 16:38, upravené celkom 1 krát.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

VLADKY242

Re: Prevod.olej MTF-LT-1

Piatok, 19. Novembra 2010, 16:33

Ja som daval do e39 Castrol SMX-S a v pohode zmena skoro žiadna rovnako ide všetko :wink:

darty
Kraj: Trnavský

Re: Prevod.olej MTF-LT-1-nahrada

Piatok, 19. Novembra 2010, 20:58

Ja som dával MTF-LT-2 a mám tiež na prvodovke LT-1, no je to v pohode, menil som cca pred rokom...
Ja neviem...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Sobota, 20. Novembra 2010, 09:58

Nechapem, na co tu riesis nejake nahrady. Ides experimentovat s viskozitami, alebo co? Ked ani nevies, co znamenaju tie cisla 80 a 90, co sa pytas v prvom prispevku, tak asi nie... Chod do BMW, povedz im, co mas za auto, aky stitok na prevodovke a oni Ti predaju ten, co tam ma ist. Budto vo flasiach alebo Ti odleju do tvojej flase, podla toho, aky tam pojde. Ako sorry, ale vymyslat tu s nahradami, ked liter toho oleja Ta vyjde priamo v BMW mozno 11 EUR (za 1 liter vo flasi DII, pocitam, ze tento nebude drahsi)...
A nejaky velky rozdiel asi nepocitis, mne po vymene jemne stichla a lahsie sa da zaradit 1-ka. Vymena oleja jej urcite neuskodi...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

matizek
Auto: BMW 318i E46 rv 98
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 15:34

Ked zozenes za 11eur liter berem aj ja.Pretoze v BMW chceli odmna 150 eur za 5 litrov a menej u nich nekupim mi povedali...

http://www.damoslovakia.sk/sortiment/ol ... sx-75w-80/

http://www.damoslovakia.sk/sortiment/ol ... 88-75w-80/

Toto su adekvatne nahrady ktore som pouzil aj ja.
Ak niekedy prekracujem hranice aspon viem kde su!

NOROV
Autor témy

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 15:40

pelo napísal:
Nechapem, na co tu riesis nejake nahrady. Ides experimentovat s viskozitami, alebo co? Ked ani nevies, co znamenaju tie cisla 80 a 90, co sa pytas v prvom prispevku, tak asi nie... Chod do BMW, povedz im, co mas za auto, aky stitok na prevodovke a oni Ti predaju ten, co tam ma ist. Budto vo flasiach alebo Ti odleju do tvojej flase, podla toho, aky tam pojde. Ako sorry, ale vymyslat tu s nahradami, ked liter toho oleja Ta vyjde priamo v BMW mozno 11 EUR (za 1 liter vo flasi DII, pocitam, ze tento nebude drahsi)...
A nejaky velky rozdiel asi nepocitis, mne po vymene jemne stichla a lahsie sa da zaradit 1-ka. Vymena oleja jej urcite neuskodi...

Taaak, aby som to uviedol na spravnu mieru. Ide mi prave o to ,ze nechcem experimentovat s viskozitami.Ak si cital prvy prispevok tak tam pisem,ze v autorizovanych BMW servisoch leju do prevodoviek rozlicne oleje a to v BA - MTF-LT-2 kde 1lit.-29.89€ a nie 11€, v NR - CASTROL Manual TAF-X a v tretom nemenovanom mi povedali len tolko,ze mozem dat akykolvek prevod olej synteticky(viskozitu nespecifikovali)
Tym padom ako som zistoval specifikacie olejov(uvedene v prvom prispevku) tak v tom mam akosi chaos.
Preto som uviedol len tieto servisne strediska lebo ich mam najbizsie a to v okruhu 100km a koli 1 litru oleja sa mi neoplati chodit tam a s5 200kilakov

NOROV
Autor témy

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 15:46

matizek napísal:
Ked zozenes za 11eur liter berem aj ja.Pretoze v BMW chceli odmna 150 eur za 5 litrov a menej u nich nekupim mi povedali...

Tak-tak ako pises.

pelo

Pondelok, 22. Novembra 2010, 07:34

Tak skus napisat priamo do Castrol-u. Tie "original" oleje su vo vacsine aj tak prezleceny Castrol, tak by mali vediet, co sa teraz pouziva namiesto LT-1. Tie cisla 80 a 90, co si sa pytal v prvom prispevku, suvisia s viskozitou oleja podla SAE, prve cislo s W je "zimna trieda" a to druhe je letna trieda. V kazdom pripade treba dodrzat typ (synteticky), viskozitu (80 a 90 nebude taky rozdiel) ale hlavne API GL cislo. To suvisi s vykonnostnou triedou a mierou a typom aditivacie. Pri pouziti ineho GL dost trpia synchrony a mozes sa dopracovat az k repasu prevodovky... Najistejsie bude napisat priamo do Castrolu, ale pre istotu bud do Ceskeho, prip. nemeckeho zastupenia, so Slovenskymi nemam moc dobre skusenosti...

e39 525i sedan '03 -ex

NOROV
Autor témy

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 01:22

pelo napísal:
Tak skus napisat priamo do Castrol-u. Tie "original" oleje su vo vacsine aj tak prezleceny Castrol, tak by mali vediet, co sa teraz pouziva namiesto LT-1. Tie cisla 80 a 90, co si sa pytal v prvom prispevku, suvisia s viskozitou oleja podla SAE, prve cislo s W je "zimna trieda" a to druhe je letna trieda. V kazdom pripade treba dodrzat typ (synteticky), viskozitu (80 a 90 nebude taky rozdiel) ale hlavne API GL cislo. To suvisi s vykonnostnou triedou a mierou a typom aditivacie. Pri pouziti ineho GL dost trpia synchrony a mozes sa dopracovat az k repasu prevodovky... Najistejsie bude napisat priamo do Castrolu, ale pre istotu bud do Ceskeho, prip. nemeckeho zastupenia, so Slovenskymi nemam moc dobre skusenosti...

Ok, dik za objasnenie tych cisiel.
T.z.: ze mozem tam v klude liat 75W-80,alebo 75W-90 len aby to bolo API GL 4
Pochopil som to spravne?

ThePuk
Auto: BMW i3

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 15:17

spravne :smile: podstatna je specifikacia API nie viskozita ktora je aj tak az na letne cislo totozna..

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 15:33

u prevodoviek je vhodne dodrzat aj viskozitnu triedu kedze ide o pomerne nizky rozsah medzi dolym indexom a hornym

TAF-X 75W-90 leju snad vsade, len na priklad (aj v Seate aj Nissane ho davaju do kadecoho) - kludne ho tam daj. ale jeden poznatok po zmene na Motul Gear 300 ide prevodovka este hladsie a mam istotu ze je to olej ktory znesie aj dost vysoke teploty.

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 18:51

castrol dextron a nema problem
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

pelo

Piatok, 26. Októbra 2012, 11:37

Ozivim temu.
Prave som pisal s technikom z AWT Bavaria Bratislava. Liter oleja BMW MTF-LT-2 stoji 30,15 EUR s DPH, maju ho v 20l bandaskach a rozlievaju ho po litroch do flase, ktoru si donesies. Takze asi tak. Za tych par usetrenych EUR sa podla mna neoplati hladat nahrady...

e39 525i sedan '03 -ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 32 neregistrovaných