... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

bruno75
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Presnosť indikovanej rýchlosti

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:35

Páni, za prvé sa ospravedlňujem , že zakladám novú tému (myslím, že niečo podobné som tu už videl, len to teraz neviem nájsť... :oops: )
What`s the problem:
Včera v noci ma na dialnici chytili priatelia z čierneho Passatu, netvrdím, že nie oprávnene. Išel som na tempomate rovných 150 (toľko som mal na tachu aj na HUD). Passat som zbadal neskoro, takže som už nestihol zareagovať, len som vypol tempomat. Zastavili ma (tentoraz dokonca bez farebnej diskotéky) a moja prvá otázka bola KOĽKO? A oni že 147 (km/h, nie € :mrgreen: ).
Viem, že nemá cenu sa hádať, ale aj tak som ich slušne požiadal, aby mi vysvetlili, že prečo je taký malý rozdiel medzi indikovanou a nameranou rýchlosťou a či ten ich bazmek skutočne meria presne. Doteraz som pevne veril tomu, že oproti indikovanej rýchlosti na tachu mi namerajú VŽDY minimálne o 5-7 km/h menej - t.j. ak mi to ukazuje 150, namerajú mi max. 145 alebo menej.
Policajti sa samozrejme nedali a tvrdili, že ich zariadenie je certifikované, každého polroka kontrolované a určite meria správne. Keďže som nemal chuť vláčiť sa po správnom konaní a riskovať zadržanie vodičáku (áno, môžu aj to...) a pokuta nebola nijako závratná, zaplatil som, čo chceli a išiel (nezmenenou rýchlosťou :mrgreen: ) ďalej.
Moja otázka:
1) Ako to je s presnosťou indikovanej rýchlosti? Mýlil som sa ja, alebo mali policajti skutočne zle naciachovaný radar (čo by som im samozrejme aj tak nedokázal)?
2) Koľko nad limit sa dá (po dialnici) podľa vás chodiť (rýchlosť podľa tachometra), aby si ma "nevšímali", resp. aby som v skutočnosti neprekračoval limit?

Dubak
Auto: X5 3.0d E53
Kraj: Žilinský

Re: Presnosť indikovanej rýchlosti

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:46

Neviem ja osobne chodím všade o 10% viac ako je povolené, po ďiaľnici som x-krát šiel 140 okolo pánov zákona a nikdy nič, neviem no boh vie ako to je. Aj známy policjat mi vravel, že ked merajú v obci napr. tak to majú nastavené na 55, čiže až ked pojdeš 56km/hod tak ta zastavia že si šiel 51km/h, tak mi to povedal čo je na tom pravdy neviem ale ja chodím tak 55 mesto mimo 100 a ďiaľnica 140, samozrejme keď mám čas :P

OT: kolko si platil? :D

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:48

bruno75 napísal:
2) Koľko nad limit sa dá (po dialnici) podľa vás chodiť (rýchlosť podľa tachometra), aby si ma "nevšímali", resp. aby som v skutočnosti neprekračoval limit?

toto myslis akoze vazne? ak ma policajt zlu naladu tak ta "vyblockuje" aj za 5km/h nad :D ale najlepsie sa drzat maximalne o 10km/h budikovych viac nez je max. povolena rychlost a budes mat vzdy klud

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:52

v obci ak prekrocis o 5km/h alebo mimo o 10km/h tak by si pokutu nemal dostat.
co sa tyka prenosti ukazovanej rychlosti, zavisi to aj od obutych gum (ich obvodu).
mne na E46 ukazuju tie merace v dedinach cca 55 ked idem 60 podla tacho. ale ked som skusal GPS tak pri 140 ukazoval tacho aj GPS rovnako.

bruno75
Autor témy

Pondelok, 12. Septembra 2011, 14:01

30 :evil: ](*,) jemne som sa pokúsil ich ukecať, ale nedalo sa a boli tam až traja a šarže (kapitán a pod.)
Inak, či je to tak, ako si popísal neviem, ale ak by mi tvrdili, že mi namerali 1 km/h nad limit, tak by som ich ai poslal niekam. Pokiaľ viem (a včera mi to ukázali tiež), sadzobník majú mimo obce až za prekročenie o viac ako 10 km/h a v obci o viac ako 6 km/h

bruno75
Autor témy

Pondelok, 12. Septembra 2011, 14:14

ice.blade napísal:
na sadzobnik sa neoplati odvolavat to nieje pre nich pismo svate ;)

Práveže všetci sa tvária, že je. Opakovane sa mi stalo, že keď som chcel (vo všetkej slušnosti) trochu vyjednávať, odpovedali: Čo už my môžeme, pán minister nakázali, my len vyberáme, sadzobník nepustí...
inak onehdá (nie až tak dávno) som mal na HUD 136-137, zmeral ma Lidarom (laser) a povedal, že nameral 130 aj preto som myslel, že mám tých 5-7 km/h "k dobru".
tie dedinské radary mi merávajú na 60 asi 52-55, ako kedy

franzkiller napísal:
...co sa tyka prenosti ukazovanej rychlosti, zavisi to aj od obutych gum (ich obvodu)....

môže mať na to vplyv, že som dofúkal gumy z 1,87 na 2,2 vpredu a z 2,2 na 2,4 vzadu?

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 12. Septembra 2011, 14:24

bruno75 napísal:

môže mať na to vplyv, že som dofúkal gumy z 1,87 na 2,2 vpredu a z 2,2 na 2,4 vzadu?

tak to zas nie :) vplyv ma napriklad ked zjazdene gumy vymenis za nove, alebo mas trosku iny profil ako by mal byt (45 namiesto 40) a podobne.

pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Septembra 2011, 15:13

"neoficialne" zdroje tvrdia, ze dialnica 145 a obec cc 55 ta maju nahaku, za 56kmh kolega dostal 10Euro, ze prekrocil o 1kmh
odskusana obec, a takisto na 90 som posledne siel 100 tachometrickych medzi Jurom a BA a vykaslali sa na mna
na dialnici TT a BA chodievam takych alibistickych 119(realne nejakych 116-7) a uz som min 3x obiehal radar a nesli po mne
59 na tachaci, dedinsky radar ukazuje tak 55 az 56, pri 130 na tachaci GPS ukazuje 129 brrr, zo stareho auta som bol zvyknuty na vacsiu rezervu
laserove srandy co som videl onehda nejake specifikacie maju presnost cca 2kmh do 100kmh a nad 100kmh 2%
klasicky radar mal 3kmh do 100kmh a nad 100kmh 3%
idealne si "nakalibrovat" pomocou GPS tachac a priblizne si pamatat kde mas aku rezervu

v noci, tym myslim okolo polnoci a neskor by ich nemuselo vzrusit ani 150, cakaju na vacsich exotov a ti sa vzdy najdu :wink:

bruno75
Autor témy

Pondelok, 12. Septembra 2011, 15:33

no včera to bolo len po desiatej a zjavne sa nudili, keď sa ulakomili na mojich 147. BTW keď ma "riešili" zopár fanatikov sa okolo nás prehnalo, odhadujem tak 180+ a keď som sa pánov policajtov pýtal, že či oni môžu tak chodiť, múdro odpovedali, že oni ich teraz nezaujímajú, pretože teraz riešia mňa....
teda myslel som si, že ten tachometer má väčšiu odchýľku...
no nič, budem teraz jazdiť do 145 alebo si nájdem nejakého ochotného "pacienta", za ktorého sa v primeranej vzdialenosti zavesím - v úseku TT-BA sa mi to celkom osvedčilo :mrgreen:

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 12. Septembra 2011, 17:09

bruno75 napísal:
no nič, budem teraz jazdiť do 145 alebo si nájdem nejakého ochotného "pacienta", za ktorého sa v primeranej vzdialenosti zavesím - v úseku TT-BA sa mi to celkom osvedčilo :mrgreen:

jasne, najlepsie je sa zavesit za niekoho takeho...ja mam pre nich nazov "odmínovač" :)
ja mam na D1 na tempomate tak do 145 km/h ...viac len velmi vynimocne...
teraz v TN maju nove miesta a niekedy fakt meraju v takych ritiach, ze by som to vobec necakal...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bruno75
Autor témy

Pondelok, 12. Septembra 2011, 17:22

voMacK napísal:
...teraz v TN maju nove miesta a niekedy fakt meraju v takych ritiach, ze by som to vobec necakal...

tak napíš kde....
mňa najviac dojali, keď merali na ceste popri Váhu za bývalou Ozetou smerom ku stavidlám, tam by som ich fakt nečakal, odvtedy si dávam v meste dosť pozor... :evil: teraz už budem aj mimo mesta... :x ](*,)
len mi niekto povedzte, kde si môžem beztrestne užívať radosť z jazdy v mojom BMW... ](*,) ](*,) ](*,)
dúfam, že mi niekto napíše že na Slovakiaringu :evil:

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 12. Septembra 2011, 18:01

ja som ich videl medzi Turnou a novinami [ta klukata cesticka...]...kebyze mi suhaj na Felicii neblikne, uz by ma mali..
zacali aj v Tepliciach merat..v zakrute pri kostole
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Pondelok, 12. Septembra 2011, 19:18

97 na 50 pri LM :|
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Septembra 2011, 01:00

bruno75 napísal:
tak napíš kde....
mňa najviac dojali, keď merali na ceste popri Váhu za bývalou Ozetou smerom ku stavidlám, tam by som ich fakt nečakal, odvtedy si dávam v meste dosť pozor... :evil: teraz už budem aj mimo mesta... :x ](*,)
len mi niekto povedzte, kde si môžem beztrestne užívať radosť z jazdy v mojom BMW... ](*,) ](*,) ](*,)
dúfam, že mi niekto napíše že na Slovakiaringu :evil:

Presne tam....
alebo na nemeckej dialnici, na ktoru su aj tieto kary stavane...... na tankodromy treba pouzivat terenne vozidlo.....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných