... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
bedo
Autor témy

original folie

Piatok, 5. Septembra 2008, 14:13

Caute,

mam taky maly problem. Auto mam dovezene z nemecka a su na nom original folie, priamo vo vybave auta, mam akurat tak vypis vybavy:
761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG

Po precitani tohto fora som zistil, ze u nas na folie treba daky preukaz, ze su certifikovane a ked ho nemam, tak mi mozu zeleni zobrat kludne TP. Volal som do BMW na slovensku, kde ma mila slecna s ceskym prizvukom poslala do teplych krajin,ze oni to nerobia a nech si pytam potvrdenie od predajcu v nemecku.haha...
Viete mi niekto poradit, co robit, ako by sa dal ten certifikat ziskat? Strhnut folie si viem aj sam;)...jo, samo,ze folie mam len na zadnom skle+na zadnych bocnych...a teda dufam,ze su to folie;)) proste tmave cierne skla;)

vdaka
e39 530d 01/2002
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

hmm

Piatok, 5. Septembra 2008, 14:19

ak su to original folie, tak by mali mat nejku certifikačnu značku....niekde v rohu na každom okne.......v nemeckom technickom neboli zapísane????ak maju značku tak su certifikovane a kartičku potrebovat nebudeš, mam taky dojem......lebo ta značka s čislom je dokazom že su certifkovane, aj ked nemaš kartičku......ešte jedna vec pozri či su to folie,alebo to je tonovane.......

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Piatok, 5. Septembra 2008, 14:20

chod do Saxa a tam si vypytaj nalepky a kody k foliam a vypisu ti aj karticku. Ale asi budes musiet nieco zacvakat

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Piatok, 5. Septembra 2008, 14:55

SONNENSCHUTZVERGLASUNG su podla mna tonovane skla, doslovne slnkoochranapresklenie :wink:
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

bedo
Autor témy

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:03

BlackMW napísal:
SONNENSCHUTZVERGLASUNG su podla mna tonovane skla, doslovne slnkoochranapresklenie :wink:

no ja vravim,ze neviem ci su to folie alebo co....proste mam take tmavsie zadne + zadne bocne skla...odhadom tak 50% stmavenie, nie je to ziadna 100% mafianska cierna;)))
V nemeckom origo TP nie je nic. Okna som pozeral, ziadnu znacku som nenasiel....ale este pozrem raz poriadne. Kazde okno (ale aj predne) ma cislo a znak bmw, ale tak to ma asi kazde okno...aj stare skodovky to mali;) A potom tam mam uz len nalepky KO.;)

Otazka c.2: - ako zistim, ci tam mam folie alebo su to tonovane skla? Ale klincom po tom zrovna asi skrabat nechcem... A ak su to tonovane skla, je to zakonom povolene???
dik
e39 530d 01/2002

Obrázok

BlackMW

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:08

bedo napísal:
Otazka c.2: - ako zistim, ci tam mam folie alebo su to tonovane skla? Ale klincom po tom zrovna asi skrabat nechcem... A ak su to tonovane skla, je to zakonom povolene???
dik

ked das dole gumu okolo okna z vnutra auta, mal by si vidiet okraj folie,
nebyvaju uplne po kraj, pripadne nechtom zaskrabni a uvidis ci sa zvlni..

zakonom je povolene to co volne oko organove identifikuje ako nie prilis tmave..
mal som pokovene okna a tvrdil som ze to je tonovane, folia tam nebola
a technicak isiel aj tak na dovolenku na liecebny pobyt na poliankach.. :wink:
Obrázok

TT-SIMIK

hmm

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:13

stiahni si okno a uvidíš či tam je nalepena folia,alebo nie........ale skorej si mylsim že to bude tonovane......tak potom nemaš problem......bol si s tym na stk???alebo si si ju kupil???ak si bol a nebol problem tak to je tonovane.....za folie by ti brblaly bez čisiel na skle....

bedo
Autor témy

Re: hmm

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:24

zhmp napísal:
stiahni si okno a uvidíš či tam je nalepena folia,alebo nie........ale skorej si mylsim že to bude tonovane......tak potom nemaš problem......bol si s tym na stk???alebo si si ju kupil???ak si bol a nebol problem tak to je tonovane.....za folie by ti brblaly bez čisiel na skle....

jaj tak...no dam tie okna dole a pozrem. Jasne, bol som na stk a presiel som bez problemu, akurat frflali,ze nemam povinnu vybavu;) ziarovky som nemal, ale to som dokupil...A este ma tak napada...nie je v povinnej vybave aj min. po jednej z poistiek? Co som ja kua automechanik aby som vedel ake su tam poistky? ani poistkova skrina neviem kde je;)) No ale to uz idem trosku od temy.

BlackMW - to je co sa kokocina...to mi chces povedat,ze organ sa pozrie a usudi, ci su tmavsie ako si on predstavuje a zobere mi papiere?A potom co..kua, co tam tie okna rozmlatim kladivom? bazmeg aj s organmi. To neexistuje nejaky doklad, ze je vsetko ok? Napriklad zmienovana STK?
e39 530d 01/2002

Obrázok

TT-SIMIK

hmm

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:40

ak mal black tie tonovane okna na predu, tak techničak mohol ist a dokonca musel ist na dovolenku...ale na zadnych oknach ti nemožu ani hovno......lebo je to dovolene.....a dokonca aj folie možeš mat tmave ako len chceš,aj zelene aj modre,aj ružove ak maju certifikat.......mam znamych aj pri foliachaj pri tonovani, a je ot potvrdene na 100%....keb ymi ho chcel zobrat, tak si vypytam na neho čislo a hned volam na prislušne miesta a by si to rozmyslel či to brat alebo nie....al evieš...buzeranti exsistuju všade.....

viem že niesi dekel,ale pre istotu...tie okna len stiahnut,nie rozobrat..hehe....

poistky si nejake nakup, ale v poistkovej skrinke by mali byt nahradne...poistkova skrinka je v pristrojovke pred spolujazdcom, nad tym kastlikom v nutri.snad som sa nesekol ked maš E39 ja E46kač..... 8) 8) 8) 8)

alfi666

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:52

Viete niekto, ze KDE a v KTOROM zakone/vyhlaske sa hovori, ze folie na zadnom + zadnych bocnych oknach potrebuju certifikat/karticku?

Lebo je kopa aut, co maju na bocnych aj zadnych sklach nepriehladne folie :)... cize 0% priepustnost svetla ;)
Pripadne dodavky ala Fiat Ducato, Peugeot Boxer a kopu inych nemaju ani vyhlad dozadu ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

bedo
Autor témy

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:57

zhmp napísal:
viem že niesi dekel,ale pre istotu...tie okna len stiahnut,nie rozobrat..hehe....

:lol: heh;))) njn, rozoberat nebudem;) ja som len nikdy nemal folie, tak preto mam take blbe otazky. (a teda ani taketo moderne auto co na vsetko potrebuje diagnostiku a PC som nevlastnil...) Tie poistky pozrem, ci tam su nejake nahradne, potom by som uz mal byt pred zelenymi cisty;) diky;)
e39 530d 01/2002

Obrázok

TT-SIMIK

hmm

Piatok, 5. Septembra 2008, 16:02

auta ktore nemaju certifikat a zastavi ich policajt maju problem ak si to všimne......ak je okno nepriehladne z vonku tak je to ok,.....ved na to su tie najtmavšie folie........ak by bolo aj z vnutra tak to su potom neni folie.....ale niečo ine.....užitkove auta maju aj plechy, kartony, zavesy..to je už ine......atd...:-)))))

ešte poznamka......žiadne auto v zakladnej vybave nema folie...max tonovane skla........:-)))

alfi666

Piatok, 5. Septembra 2008, 16:13

zhmp napísal:
auta ktore nemaju certifikat a zastavi ich policajt maju problem ak si to všimne......ak je okno nepriehladne z vonku tak je to ok,.....ved na to su tie najtmavšie folie........ak by bolo aj z vnutra tak to su potom neni folie.....ale niečo ine.....užitkove auta maju aj plechy, kartony, zavesy..to je už ine......atd...:-)))))

ešte poznamka......žiadne auto v zakladnej vybave nema folie...max tonovane skla........:-)))

Nj... asi bude rozdiel v kategoriach vozidiel... M1, N1... a tak :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

BlackMW

Sobota, 6. Septembra 2008, 13:21

zhmp napísal:

jaj.. on asi nema coupe, ze ? :P tak potom len stiahnut :roll:

Obrázok
Obrázok

RENAULTKILLER
Auto: BMW E39 540iA

Sobota, 6. Septembra 2008, 13:28

BlackMW napísal:
jaj.. on asi nema coupe, ze ? :P tak potom len stiahnut :roll:

Obrázok

podla mna su to tak jak si hovoril tonovane skla

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných