... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
trunek napísal:Ked som vydel, ze zastavuju policajti, tak som sa pri nich zastavil a spytal som sa ich ako je to s tim dodatocnym natonovanim skla. Vykrucal sa a nechcel mi to priamo povedat, ale neexistuje sposob ako to dokazat. Este mi povedal, ze pokial budem mat od toho certifikat, tak je to ok. Ja som mu na to odpovedal. Na tonovane skla od vyroby nie su ziadne certifikaty, takze ak by som mu dal certifikat od prednych okien, znamenalo by to, ze boli robene dodatocne a to je protizakonne. Takze ak si ten certifikat skovam a nikdy ho nikomu neukazete neexistuje sposob ako vam dokjaze opak. A este som mu povedal, ze co ak je to sklo objednane dodatocne od BMW Bawarie a je tonovane vyrobcom. Tiez nema sancu to nijako zistit. Proste sa to neda. Hovoril mi to sice nerad, ale je to tak.
Arnost napísal:"Niečo k fóliám na prednom skle:
folie na predných bočných sklách môžu byť, ale musia byť Atestované. a kedže EU nemá príslušnú smernicu na to, tak ani žiaden predajca nemá fólie ktoré sú atestované aj pre predné sklá."
češi majú povolené a netrápi ich že EU nemá niaku smernicu.
predajci majú fólii kolko len chceš, len náš skvelý slovenský štát ti atest na tú fóliu, ktorá by sa dávala na predné bočné sklá, nedá![]()
![]()
![]()
Inscene napísal:preto chcem 30perc lebo tie su dovolene zo zakona ..
a chcem to na cele auto nech to neposobi rusivo.. neviem ako dam dole zadne sklo ale hadam su tam dost skuseni na to aby to dokazali..atest na to nechcem lebo pred policajtami poviem ze je to origo bmw a co mi povie... nema mi to ako dokazat .. kazdopade keby maju stitok s cislom atestu tak budu jasne rozoznatelne ze su domontovane..
ked chcem nabit zbran a zabit toho debilka co ma bude kontrolovat spravim to hocikedy a nemusim mat ani folier..
uvidime capnem to na auto a budem cakat co bude.. bez prednej spz jazdim uz mesiac a zatial nic
compact napísal:na každom okne ja napísané nakolko su zatonavane od výroby
temperature 20% tak nejako to tam je...
to je všetko
na felde mam už 4 roky na prednych bočnych dost zelené fólie a zatial nič..
ale okno už treba začat stahovat ked ta už zastavuje, aby bolo už dole ked zastavíš u poldu![]()
trunek napísal:Ani len netusim, kde mam v technicaku zapisane, ze vo vybave mam tonovane skla. Lebo ja tonovane skla mam a v technicaku to nie je a pokial viem, tak servisnu knizku, kde to je napisane nosit zo sebou nemusim. Takze kde by to malo byt. Lebo napr nemam vTP ani xenoni a predsa tam boli od vyroby a su original. A ked by sa to aj niekde nachadzalo v TPTP, tak by tam boli spomenute tonovane skla, ale aka farba, aka priepustnost a ako by si overil priepustnost, lebo ak si to cital cele, tak by si vedel, ze nie je na to merak.
A ak sa zapisuje do TP aj vybava, tak preco tam nie je aj ostatok ako klima, el. sedacky, el. okna. Prvy krat pocujem o tom, ze tonovane skla by mali byt zapisane v TP a ak aj niekde zapisane su, tak ten doklad zo sebou nosit nemusis. Takze este raz: AKO MI POLICAJT DOKAZE, ZE TIE TONOVANE SKLA NIE SU ORIGINAL TONOVANE ALEBO DODATOCNE TONOVANE A AKO MI DOKAZE, AKA JE ICH PRIEPUSTNOT? PYTAM SA AKO?
mys_iak napísal:najme ked prsi a snezi... vobec to nebude napadne ked uz mas stiahnute oba okna
slacker napísal:Neviem teda, takisto som este nevidel, zeby boli v papieroch zapisane tonovane skla. Ak take niekto ma, rad by som si ich pozrel..![]()
Myslim si, ze to nema ako policajt zistit. Samozrejme ked to bude mat niekto na skodovke, tak tomu asi neuveria.
trunek napísal:Ani len netusim, kde mam v technicaku zapisane, ze vo vybave mam tonovane skla. Lebo ja tonovane skla mam a v technicaku to nie je a pokial viem, tak servisnu knizku, kde to je napisane nosit zo sebou nemusim. Takze kde by to malo byt. Lebo napr nemam vTP ani xenoni a predsa tam boli od vyroby a su original. A ked by sa to aj niekde nachadzalo v TPTP, tak by tam boli spomenute tonovane skla, ale aka farba, aka priepustnost a ako by si overil priepustnost, lebo ak si to cital cele, tak by si vedel, ze nie je na to merak.
A ak sa zapisuje do TP aj vybava, tak preco tam nie je aj ostatok ako klima, el. sedacky, el. okna. Prvy krat pocujem o tom, ze tonovane skla by mali byt zapisane v TP a ak aj niekde zapisane su, tak ten doklad zo sebou nosit nemusis. Takze este raz: AKO MI POLICAJT DOKAZE, ZE TIE TONOVANE SKLA NIE SU ORIGINAL TONOVANE ALEBO DODATOCNE TONOVANE A AKO MI DOKAZE, AKA JE ICH PRIEPUSTNOT? PYTAM SA AKO?