Čaute,
mám takýto problém. Mám na 530iAT relatívne nové gumy (cca 12000 km na nich), dezén pekne cez 6mm ešte, ale jak som bol na geometrii, tak mi chlapík hovorí, že na predných mám skosené nábežné plôšky po stranách gumy, najmä z vnútornej strany pneu, ale trochu aj z vonkajšej. Že to ničomu extra nevadí, ale budú už teraz hučať. Čo sa týka geo, vpredu som mal zbiehavosť 2mm a vzadu odklon jedno koleso asi 1mm. Nič hrozné.
Následne keď začal robiť geo zadných kolies, zistil, že tam je to úplne rovnaké čo sa týka gúm. Všetky 4 gumy mali z vnútornej strany gumy akoby schody na pneu. Ako končí behúň a prechádza do bočnice, tak na tej behúňovej časti sú také styčné plôšky, predelené odtokovými drážkami. No a na nich sa mi spravili schody, ak prejdeš prstom po vnútornom kraji gumy, tak v jednom smere ide prst (cítiť schody smerom dole), ale oproti sa Ti prst zasekne. Čiže v jednom smere sú trochu zjazdené, akoby zosekané.
Ilustračný obrázok, o ktoré miesto na gume ide:

Čo to mohlo spôsobiť? Podvozok som menil komplet vpredu aj vzadu (ramená, silenty, stabíky), geometria bola iba mierne rozladená od výmeny ramien (vpredu aj vzadu), jediné, čo som nemenil sú tlmiče. No nezdá sa mi, že by im niečo bolo.
Pýtam sa preto, lebo sa mi nechce "preventívne" vysoliť 5 kíl za tlmiče, len aby som zistil, že som ich meniť nemusel a problém je inde.
Idem teraz dávať nové zimné gumy a nechcel by som, aby dopadli ako tieto letné

Skúste poradiť, čo mohlo spôsobiť to nadmerné opotrebenie okrajov gumy.
Jazdím slušne, žiadne prudké prejazdy zákrut, žiadne drifty. Gumy som si chcel šetriť.
Ale tlmiče ako také nepištia, pekne odfukujú, tlmia, proste ani by ma to nenapadlo ich teraz meniť, nebyť tohoto.