tvoje riesenie nemusi byt zle, ale zober si, ze napr. webasto ma vykon okolo 5kW a trva mu dajme tomu 15min zohriatie motora.
Aky vykon ma ten tvoj elektricky ohrev? Mal by mat min taky, aby dokazal kompenzovat straty tepla na hadicach a samotnom motore + dokazat to ohrievat.
Dalsia otazka. Aky prietok ma ta vodna pumpa? Co ak bude moc velky a vodo sa ani nestihne poriadne ohriat.
Priklad: VW passat a aj niektore oktavie maju prihrev vody zhavicni (dva alebo tri zhavice su pichnute v takom prstenci). Taketo riesenie ma odber okolo 1KW a viac, tj. 12V x 83.3A=1kW. Preto sa pusta len pri zapnutom motore
Teda, ak by si chcel realizovat napajanie nejakym externym zdrojom, tak rataj aspon 2kW aby bola sanca, ze sa to dokaze aj ohriat, tj. 2x83.3A + nieco na tu vodnu pumpu, dajme tomu min. 20A a to mame spolu takmer 200A !!! a to uz chce kurva dobry zdroj
Dalsia vec. Je ta vodna pumpa a ten prihrev stavany na taku dlhu prevadzku/ zataz? Nespusta sa to nahodou paralelne k beziacemu motoru a len mu to pomoze sa skor ohriat a potom sa to vypne?
Teraz to zoberme z hladiska konfortu. Chcelo by sa ti napr. rano vstat, ist otvorit kapotu, zapojit tam kabel, potom odpojit kabel, ztocit ho odlozit atd. Mozno by sa dalo najst aj nejake riesenie na dielkove ovladanie, alebo casovac, ze to len zapojis a rano sa to zapne same ohrievat.
....ale to su vsetko peniaze navyse a potom uz rovno mozes ist do webasta.
....ak by to bolo take easy, tak to uz isto niekto takto vymysli skor ako ty

Namontovat webasto neni az take zlozite. BMW diesle ho mavaju od vyroby, tj. hadice na vodu sa isto budu dat zohnat pouzite a budes to mat ako origo. Potom uz len natiahnes zopar kablov, privedies palivo a hotovo (tak nie zas tak jednoducho ale isto sa do da)
Alebo si rovno zozenies nejake vymontovane webasto z bmw a to bude najlepsie riesenie....a mas to aj s dialkovym ovladacom