... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Zdenky
Auto: BMW 330D E46
Kraj: Prešovský

Re: E46/ 320D výfuk-vykuchanie katalizátorov...VÁŠ NÁZOR!!!

Sobota, 10. Apríla 2010, 14:11

Blow off ventil sa dava pri benzinovych motoroch so skrtiacou klapkou nato, aby pretlak v sani neposkodil turbo :mrgreen:

Na diesel sa blow off ventil ani neda namontovat a ani by tam nemal ziadny vyznam ;)

Zdenky
Auto: BMW 330D E46

Sobota, 10. Apríla 2010, 14:27

Len nieco k BLOW OFF ventilom ,,,,, uz davno sa robia aj na naftove motory ,,,, pridam aj video ......http://www.youtube.com/watch?v=RFken2vy ... re=related .............takze tu je nazorna ukazka BLOW OFF ventilu na naftaku ...... a este k tomu kat... ak das kat vonku len to pomoze ,,,,,, a ak das este aj nejaky sport vyfuk tak mas super zvuk aj na naftaku a hlavne budes pocut turbo pekne netreba cakat zazraky ale aj na naftaku sa da spravit agresivnejsi zvuk .... http://www.youtube.com/watch?v=Yj1WCRS6 ... re=related ...... takze vsetko sa da len treba chciet ,,, he he he

deejaytommmi
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Júna 2010, 11:26

no, takže ja by som mal jasnú otázku... mám tiež v pláne vybrať kat a navariť tam miesto neho ruru. mám bmw e36 320i benzin... dá sa bez problémov? nič s tým nepojebkám? :D dik za odpoveď...

Užívateľov profilový obrázok
janest
Auto: E 46 318i Touring

Štvrtok, 24. Júna 2010, 10:02

Katalyzátor v princípe znižuje výkon a zvyšuje spotrebu. Pri konštrukcií motora sa však počíta s katalyzátorom a preto je aj od výrobcu motor tak nastavený. Zhruba na stredné hodnoty ( pre blondýnky). Športové špeciály tiež používajú kat. avšak s vyššou priepustnosťou. Samotný kat. vytvára protitlak vo výfukovom potrubí s čím výrobca počíta a k tomu prispôsobuje vačku ako aj zapaľovanie, vstreky atď. Dôležitým prvkom je lambda ktorá dáva RJ informáciu o vyf.plynoch a riadi vstreky. Katalyzátor pre svoju činnosť potrebuje aj čiastočne nespálene palivo vo výfuku, aby následne riadene zhorelo v kat., z toho tá vyššia spotreba o cca 3-5 %. Možno efektívnejšie riešenie než len čistá rúra by bol rezonátor a športový kat., a samozrejme načipovanie RJ. Pri kvalitných súčiastkach by sa možno dalo dostať aj do normy na horné hranice emisií . Samozrejme s nárastom výkonu o cca 20% a udržaní spotreby. Mimochodom životnosť Lambdy je tak niekde okolo 80-120.000 km, čo úmerne platí aj pre kat. Odpojením lambdy alebo pri jej závade sa RJ nastaví na základné hodnoty lebo nemá relevantné info o výf. plynoch. Prerazením kat. sa zlepší odvod plynov no mala by sa nepatrne zvýšiť spotreba lebo lambda dáva RJ haluze. Po prudkom ubratí plynu palivo dohára až v tlmiči čo prispieva k jeho korozií. Z toho môžu za určitých okolnosti prameniť subjektívne pocity o zlepšení charakteristík agregátu, avšak pravda je taká, že motor nepracuje v optimálnom režime pre dané podmienky. Objektívnu odpoveď poskytne jedine motorová brzda s meraním výkonu.

takla_katan
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 22. Októbra 2010, 15:00

takze lepsie rura ako vykuchat kat na benzine?

ice.blade

Piatok, 22. Októbra 2010, 15:26

takla_katan napísal:
takze lepsie rura ako vykuchat kat na benzine?

na benzine ti pomoze len komplet vyfukove potrubie od renomovanej firmy... si precitaj co pisal janest nad tebou

minco
Auto: BMW E46 330ci

Nedeľa, 26. Decembra 2010, 15:27

Neviem, prečo tu riešite benzíny, keď táto téma je o 320d...

Tak aký je finálny názor, kto to má, kuchať či nekuchať kat?
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

Hermo
Auto: F10 530xd
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 24. Apríla 2012, 21:40

No k tejto teme ma asi najviac co povedat donuzo ale ten sa asi moc nevyjadruje,kazdopadne na ceskom odporucal odstranit vsetko,aspon tak sa mi zda,on ma myslim ruru od motora az na koniec.
Ale chcem sa opytat ci niekto neviete aky je rozdiel medzi vyfukom 330d 135kW a 150kW? Ci tam je nejaky rozdiel v tvare a priemere.
Hermo_TN

F10 530xd biely luxus
Ex E60 530xd cierny luxus
E46 330ci cabrio zlaty poklad
Ex E46 330d 150kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných