... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
hondes
Autor témy
Auto: BMW 525tds
Kraj: Prešovský

Autoradio a aktivny subwoofer

Streda, 11. Januára 2012, 18:36

Zdravim mam taku otazku radio ma vystp pre subwoofer ale nechapem ako to mam napojit na zosilovac...poradite?

Obrázok

Obrázok
Obrázok

hondes
Autor témy

Re: Autoradio a aktivny subwoofer

Streda, 11. Januára 2012, 18:39

Doteraz som ho mal napojeny ako zadny lavy reprak...
Obrázok

drumx
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

Streda, 11. Januára 2012, 18:46

Treba signalove kable (cinch) a prepojit radio so subom = cerveny s cervenym, biely s bielym.

http://www.prohifi.sk/fotky9133/fotos/_ ... A_open.jpg
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

hondes
Autor témy

Streda, 11. Januára 2012, 19:01

Ale mne sa jedna o ten Zeleny kabel kde je napisany zo zltym ze subwoofer.....ten ma zaujima lebo to je vystp rpe subwofer si myslim
Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 11. Januára 2012, 19:04

ten zlty konektor na sub je cinch? zosik je sucastou aktivneho subu alebo ma aj vystupy na repro? ak je to obycajny zosik zapoj ho do mostika a mas problem vyrieseny... ak je to aktivny sub tak ho mozes zapojit paralelne na zadne repro cez HI LEVEL vstupy alebo paralelne priamo z radia cez cinche REAR OUT tak ako ti pisal drumx

ak je to aktivny sub tak podla foto si sam deli spodne pasma cize ten zlty vystup na sub proste nepouzijes... ak by si ho chcel pouzit zozen si pasivny sub, zvlast mono zosik (alebo klasicky do mostika) a tak to zapojisv pohode
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 11. Januára 2012, 19:15, upravené celkom 1 krát.

hondes
Autor témy

Streda, 11. Januára 2012, 19:14

ten zlty je cinch samica, a te to aktivny subwofer, zosik uz bol v nom.
Obrázok

drumx

Streda, 11. Januára 2012, 19:16

Zapoj to takto:

Cervena sipka tie vstupy cerveny a biely - treba kupit tie kable ako som pisal a prepojit s radion na ktorom su tie iste vstupy
A kup si rovno aj napajaci kabel lebo tie drotiky ktore ti zivia ten sub su strasne slabe. Tak aj napajaci kabel a pri nom bude aj kostra. Na tom kabli je potom aj poistka aby nezhorel zosik.
Oranzova sipka to mas na vystupy zo zadnych repro napajaju sa oba L+R, hlavne ked nema radio vysup na SW napr. origo radio.

Inak co to je za subik , kolko ma RMS Watt

Obrázok

john303
Auto: E36 coupe

Streda, 11. Januára 2012, 19:24

Máš mono výstup z rádia na subwofer 1xcinch, takže k zosilňovaču natiahneš jeden sig.kábel,ten na konci rozdvojíš na 2xcinch aby si na zosilovači mal napojené obe strany ľavu aj pravu ( ČERVENÝ AJ BIELY) a wofer zapoj do mostíka. to je všetko :D
Prílohy
schéma.jpg
schéma.jpg (60.42 KiB) 4360 zobrazení

ice.blade

Streda, 11. Januára 2012, 19:30

john303 napísal:
Máš mono výstup z rádia na subwofer 1xcinch, takže k zosilňovaču natiahneš jeden sig.kábel,ten na konci rozdvojíš na 2xcinch aby si na zosilovači mal napojené obe strany ľavu aj pravu ( ČERVENÝ AJ BIELY) a wofer zapoj do mostíka. to je všetko :D

to bude genialne ked mu aj radio aj zosik oreze vrchne pasma hlavne ked je zosik len na sub kde je boost atd... skreslenie o to vacsie :) okrem ineho tento zosik sa neda zapojit do mostika... predzosik je "stereo" a koncak je podla vsetkeho mono...

proste ak chce jednoduche zapojenie tak z oboch zadnehych repro potiahne paralelne kabele k HI LEVEL vstupom na zosiku...

ak chce "kvalitnejsie" riesenie prepoji linkove vystupy REAR na radiu so vstupmi LINE IN na zosiku...

inak by som to nezapajal

hondes
Autor témy

Streda, 11. Januára 2012, 19:45

inak je to peying 15 palcovy aktivny subak kupovany normalne v elektre (250RMS)....pravda do mostika to zapojit nemozem lebo reprak je napojeny k zosilovacu uz dnu v bedni
Obrázok

john303

Streda, 11. Januára 2012, 19:50

hondes napísal:
inak je to peying 15 palcovy aktivny subak kupovany normalne v elektre (250RMS)....pravda do mostika to zapojit nemozem lebo reprak je napojeny k zosilovacu uz dnu v bedni

Tak to si mal napísať na začiatku,potom beriem spať čo som písal hore :D

john303

Streda, 11. Januára 2012, 19:59

Tie ostatne ciche na rádiu su čo vstupy,alebo výstupy?..treba to napísať tak človek musi len hádať.

ice.blade

Streda, 11. Januára 2012, 20:15

john303 napísal:
Tie ostatne ciche na rádiu su čo vstupy,alebo výstupy?..treba to napísať tak človek musi len hádať.

kde mas napisane LINE IN tak je to linkovy vstup, na pripojenie napr MP3 prehravaca a pod...
kde je napisane REAR je podla vsetkeho linkovy vystup na zadne reproduktory (je mozne ze je to linkovy VSTUP na zadne reproduktory kedze tam nieje nikde viditelne pisane OUT ale este som take nieco nevidel), odskusas to lahko, zapoj radio ako ma byt a na REAR cinche zapoj reptoduktor, ak bude hrat ajked len potichu je to vystup
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 11. Januára 2012, 20:16, upravené celkom 1 krát.

drumx

Streda, 11. Januára 2012, 20:15

výstupy. predsa ti z radia ide signal do zosilovaca nie ?

ice.blade

Streda, 11. Januára 2012, 20:19

drumx napísal:
výstupy. predsa ti z radia ide signal do zosilovaca nie ?

ide... z iso konektora a pochybujem ze mal tie cinche niekdy zapojene... bohvie co to ma za radio... keby si tak chalan stiahol manual a tam si to vsetko pozrel nemuseli sme tu lustit kraviny :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných