Streda, 16. Januára 2013, 14:05
na semaforoch nechat D + brzda
pri dlhšom státi dať N, ručnú, uvoľniť brzdu nech sa auto zastaví na ručnej brzde, nie je dobré dať P a potom uvoľniť brzdu, lebo auto stojí potom na tom kolíku.
1.na semafore stáť na Dčku na brzde
2. pri dlhšom stati dať N a ručnú
3.vyradovanie N na križovatke je zbytočné lebo čím viac pohybov paky tym viac sa opotrebovava prevodovka
4. nikdy za jazdy nevyradovať do N a spať dávať do D. Dčko sa smie dať len ked je auto na 0km/h, vyradovanie do N počas jazdy je povolené ale nie je žiaden dôvod to zbytočne robiť a opotrebovavať viac prevodovku, avšak spať do D ako som hore písal len ked auto stojí.
5 a 6 rada nižšie.
Najlepšie aj pri zastaveni auta, dať najskôr do N, ručná, uvoľniť brzdu, nechať zastaviť na ručnej brzde, potom dať z N do P a vypnúť motor.
Tak isto pri nastupeni do auta, držať brzdu, zapnúť motor, dať radiacu páku z P do D, dôležité je urobiť to jedným švihom a nečakať v jednotlivych stupnoch, stale držať brzdu, dať dole ručnú brzdu, uvoľniť obyčajnú brzdu a vyraziť.
Hádam som nič nezabudol, ohľadom automatov a ich používania. Ešte meniť olej po 60tis km/ 6 rokov. Spolu s filtrom a tesnením.
Naposledy upravil/-a
Mi_t_is v Streda, 16. Januára 2013, 16:08, upravené celkom 1 krát.
Na predaj:

Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu
Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubonKontakt