21.8.2011 som si kúpil svoje druhe autíčko BMW e36 (motor:
M42B18 rv:
1995 farba:
cosmos schwarz metallic 303 pneu:
16 205/55 ) v troška horšom vyzualnom stave (cela karoséria pobita od krúpou ale za tie peniaze čo by človek čakal) ale z motorickej strany bezchybne až napar drobnosti :)

Po kúpe auta som menil termostat lebo starý sa už neotváral takisto som vymenil palivoví a olejový filter aj vymenil olej za
CASTROL GTX (do oleja pribudol aj STP aditívum pre lepšiu viskozitu) plus som nahodil nove iridiove sviečky
Denso Iridium Power. Tak isto do tankovanej 98 som primiešal aditívum na prečistenie vstrekov a ventilov od vyrobcu
STP a tento cyklus bol zopakovaní po dalšiach 2000KM
Na jar pribudli menšie vyzualne úpravy ako nove
číre svetla a aj športova šiška od
Greenu...Boli namonovane dakedy v marci tohto roku vďaka tomu že svetla sú v celku aj z blinkerom tak som musel zhadzovať blatníky..

Prechodom leta priši ďalšie vyzualne zmeni teda oprava poškodenej strechy po krupoch ktorú som celu musel vybrúsiť a preliačiny vygitovať v niekolkych menších vrstvách pre lepšiu tvrdosť použil som
odlachšeni karosársky git. Teraz je strecha nastriekaná bielou antikoróznou farbou a premiešam stále čo s nou či ju dat do pôvodnej farby alebo ju dat pod dáku foliju.

krátenie než vyschol git a zakladovka som zabíjal čas nastriekaným vnútornostich mriežok do červenej farby a aj na volant prišla nova červena koža.
Ku koncu leta mi prišiel konečne dlho zhanany na zákazku
upravený M3 naraznik Do ktorého som dokúpil aj nove hmlovky ktoré som upravil pre
LED H1 žiarovky a dorobil k narazniku aj elegantne riešený zbernik pre studený vzduch do sánia k športovej šiške...nakladovo vyšiel veľmi lacno lebo sa skladá len z gumenej nádobky o priemeru 12cm na miešanie sadry do ktorej som vyrezal dieru a pripevnil do nej
husací krk o priemeru 8CM

Okrem nového narazniku pribudli aj nove odľahčene
rozšírene predne blatníky ktoré nahradili staré poprevalovane od krupou...už len čakám na novu kapotu ktorá je už objednaná a na aute nebudú žiadne známky po búrlivej burky z vychodneho slovenska odkial auto pochadzalo

Vlasne budu len na zadnej kapote ale ale tu už zhanam aj keď troška sa mi nedari...No ešte dajaká jamka bude vydieľať na stĺpiku okna ale to dajako vyriešim :wink: