Zdravym vas klubaci!!!!!!!!!! Som o pat spet s novym príbehom!! Po predaji E36-ky po ktorej som dost smutil,som nemal v plane hned kupit druhe auto, mal som v pláne trochu našetrit,ale to nevyšlo,nakolko znami mi navrhol dobru ponuku ba E39 ,ktora bola dost v dobrom stave.Ale malo to jeden hačik,rychlost neukazovalo len do 100km/h a potom padla ručička.Pytal som sa ho,ako vznikol tento problem.On mi hovoril,ze mu hučalo zadne ložisko a zobral do servisu, a vymenili mu to a od vtedy vzikol ten problem.Hovorili mu ,že ABS čidlo treba vymenit.On už nemenil nič,ale k autu mi dodal čidlo!Tak so si pomyslel,ze to by nemal byt taky velky problem,tak som kupil E39-nu (523iAT 125KW r.v 1998 najazdených 169 786KM pravdepodobne pravých !!!Auto je dost zachovalé!!!A nič neni zodraté!!!)Neni to žiadna Fulka ale mne sa brutalne zapáčila ,hned ked som si sadol do nej.Tichučké, pohodlné predsa totalne iné než E36-ka. Tak som ju kupil.Cesta domou bola úžastná.Nad 100km/h trochu blbol ekonomer a automat ,neradilo tak jak malo.Večer som odparkoval vo dvore auto a sedel som v nej vyše hodinu len tak .

Druhý den som auto pichol na diagnostyku a písalo že: Lavý zadný ABS snímač-žiadný alebo zlý signál.Tak som vymenil L.Z ABS čidlo ,čo mi dal bývalí majitel k autu.Bola to značka VDO,nahodil som a vobec nič neukazovalo ani do 100-ky .Objednal som druhý snímač DELPHI a ani stým to nefugovalo tak isto nič neukazovalo.Tak som sa spojil telefonicky zo servisom ,kde mu robili výmenu ložiska, a oni hovorili že musím origo SIEMENS snímač.Trochu my pripadalo blbo , ved prečo len s origo snímačom by to malo íst?A hovorím si ved do100-ky ukazuje tak ten snímač asi ani neni zlý , ale asi dojebali výmenu ložiska. Na druhý den som odjednal L.Z ložisko potom som ho aj hned vymenil, či veríte či nie bolo po probléme.

Ked som vybral staré ložisko,tak som uvydel že je trochu zohnuty pliešok na boku ložiska.Behom mesiaca som vymenil všetky remene,olej v motori a v prevodovke,predné brzdové doštičky a brzdovú kvapalinu.Doteraz slúži bez akychkolvek problemou už vyše mesiaca!!