F10 - 8 stupnovy automat ZF:
Cauko.
Kedze som si uzil minuly mesiac s autom a odtahovkou , a nikde na nete narychlo v mobile sa mi nepodarilo najst ako na to, BMW 24 hodinova sluzba mi poradila akurat tak, ze to mam hladat v navode, kde to nie je ( aspon v tom co mam k autu ja ) tak to napisem sem.
Pri F10 predfacelift s 8 stupnovou automatickou prevodovkou ZF sa neutral da normalne zaradit. Ak Vam vsak auto nenastartuje , ale aspon sa snazi ( toci starter ) a neutral normalne zaradit nejde potom je postup nasledovny:
Dat startovat auto ( toci starter ). Stlacit poistku na riadiacej pake a potiahnut paku smerom k sebe ( smerom k N,D ). Drzat potiahnutu paku 5 s ( pricom sa auto snazi nastartovat ) , povolit riadiacu paku a znova stlacit poistku a pritiahnut k sebe ( auto stale staruje ). Mal by naskocit neutral .
Ak tento postup nefunguje , zospodu pod autom na prevodovke je mechanicky uvolnenie. Silne neprakticke, vzhladom k tomu ze F10 je celkom nizke auto a na ceste sa k tomu dostat je dost o drzku.
Dalsia moznost je , ak mate sikovneho odtahovaka s plosinou , a mate Xdrive ( udajne iba pri Xdrive ) , tak pri zaradenom Pcku je blokovane iba jedno zadne koleso. Predne sa tocia normalne a jedno zadne sa pretaca ( asi cez diferak ) . Auto sa potom da za cca 10 minut nalozit tak, ze je zahaknute a odtahovka ho vlastne podberie. Poslednych cca 20 cm ( zadne kolesa ) , mal odtahovat taku podlozku s kolieskami, ktoru podlozil pod to koleso co sa netocilo a auto potiahol. V podstate to koleso co sa netocilo potiahol po asfalte iba cca 10cm. Aj tomu by sa dalo zabranit , kebyze auto podlozite zabranou ( kamenom ) aby sa nehybalo smerom vzad. Dakujem , jednemu nemenovanemu panovi z odtahovky z okolia Popradu.
Posledna moznost je samozrejme odtahovka s rukou

((
Bolo by fajn , keby ste tu napisali skusenosti , ako odblokovat ostatne prevodovky.
Napriklad E60 ( teraz neviem ci iba pred FL ) ma mat nejaku "dierku" pri riadiacej pake , ked sa da dole ten plast co je okolo. Ma tam pasovat nejaka tycka, ktora ma byt vo vybave vozidla.