... všetko o BMW ...
FerdoPP330 napísal:sice ti neodpoviem na tvoju otazku...len ti odporucam nedavat tam ziadne repliky. ohladom tvojej otazky je tu dost ospovedi, treba len hladat a citat...Zdravím, vie mi prosím niekto poradiť, chcem na E91 330xd obuť 128ky, ale 19" sú na naše cesty moc veľké tak pozerám repliky 18". Moja otázka znie, aké najmenšie ET tam môžem dať, resp. aký rozmer pneu? Ďakujem
Slavino napísal:Preklikal som to schválne už asi štvrtý krát, väčsinou sa tam riešia 5kove bmw, strieborná E90tka má obuté 19tky ktoré mu šuchajú, potom dal iné pružiny a neviem čo ešte...Tvoje odporúčanie beriem na vedomie ale aj tak chcem repliky 18", bratranec má 18" repliky BBS 8rokov a pohoda...mám zistené že ak dám dopredu disk 8,5Jx18 ET22 tak tam musím obuť 205/45 R18 a dozadu 9,5Jx18 ET14 tak tam musím obuť 225/40 R18, len to si neviem predstaviť, radšej chcem disk s väčsím ET ale normálne pneu. Kto má skúsenosti? Ďakujemsice ti neodpoviem na tvoju otazku...len ti odporucam nedavat tam ziadne repliky. ohladom tvojej otazky je tu dost ospovedi, treba len hladat a citat...
FerdoPP330 napísal:tak tato kombinacia diskov a gum je uplne mimo, tak ze neviem kde si taketo nieco zistil...ak chces Stance a gumy do A tak mozno ale ma to daleko od oficialnych rozmerov, ktore su na tvoje auto taketo: 8J ET34 s pneu 225/40 R18 dopredu a dozadu 8,5J ET37 s pneu 255/35 R18 (napr.styling 194). Pripadne 19" (Performance styling 269) 8J ET37 a 9J ET39 s obutim 225/35 R19 a 255/30R19. Nejake podlozky 10/15mm to znesie urcite cize aj to ET moze v tomto smere variovat ale zase nie velke rozdiely voci rozmeru ktore udava vyrobca, cize tie ktore som ti sem napisal. Nechce sa mi dalej rozpisovat ake nasledky moze mat nespravne obutie na aute, to snad dokazes vygooglit a nastudovat si aj sam......mám zistené že ak dám dopredu disk 8,5Jx18 ET22 tak tam musím obuť 205/45 R18 a dozadu 9,5Jx18 ET14 tak tam musím obuť 225/40 R18, len to si neviem predstaviť, radšej chcem disk s väčsím ET ale normálne pneu. Kto má skúsenosti? Ďakujem
Slavino napísal:Oficiálne rozmery poznám, lenže pri 128-kách ktoré majú nízke ET tieto pneu neobujem, pretože pri prehúpnutí by šúchali, preto mi známy mechanik poradil tie pneu do A keď chcem také nízke ET, len vravím to moc nechcem, radšej by som normálne pneu a troška väčšie ET tak potrebujem vedieť či to niekto nemá obuté s troška väčším ETtak tato kombinacia diskov a gum je uplne mimo, tak ze neviem kde si taketo nieco zistil...ak chces Stance a gumy do A tak mozno ale ma to daleko od oficialnych rozmerov, ktore su na tvoje auto taketo: 8J ET34 s pneu 225/40 R18 dopredu a dozadu 8,5J ET37 s pneu 255/35 R18 (napr.styling 194). Pripadne 19" (Performance styling 269) 8J ET37 a 9J ET39 s obutim 225/35 R19 a 255/30R19. Nejake podlozky 10/15mm to znesie urcite cize aj to ET moze v tomto smere variovat ale zase nie velke rozdiely voci rozmeru ktore udava vyrobca, cize tie ktore som ti sem napisal. Nechce sa mi dalej rozpisovat ake nasledky moze mat nespravne obutie na aute, to snad dokazes vygooglit a nastudovat si aj sam...
Slavino napísal:Takže skúsim polopateak sa pozries na 5.stranu tohoto vlakna tak tam uvidis aj obute tie kola na E90-kach, myslim ze su to originaly.
fotky/klubove-styling-128-t50513-60.html
tak ze urcite to ide obut aj s predpisanym rozmerom pneu....
len ze ty pises"troska vacsie ET a nizke ET"...to ti ako ma niekto poradit? Tu je relevantna sirka disku spolu s ET, tak sa pokus najprv napisat presny rozmer diskov ake tam chces dat...original st.128 ovladam ale ty chces repliky tak ze boh vie co chces na co obut...tak ze ani poradit sa ti neda.
Fuxxo napísal:A nevieš prosím akú veľkosť diskov kúpil? A aké ET? A má tiež xdrive? Dikykamos si kupil 19ky 128micky na E90 LCi a tie kolesa tam absolutne bez problemov sadnu, mali sme to nahodene, dokonca dozadu este bude treba podlozku aby to bolo zarovno tak ako je predok.. a suchat to zarucene nebude, to ti garantujem, aj so seriovymi gumami. ono tie seriove gumy by na tom troska mali byt natiahnute, ale velmi decentne, takze to bude cele dobre vyzerat.
Fuxxo napísal:Xdrive ma inú nápravu, čiže mi pasovať nebudú. Veď také s nízkym ET aj chcem len to práve neviem aké najmenšie ET tam vôjdenema xdrive, a su to tie s nizkymi ETckami, konkavne su jak taniertusim to ma ze 8.5 a 9.5"