... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
toki55
Autor témy
Auto: E91-F07-GT-E83-E89
Kraj: Košický

PROBLÉM RUNFLAT-R19 F07GT

Štvrtok, 27. Februára 2014, 20:41

Problém.(zadné)
Runfat?
Aktívne riadenie?
Geometria?
Zimné mám tiež Runflat ale R18-245 tam problém nie je iba tieto letné 275-R19 sú v ťahu
Prílohy
DSC_0940.JPG
DSC_0939.JPG
DSC_0938.JPG
DSC_0937.JPG

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Re: PROBLÉM RUNFLAT-R19 F07GT

Piatok, 28. Februára 2014, 13:16

Nemas znamky suchania niekde na podblatnikoch alebo kasni zvnutra kolesa? Niekde ti musia suchat, ale riadne
Mas tam predpisany rozmer diskov? Aj pneu?
!!! Obrázok ???

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 2. Marca 2014, 11:06

mal som to iste... siroke 18" 255, ale geometriu som mal robenu na 17tkach. Nie je to podla vsetkeho suchane, vyzera to na geometriu.

(uplne rovnako som odpisal runflat)

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Streda, 12. Marca 2014, 16:02

To bude geometria na 100%! Ja mám síce E60 štvorkolku, ale presne takto som mal gumy zodraté, keď som mal nesprávne nastavenú geometriu. Problém bol v tom, že mi robili všade geometriu bez záťaže. Nerobil som z toho problém, keďže som o tom nevedel, že musím mať veci ako plnú nádrž, na predných sedačkách po 68kg, na zadných sedačkách na oboch stranách po 34kg a v kufri 21kg záťaž. Všetci mi geometriu "spravili", stále mi žralo vnútro zadných pneu a všetci si vyúčtovali za nesprávnu geometriu, ako keby odviedi super prácu, navyše mi gumy zničili asi o polovicu skôr, lebo na zvyšku behúňa pneu som mal asi dezénu ako na obrázku a vnútra na totálku. Inak geometria by mala vypísať ako a kde má byť auto zaťažené. Ja som si naložil záťaže sám, lebo oni o tom síce vedeli, že treba závažia, ale "my to tak nerobíme"....keď som sa predtým pýtal, kým som nevedel, že auto musí byť pod záťažou, tak mi povedal mechanik, že to každé BMW žerie vnútra pneu, lebo sú to ťažké autá, športové podvozky, široké a majú rozcapený zadok, aby boli stabilnejšie...bla bla bla...taký veľký k...t! Odkedy som šiel na geometriu s plnou nádržou a rozložil som závažia ako stroj vypísal, tak si nevšímam, že by bralo vnútorné strany pneu, ale mám pod záťažou nastavenú geometriu po prvý krát a na týchto pneu ešte nemám odjazdené tak veľa, takže sa uvidí až neskôr, no na tých predošlích som po toľkých km, čo mám odjazdené na týchto videl, že kraje idú znovu pomaly ale isto do kytek....

toki55
Autor témy

Streda, 12. Marca 2014, 22:36

V piatok majú dôjsť nové pneu 275/40R19 Dunlo sport max rt
Mám dohodnutú kontrolu geometrie s jedným šikovným mechanikom s novou digitálnou stolicou,uvidíme čo to povie.
Dám vedieť

m4x
Auto: E60 545i

Sobota, 15. Marca 2014, 19:51

PSnoopy363 napísal:
To bude geometria na 100%! Ja mám síce E60 štvorkolku, ale presne takto som mal gumy zodraté, keď som mal nesprávne nastavenú geometriu. Problém bol v tom, že mi robili všade geometriu bez záťaže. Nerobil som z toho problém, keďže som o tom nevedel, že musím mať veci ako plnú nádrž, na predných sedačkách po 68kg, na zadných sedačkách na oboch stranách po 34kg a v kufri 21kg záťaž. Všetci mi geometriu "spravili", stále mi žralo vnútro zadných pneu a všetci si vyúčtovali za nesprávnu geometriu, ako keby odviedi super prácu, navyše mi gumy zničili asi o polovicu skôr, lebo na zvyšku behúňa pneu som mal asi dezénu ako na obrázku a vnútra na totálku. Inak geometria by mala vypísať ako a kde má byť auto zaťažené. Ja som si naložil záťaže sám, lebo oni o tom síce vedeli, že treba závažia, ale "my to tak nerobíme"....keď som sa predtým pýtal, kým som nevedel, že auto musí byť pod záťažou, tak mi povedal mechanik, že to každé BMW žerie vnútra pneu, lebo sú to ťažké autá, športové podvozky, široké a majú rozcapený zadok, aby boli stabilnejšie...bla bla bla...taký veľký k...t! Odkedy som šiel na geometriu s plnou nádržou a rozložil som závažia ako stroj vypísal, tak si nevšímam, že by bralo vnútorné strany pneu, ale mám pod záťažou nastavenú geometriu po prvý krát a na týchto pneu ešte nemám odjazdené tak veľa, takže sa uvidí až neskôr, no na tých predošlích som po toľkých km, čo mám odjazdené na týchto videl, že kraje idú znovu pomaly ale isto do kytek....

Prevazne jazdis aj nalozeny alebo prazdny? Resp kufor prazdny a v aute ty pripadne jeden spolujazdec?
!!! Obrázok ???

toki55
Autor témy

Sobota, 15. Marca 2014, 20:05

Prevažne mam kufor prázdny,prave dnes som bol prezuvať tie poškodené pneu a zatiaľ je stav taký že to koleso čo bolo najviac zodraté ma krivý disk a dosť,cena za rovnanie zatiaľ 50€ uvidime ešte kolko ked bude hotové.Potom na geometriu a uvidíme čo a ako.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 18. Marca 2014, 23:44

PSnoopy363 napísal:

svata pravda co pises, ja som sa uz tiez poucil. Mal som uplne podobne zodrane zadne kola zvnutra. Bola napicu geometria, lebo ju robil nejaky keket keketsky co o zatazi nemal ani paru. Presne ako hovoris, na bmw sa robi pri zatazi a malokto to tak robi. Vsade len hlupe reci, vraj to netreba, vraj ich na skoleni ucili ze to je zbytocne, vraj o tom nikdy nepoculi, vraj im sa nechce davat nikde vrecia s pieskom, vraj mi to spravia na 99% dobre bez zataze atd........ u takychto kokotov sa hned otacam na pate, to nie je nic ine ako odjebana praca ktore je spravena totalne na picu. A este jeden zazitok, jeden asi 20-rocny technik v nemenovanej firme v PO mi na moju otazku, preco nezatazuje auto ked mu to tam nakreslilo, odpovedal ze on vie ze v bmw ich zatazuju, ale vraj potom aj tak vsetci odtial pridu za nim, aby to on spravil poriadne :))) Tak som tapal dalej.... Kvoli tomu som sa jebal z PO este 60km vychodne do firmy na dalekom vychode, kde to robia poriadne tak ako sa ma. Auto zatazili ako pise pristroj, a pouzili uplne jednoducho, umele bandasky naplnene vodou. Vivat! Som stastny ze po navsteve a volani do 5tich inych firiem som nasiel aj taku co robi svoju pracu poctivo....stalo to sice o nieco viac, ale mna zaujima vysledok, nie odjebana praca za 25eur.... Inac sa nezatazuju len bmw ale aj niektore ine typy aut, napriklad daewoo a este nejaki iny japoncici :)

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60

Streda, 19. Marca 2014, 21:40

Ja som mal rovnako na vnutornej hrane zjazdene predosle zadne zimne RFT gumy. Pricinou boli RFT a nie geometria pretoze letne nie RFT su zjazdene symetricky. Na na geometrii som bol az pred cca 2 tyzdnami a bola viacmenej OK.
No a co sa tyka pripravy na geometriu, tak je to este komplikovanejsie. Mal by sa znefunkcnit vzduchovy podvozok a po predpisanom zatazeni auta by sa este mali dodatocnymi zavaziami nastavit vysky na presnu hodnotu. Takto to snad nikto nerobi ale podla na zaklade stavu mojich pneumatik si myslim ze aj obycajne predpisane zatazenie staci. V BMW by geometriu mali vediet robit aj bez zatazovania.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 20. Marca 2014, 16:45

Sice sme tu s E60/61 trochu OT, ale opytam sa aj tak:
Geometriu mi robili so zatazou, gumy sa (zda sa) deru rovnomerne, len pri geometrii mi zistili na zadnej naprave nejake hodnoty mimo povoleny rozsah a hned mi povedali, ze to sa aj tak neda nastvit, lebo na to nemaju pripravky...bla-bla-bla...
Otazka, mam to riesit? Viem, ze v okoli je jeden sikovny manik, ktory ma tie pripravky na zadnu napravu a vraj vie nastavit geometriu aj na zadnej naprave, ale ako som uz pisal gumy sa mi deru rovnomerne a ziadny problem s nastavenim geometrie nepocitujem... :-k
Riskujem nieco, ked su hodnoty vzadu mimo rozsah?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 20. Marca 2014, 23:31

bruno75 napísal:
Geometriu mi robili so zatazou, gumy sa (zda sa) deru rovnomerne, len pri geometrii mi zistili na zadnej naprave nejake hodnoty mimo povoleny rozsah a hned mi povedali, ze to sa aj tak neda nastvit, lebo na to nemaju pripravky...bla-bla-bla...
Otazka, mam to riesit? Viem, ze v okoli je jeden sikovny manik, ktory ma tie pripravky na zadnu napravu a vraj vie nastavit geometriu aj na zadnej naprave, ale ako som uz pisal gumy sa mi deru rovnomerne a ziadny problem s nastavenim geometrie nepocitujem... :-k

co je to za blbost ? ake pripravky??? nerozumiem naco a ake pripravky potrebuju :)

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60

Štvrtok, 20. Marca 2014, 23:34

bruno75 napísal:

Neviem o ziadnych specialnych pripravkoch na nastavenie geometrie zadnej napravy. Skrutky zvyknu zhrdzaviet takze na to treba dobre naradie. Mozno nevedeli povolit skrutky alebo to mysleli tak ze tam treba najprv nieco opravit a preto sa neda geometria nastavit.
Ja by som to riesil a necakal kym sa to prejavi na zjazdenych pneumatikach.

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Apríla 2014, 21:03

Krásne sa to číta, samy k.k.t, pič., jeb..atd...

Gorgi

Pondelok, 21. Apríla 2014, 20:02

Skontrolovat ramena, ak su niektore na vymenu, tak vymenit a potom na origo bmw diskoch spravit geometriu.
To by bola asi taka mala rada na zaciatok.

toki55
Autor témy

Utorok, 10. Júna 2014, 13:13

Sorry chalani dávno som tu nebol.
Opísaný problém bol spôsobený krivými diskami.
Disky som dal zrovnať dal nové pneu.teraz parádička.
(original disk od BMW aj z pneu.) ](*,) ](*,) ](*,) :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný