Ahojte,
dnes som s autom prekonal hranicu 228.000 km. ide o F11, 530d z tých prvých modelov vyrobených v 2010.
Autom som jazdil od cca 25.000km, vlastníkom som od cca 43.000km, ide vlastne o taký mílnik, nakoľko s pár km naviac, som v tom sedadle prešiel 200.000. chcem sa s vami podeliť hlavne o skúsenosti so servisom, s jazdou ako takou a o celkovej spoľahlivosti.
Autom jazdim denno-denne, presiel som snad celu Europu krizom-krazom. Nie som zarytim fajnsmekrom bmw, pozeram sa racionalne na veci, v obdobi kupy to bola suhra udalosti a samozrejme aj moje vlastne presvedcenie, ze toto auto je tym pravym partakom na moje cesty. Audi som vylucil hned, nie je to pravidlo, no mne sa malo kedy stava, aby som stretol slusneho sofera tejto znacky, medved mi pride tazkopadny, ked budem mat 50, zlate hodziny a pivny pupek, tak sa dam prehovorit
ale k tej spolahlivosti:
- nieco som sem-tam aj napisal tu v rubrike F01,10,11 atd
- v 97.000km odisiel navigacny, resp cely display - stale svietilo bmw..vymenene v servise v ramci zaruky
- v cca 178tis km novy termostat, vodna pumpa a neskor aj chladic, ktory tiekol...pisal som to tu, auto sa prehrievalo
- v cca 205.000 km odisla prevodovka, teda len nejaka vecicka na hydromenici, neslo nic zaradit, odtahovka to nakoniec vzala do servisu, kde to za celkom dobry peniaz dali dohromady...
okrem toho klasicke servisne prehliadky, nejake kotuce, brzdy, kvapaliny...
jazdim spotrebou priemer 7,4l na 100, boli ale časy, kedy som dával 6,2l
to, ze som povysaval pismenka z prahov, ze uz po 90tis km v aute vrzgala spolujazdcova sedacka, ze sa neskutocne odraza slnko od list na palubovke ( je to piano prevedenie ), ze mi nechutne zozralo listy okolo dveri a nicim to nejde vylestit, nebudem ani detailne zmienovat, lebo co uz s tym, je to samozrejme o renome tej znacky, no hlavne som Vam chcel napisat, ze aj ked posledne roky mozno isla kvalita aut bmw dole, stale je to auto s vysokou znamkou za spracovanie a ten samotny pocit z jazdy...a co bude dalsie, no samozrejme vochcuľa v dizlu v metle...

. Ale nie, zatiaľ nič, do konca roka dojazdím, pozdáva sa mi x5 nová, sedemmiestna....to sa ale ozvem