... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Autor témy
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Sparovanie telefonu s autom cez Bluetooth

Utorok, 23. Novembra 2010, 21:54

Zdravim all bmw's :)

1, Pls o radu: E61 rocnik 2004. Mam v laktovej opierke ten vstavany mobil. Ale ani za r..t neviem spravne sparovat moj mobil s autom cez bluetooth. Telefon sparujem, zadam PIN, vsetko prebehne OK, ale dalej sa nic nestane. Proste vobec sa mi neda volat cez menu auta, nic ani tlacidlom na volante, proste nic. Dokonca ani telefon sa netvari, ze by sa sparoval. Ale ak dam sparovat auto s tym mobilom co mam v laktovke, tak sa sparuje bez problemov. Mam tam aj slot na SIMku, ale takto to riesit nechcem. Som skusal davat aj rozne PINy ale nic. Som dal aj ten origo, co je v papieroch k autu, ale ani to nepomohlo.

2, skusal som uz rozne mobily, ale nic. Skusal som NOKIA (E71, E51, ....), SonyErricsson (Xperia X1, X2, X10mini, Vivaz, este nejake tie lowendy), Samsung (Omnia HD) a nic. Nemate niekto skusenosti s konkretnym mobilom co funguje ale skor pre rocnik 2004? Skusal som hladat aj tu aj na bmw stranke oficialne podporovane mobily, ale na bmw oficialnej stranke podla VINka pre moj rocnik uz nic nenajdem (som tam nasiel len od 2007) a co som sa docital na angl. a nem. forach, tak nejake starsie "lopaty" funguju. Uz som predal dva mobily kvoli tomu a stale nic. Nechcem behat s nejakou lopatou :(

3, Co ma este napadlo. V aute bol meneny modul navigacie a display (po burke prestali fungovat). Pri tejto prilezitosti sa robil asi aj update SW. Nemohlo sa tam nieco posrat? a odvtedy to nefunguje spravne?! Nemate niekto s tym skusenost?

Vdaka
Edo
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

peco1111
Auto: BMW E61 535D
Kraj: Bratislavský

Re: Sparovanie telefonu s autom cez Bluetooth

Streda, 24. Novembra 2010, 16:00

Mě to zprvu taky blblo, ale povedlo se mi to rozchodit s telefonem HTC Desire s verzí Androida 2.2 Froyo. Šlape všechno, volání, kontakty,....
nejdřív jsem zapnul bluetooth v telefonu, povolil všechno (i sdílení) a potom jsem dal hledat bluetoothem v autě. Našel foun, dal ADD a potom zadal pin 1111 v autě, potém ho zadal v telefonu a začal si telefon sám sdílet potřebné.
Od té doby je přijdu se zapnutým bluetoothem k autu a je spárováno, funguje skvěle ;)

eEDOo
Autor témy

Streda, 24. Novembra 2010, 17:04

hi, teraz som sa docital nieco na ceskom fore, ze ak mas ten palubny mobil a slot na SIMku, tak ze vraj to nejak blbne a nechce pripojit dalsi mobil cez BT.
Mas aj ty takuto vybavu? myslim ten mobil v laktovke a moznost SIMky.

peco1111
Auto: BMW E61 535D
Kraj: Bratislavský

Piatok, 26. Novembra 2010, 08:33

Je tam příprava pro telefon, normální ta kolébka pro phone s konektorem. Zda je tam slot i pro Simku, to abych pravdu řekl, tak nevím, mrknu se.

Trevor
Auto: BMW bez oznacenia ..
Kraj: Nitriansky

Sobota, 27. Novembra 2010, 18:35

Ja mam 2006 a telefon mi funguje OK. Skusal som LG ku990 Siemens S65 a HTC desire. Jedine co neslo boli kontakty na LG ale volat islo v pohode. Pozri v nastaveniach bluetooth ze co vsetko tam mas ulozene a vyhot odtial vsetko a nechaj sparovat iba ten mobil ktory chces pouzivat. Ja som stym nemal ziadny problem.

eEDOo
Autor témy

Pondelok, 29. Novembra 2010, 09:06

Trevor napísal:
Ja mam 2006 a telefon mi funguje OK. Skusal som LG ku990 Siemens S65 a HTC desire. Jedine co neslo boli kontakty na LG ale volat islo v pohode. Pozri v nastaveniach bluetooth ze co vsetko tam mas ulozene a vyhot odtial vsetko a nechaj sparovat iba ten mobil ktory chces pouzivat. Ja som stym nemal ziadny problem.

som odobral vsetky sparovane telefony a sparoval len moj nanovo. Znova ako som pisal, najdem auto, sparujem sa, potvrdim PIN, vsetko prebehne OK, vypise ze nacitava zoznam a koniec. Uz viac sa nic nestane, vobec to nejde.

Pocul som ze Iphone by mal isto fungovat, tak to skusim este s nim a ak ani ten nepojde, budem musit asi skocit do BMW Servisu, asi nieco nebude s tym poriadku. Mozno nejaka SW chyba.

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 29. Novembra 2010, 12:13

mam doma 4 mobilne telefony, vsetky som vyskusal sparovat a fungovali bez problemov, bola to nokia 6230, Nokia N70, nokia N95 a aj SonyEricsson Satio...vsetko funguje bez nejak chybycky...
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

eEDOo
Autor témy

Pondelok, 29. Novembra 2010, 12:38

hmm... no tak asi to bude fakt nejaky SW problem. Ako som uz spominal, boli menene tie veci okolo navigacie, monitor atd. a pri tej prilezitosti sa vraj robil aj upgrade SW, tak mozno sa tam nieco posralo.
Lebo uz fakt neviem co by to mohlo byt :(

Spiderman
Auto: e60 530xd

Pondelok, 29. Novembra 2010, 13:04

ja mam zas ten problem, ze sparujem telefon, viem volat, vsetko je v pohode, ale do zoznamu sa neviem dostat vobec. cisla musim tocit telefonom... how about that..?

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 29. Novembra 2010, 16:35

Spiderman napísal:
ja mam zas ten problem, ze sparujem telefon, viem volat, vsetko je v pohode, ale do zoznamu sa neviem dostat vobec. cisla musim tocit telefonom... how about that..?

to bol aj u mna zo zaciatku problem , nemal som vsetky cisla v aute iba niektore, to ked som mal N95 a teraz ako mam SE satio mam vsetko ako v mobile tak isto aj v aute, zalezi aj na tom ako mas ulozene kontakty ci na karte alebo v pamati telefonu...vela som sa stym aj ja jebkal... :mrgreen:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 29. Novembra 2010, 19:03

Spiderman napísal:

co mas za telefon? ja mam to iste s nokiou 5800..obecne iDrive nema moc v laske Symbian phony...
vyriesil som to tak..ze som tie kontakty musel poslat rucne jeden po druhom do auta cez bluetooth priamo z telefonu..je to robota...no :(
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Spiderman
Auto: e60 530xd

Pondelok, 29. Novembra 2010, 21:36

aha, to sa da aj rucne poslat? to som nevedel... Mam nokiu 6500slide. A kontakty su vsetky v pamati telefonu. No budem musiet vyskusat sparovat aj iny telefon, ze co to spravi.

Trevor
Auto: BMW bez oznacenia ..

Pondelok, 29. Novembra 2010, 22:28

Kontakty sa mi natiahnu hned ako sa pripoji telefon k autu. Na LG mi to ale neslo. Posielat to cez BT do auta som neskusal :D Kazdy telefon sa spraval trochu inak. Napr Siemens S65 fungoval asi tak ze ak som chcel volat cez auto tak som celu operaciu musel spravit cez idrive. Ak som dal zelene tlacidlo na telefone tak som volal cez telefon a to iste platilo aj pre prichadzajuci hovor. HTC aj LG ked dam vytocit z telefonu automaticky to presmeruje na auto a tak isto aj ked zdvihnem hovor. Pokial to ale nechce fungovat so ziadnym telefonom tak je asi niekde problem :roll:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Novembra 2010, 15:09

na starsej nokii som nemal absolutne ziadny problem...sparoval som ich a hned na prvy sup som mal v aute vsetky kontakty...mohol som telefonovat, prijimat hovory..proste vsetko slapalo..na tejto novej posratej 5800 [mimochodom dost na <> ] telefon to funguje proste na prd
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

eEDOo
Autor témy

Piatok, 10. Decembra 2010, 10:53

hmm, tak dneska som bol v Bavaria-i v ZA a tam mi povedali, ze ak mam v laktovke ten origo mobil a slot na SIMku, tak mozem zabudunut na sparovanie dalsieho mobilu. Vraj okrem toho origo sa spravne (tj. aby islo volanie a aj kontakty aby sa nacitali) mi ziadny iny mobil nepojde...vrrrr :( ..do <>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných