... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

rastobetka
Autor témy
Auto: renault laguna2 dies
Kraj: Zahraničie

jazdne vlastnosti sedan a kombi, poradite?

Piatok, 13. Januára 2012, 07:26

takze nastava jar a ja sa neviem rozhodnut co mam kupit, je to BMW 5 rada ale mas strasne dilema ci mam zobrat sedan alebo kombi, jedno viem ale iste bude to diesel 525 alebo 530, benzin ani pocut, mam svoje dovody nato ,. takze do prace to mam iba 7 km ktore jazdim denne po dialnici, tu by bol benzin lepsi, ale problem je v tom ze kazde 2 mesiace jazdim domov na slovensko tak preto ten diesel, mam to asi 2200km jedna cesta, a teraz problem a dilema, ked idem domov veziem vela, a ked idem z domu zase veziem vela, takze som skor chcel kombi ale ked som sa pozrel na kufor limuziny tak ma celkom prekvapil, tak to bude este dost tazke ropzhodovanie,. ALE chcel som sa spytat skor na jazdne vlastnosti aky je rozdiel medzi kombi a salonom, , nie som nejaky na driftovanie a nahanie babeniekl ale chcel by som vediet ako sa sprava kombi na snehu a na mokrej ceste, ci mi niekto moze povedat ake su tam rozdiely, co sa da lepsie zvladnut ci tazke kombi alebo lahsi sedan. dakujem, s pozdravom a kopcom stastnych kilometrov v Novom Roku rasto

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Re: jazdne vlastnosti sedan a kombi, poradite?

Piatok, 13. Januára 2012, 08:29

neviem ci niekto jazdi oba modely naraz takze to budes musiet vyskladat postupne z nazorov a nakoniec sa subjektivne rozhodnut podla seba...

ja mam teraz sedan napriklad, ale potreboval by som kombi kvoli priestoru. ja ked ten kufor v sedane je naozaj velky, ale moznost napakovat to ako kombik az po strechu tam urcite chyba. sedan sa mi ale paci viac, kombi mi pripada take vsedne "pracovne" auto (bez urazky heh) a sedan je ozaj ladna limuzina.inac tie kratke jazdy daju dpf-ku v dizly zabrat a neviem ci dlha trasa raz za 2mesiace nebude pren kriticka - teda vlastne neviem aky rocnik zhanas, ale u dieselu s km pod 200t dost rychlo dpf odpises...
525d (E60)
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 13. Januára 2012, 08:40

pri tvojom najazde by som siel isto do benzinu...tych par km co budes behat na diesli do praci mu fakt da zabrat...
jazdne vlastnosti - no pochybujem, ze tam bude velky alebo vobec badatelny rozdiel, kedze oba maju rozlozenie hmotnosti 50:50
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 13. Januára 2012, 08:57

Neviem čo všetko rátaš medzi jazdné vlastnosti, ale u kombajnu je trochu vyššia hmotnosť a o torchu horšia aerodynamika, čo môže urobiť pár desatín rozdiel v zrýchlení a aj spotrebe. A to rozloženie hmotnosti je tam asi trochu iné než u sedanu, lebo tie kilá naviac sú na prdeli. Na rozloženie hmotnosti má samozrejme vplyv aj motor, lebo taká 520i ho má ľahší než 530d. Takže vo finále bude mať 530d touring to rozloženie podobné ako 520i sedan. No ale stačí naložiť touringa po strechu a zase sa to zmení.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 13. Januára 2012, 09:24

jj jazdne vlastnosti sa asi rovnaju - vaha kombika je urcite trochu vyssia
ale ked ratas ze na 2200km na diesly alebo benzine usetris asi 66l paliva (za predpokladu ze benzin zerie asi o tretinu viac a ceny paliva su si podobne) tak na nejakych 4cestach si zarobis na odstranenie dpf-ka a "jeste vydelas" ci ako to bolo s tym hadraplanom kua chlapi gutntag

ps: (vypocty bez zaruky, mozno by to mohol overit nejaky cerstvy absolvent zš)
525d (E60)
Obrázok

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 13. Januára 2012, 09:53

rastobetka napísal:
takze nastava jar a ja sa neviem rozhodnut co mam kupit, je to BMW 5 rada ale mas strasne dilema ci mam zobrat sedan alebo kombi, jedno viem ale iste bude to diesel 525 alebo 530, benzin ani pocut, mam svoje dovody nato ,. takze do prace to mam iba 7 km ktore jazdim denne po dialnici, tu by bol benzin lepsi, ale problem je v tom ze kazde 2 mesiace jazdim domov na slovensko tak preto ten diesel, mam to asi 2200km jedna cesta, a teraz problem a dilema, ked idem domov veziem vela, a ked idem z domu zase veziem vela, takze som skor chcel kombi ale ked som sa pozrel na kufor limuziny tak ma celkom prekvapil, tak to bude este dost tazke ropzhodovanie,. ALE chcel som sa spytat skor na jazdne vlastnosti aky je rozdiel medzi kombi a salonom, , nie som nejaky na driftovanie a nahanie babeniekl ale chcel by som vediet ako sa sprava kombi na snehu a na mokrej ceste, ci mi niekto moze povedat ake su tam rozdiely, co sa da lepsie zvladnut ci tazke kombi alebo lahsi sedan. dakujem, s pozdravom a kopcom stastnych kilometrov v Novom Roku rasto

Skôr ide o to, či berieš auto viac ako nástroj na rutinnú jazdu-prácu alebo ako zábavu-hračku. :-)
Niečo musí prevážiť.
Keď niesi nejaký autičkár, choď do nižšieho objemu z benzínov. Keď máš "veľké deti" touring. Keď iba frajerku, sedan.

petuloo1984
Auto: bmw 525d xdrive
Kraj: Nitriansky

Piatok, 13. Januára 2012, 11:07

No ja som mal podobnu dilemu ako ty.Tiez chodim do roboty autom par km.A na SK to mam cca 2600km..Ale zas chodim asi len 2 krat do roka.Kupil som diesel kombi.(Benzin prave nebol moc v ponuke).Ono diesel trpi na kratke trasy,hlavne v zime,ale to aj benzin.I ked sa zohreje skorej,pri 5 km sa nestihne zohriat tiez.Takze ak si niekto mysli,ze benzin na kratke trasy netrpi,tak je na omyle.A samozrejme chod do kombi, ja cestujem aj s priatelkou,a ked si nalozime veci do auta,tak aj to kombi nam je male alebo tak akurat. :wink:
Rozdiel medzi sedanom a kombi v jazdnych vlastnostiach pre laika bude nepostrehnutelny.Sedan vyzera krajsie.Kombi je praktickejsie.
Ono ked idem domov po dialnici 160km/h mam spotrebu asi 9 litrov.S benzinom by som mal 13-15.Tak ze vela zalezi aj od stylu akym sa prepravujes domov.Ist s 5kovym Baworakom po dialnici 110km/h je strasna nuda. :D Pocitovo je to 60km/h. :lol:

mexican

Piatok, 13. Januára 2012, 11:23

Iba tak orientačne, ja keď idem 160, tak mám okamžitú spotrebu cca. 11-12. Včera večer som išiel krátky úsek (asi 2km) tachometrových 190 a vtedy mi to ukazovalo okamžitú spotrebu 15.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 13. Januára 2012, 12:15

petuloo1984 napísal:
No ja som mal podobnu dilemu ako ty.Tiez chodim do roboty autom par km.A na SK to mam cca 2600km..Ale zas chodim asi len 2 krat do roka.Kupil som diesel kombi.(Benzin prave nebol moc v ponuke).Ono diesel trpi na kratke trasy,hlavne v zime,ale to aj benzin.I ked sa zohreje skorej,pri 5 km sa nestihne zohriat tiez.Takze ak si niekto mysli,ze benzin na kratke trasy netrpi,tak je na omyle.A samozrejme chod do kombi, ja cestujem aj s priatelkou,a ked si nalozime veci do auta,tak aj to kombi nam je male alebo tak akurat. :wink:
Rozdiel medzi sedanom a kombi v jazdnych vlastnostiach pre laika bude nepostrehnutelny.Sedan vyzera krajsie.Kombi je praktickejsie.
Ono ked idem domov po dialnici 160km/h mam spotrebu asi 9 litrov.S benzinom by som mal 13-15.Tak ze vela zalezi aj od stylu akym sa prepravujes domov.Ist s 5kovym Baworakom po dialnici 110km/h je strasna nuda. :D Pocitovo je to 60km/h. :lol:

Ťažko dnes bagatelizovať o tom, ktorý motor viac trpí. Trpí len ten, ktorý nieje udržiavaný.
Keď krátke trasy, benzín, lebo sa rýchlejšie zohreje aby kat nezlyhal priskoro, nemá turbo a nemá DPF ktorý sa pri častých chladných štartoch za*ebe. Stačí dobre udržiavať.
To že sa benzín skôr zahreje má hlavne výhodu v zime pre posádku.
3.0 benzín sa vyhreje na pracovnú teplotu za 5 minút. Keď som nedávno išiel na novom VW Caddy 1.6TDI, trvalo možno 15 minút kým začal fúkať ako tak teplejší vzduch.

locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 13. Januára 2012, 20:16

Mne sa tiež viac páčil sedan, ale zobral som nakoniecTouring práve kôli kufru, je to ovela praktickejšie a vieš tam toho naložiť naozaj dosť. Rozdiel je práve v tom že napr. ideš na dovolenku a kým do Touringa naložíš kufre po stojačky do sedanu dáš 2 kufre naležato a máš zaprataný kufor. Naviac Ti vznikne hluchý priestor kam už nič nedáš. Osobná skúsenosť z A6ky. Myslim si že jazdné vlastnosti su nerozoznatelné. Toť vsjo :D
Štastný výber prajem!
Jano

rastobetka
Autor témy
Auto: renault laguna2 dies
Kraj: Zahraničie

Sobota, 14. Januára 2012, 05:20

takze dakujem za radi, ja viem ze s DPF budu problemi ale nasiel som toto http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... er_DPF_OFF je to firma vo skotsku, som volal aj kamosovi co je dobry mechanik ich pozna a povedal ze najlepsie je to dat von, chcete vediet preco diesel, moj rocny priemer za poslednych 5 rokov je 39 000 mil co je asi 64 000 km a tu je to uz poznat ta spotreba si myslim, benzin sa tu vozim z kamosovim bmw za 11 az 12 litrov mesto na diesli je to 8 litrov, takze je tu dost velky rozdiel, chcem nejaky rok 2005 az 2006, viac si dovolit nemozem aj to musim asi 3 mesiace setrit ide leto tak potrebujem slusne auto, rodinu nemam, frajerku tiez nie zijem sam, takze asi bude ten sedan, ale uvidim este zatial som nasiel nieco taketo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p alebo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p tazko sa rozhoduje je tu toho dost na vyber, chcem len manual , dakujem za rady sak uvidim este ako to dopadne mam 2 mesiace casu nez sa otepli

petuloo1984

Sobota, 14. Januára 2012, 09:17

MateX3 napísal:

Ťažko dnes bagatelizovať o tom, ktorý motor viac trpí. Trpí len ten, ktorý nieje udržiavaný.
Keď krátke trasy, benzín, lebo sa rýchlejšie zohreje aby kat nezlyhal priskoro, nemá turbo a nemá DPF ktorý sa pri častých chladných štartoch za*ebe. Stačí dobre udržiavať.
To že sa benzín skôr zahreje má hlavne výhodu v zime pre posádku.
3.0 benzín sa vyhreje na pracovnú teplotu za 5 minút. Keď som nedávno išiel na novom VW Caddy 1.6TDI, trvalo možno 15 minút kým začal fúkať ako tak teplejší vzduch.

Tak to neni o bagatelizovani..Diesel trpi viacej, to hej.Ja len ,ze vela ludi ma mylnu predstavu o tom,ze je to benzin kratke trasy studene mu nic nerobia...Co neni pravda.Zohreje sa rychlejsie o par km,ale prve kilometre trpi aj on dost,kym sa hustota oleja neznizi.Ale ako pises,benzin nema dpf a turbo.(turbo-ak sa bavime o benzine e60).Novsie benziny su uz "oturbovane"..

petuloo1984

Sobota, 14. Januára 2012, 09:22

rastobetka napísal:
takze dakujem za radi, ja viem ze s DPF budu problemi ale nasiel som toto http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... er_DPF_OFF je to firma vo skotsku, som volal aj kamosovi co je dobry mechanik ich pozna a povedal ze najlepsie je to dat von, chcete vediet preco diesel, moj rocny priemer za poslednych 5 rokov je 39 000 mil co je asi 64 000 km a tu je to uz poznat ta spotreba si myslim, benzin sa tu vozim z kamosovim bmw za 11 az 12 litrov mesto na diesli je to 8 litrov, takze je tu dost velky rozdiel, chcem nejaky rok 2005 az 2006, viac si dovolit nemozem aj to musim asi 3 mesiace setrit ide leto tak potrebujem slusne auto, rodinu nemam, frajerku tiez nie zijem sam, takze asi bude ten sedan, ale uvidim este zatial som nasiel nieco taketo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p alebo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p tazko sa rozhoduje je tu toho dost na vyber, chcem len manual , dakujem za rady sak uvidim este ako to dopadne mam 2 mesiace casu nez sa otepli

"Aj to musim asi 3 mesiace setrit" :lol: Si zabil...Na SK by si sporil aj 3 roky..:)Mas vyhodu,kedze vo Velkej Britanii stoja tie auta podstane menej ako u nas...Pri tvojom rocnom najazde by som bral diesel.A automat.Inak mesto s 530d za 8 urcite robit nebudes...

petuloo1984

Sobota, 14. Januára 2012, 09:35

mexican napísal:
Iba tak orientačne, ja keď idem 160, tak mám okamžitú spotrebu cca. 11-12. Včera večer som išiel krátky úsek (asi 2km) tachometrových 190 a vtedy mi to ukazovalo okamžitú spotrebu 15.

Tak ty mas najnovsie biturbo...Myslim,ze tvoj motor ma vynikajucu spotrebu vzhladom k vykonu...

mexican

Sobota, 14. Januára 2012, 10:10

Ee, ja mám N55 a to je twinscroll. Biturbo bolo N54.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 5 neregistrovaných