... všetko o BMW ...
rastobetka napísal:takze nastava jar a ja sa neviem rozhodnut co mam kupit, je to BMW 5 rada ale mas strasne dilema ci mam zobrat sedan alebo kombi, jedno viem ale iste bude to diesel 525 alebo 530, benzin ani pocut, mam svoje dovody nato ,. takze do prace to mam iba 7 km ktore jazdim denne po dialnici, tu by bol benzin lepsi, ale problem je v tom ze kazde 2 mesiace jazdim domov na slovensko tak preto ten diesel, mam to asi 2200km jedna cesta, a teraz problem a dilema, ked idem domov veziem vela, a ked idem z domu zase veziem vela, takze som skor chcel kombi ale ked som sa pozrel na kufor limuziny tak ma celkom prekvapil, tak to bude este dost tazke ropzhodovanie,. ALE chcel som sa spytat skor na jazdne vlastnosti aky je rozdiel medzi kombi a salonom, , nie som nejaky na driftovanie a nahanie babeniekl ale chcel by som vediet ako sa sprava kombi na snehu a na mokrej ceste, ci mi niekto moze povedat ake su tam rozdiely, co sa da lepsie zvladnut ci tazke kombi alebo lahsi sedan. dakujem, s pozdravom a kopcom stastnych kilometrov v Novom Roku rasto
petuloo1984 napísal:No ja som mal podobnu dilemu ako ty.Tiez chodim do roboty autom par km.A na SK to mam cca 2600km..Ale zas chodim asi len 2 krat do roka.Kupil som diesel kombi.(Benzin prave nebol moc v ponuke).Ono diesel trpi na kratke trasy,hlavne v zime,ale to aj benzin.I ked sa zohreje skorej,pri 5 km sa nestihne zohriat tiez.Takze ak si niekto mysli,ze benzin na kratke trasy netrpi,tak je na omyle.A samozrejme chod do kombi, ja cestujem aj s priatelkou,a ked si nalozime veci do auta,tak aj to kombi nam je male alebo tak akurat.![]()
Rozdiel medzi sedanom a kombi v jazdnych vlastnostiach pre laika bude nepostrehnutelny.Sedan vyzera krajsie.Kombi je praktickejsie.
Ono ked idem domov po dialnici 160km/h mam spotrebu asi 9 litrov.S benzinom by som mal 13-15.Tak ze vela zalezi aj od stylu akym sa prepravujes domov.Ist s 5kovym Baworakom po dialnici 110km/h je strasna nuda.Pocitovo je to 60km/h.
MateX3 napísal:
Ťažko dnes bagatelizovať o tom, ktorý motor viac trpí. Trpí len ten, ktorý nieje udržiavaný.
Keď krátke trasy, benzín, lebo sa rýchlejšie zohreje aby kat nezlyhal priskoro, nemá turbo a nemá DPF ktorý sa pri častých chladných štartoch za*ebe. Stačí dobre udržiavať.
To že sa benzín skôr zahreje má hlavne výhodu v zime pre posádku.
3.0 benzín sa vyhreje na pracovnú teplotu za 5 minút. Keď som nedávno išiel na novom VW Caddy 1.6TDI, trvalo možno 15 minút kým začal fúkať ako tak teplejší vzduch.
rastobetka napísal:takze dakujem za radi, ja viem ze s DPF budu problemi ale nasiel som toto http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... er_DPF_OFF je to firma vo skotsku, som volal aj kamosovi co je dobry mechanik ich pozna a povedal ze najlepsie je to dat von, chcete vediet preco diesel, moj rocny priemer za poslednych 5 rokov je 39 000 mil co je asi 64 000 km a tu je to uz poznat ta spotreba si myslim, benzin sa tu vozim z kamosovim bmw za 11 az 12 litrov mesto na diesli je to 8 litrov, takze je tu dost velky rozdiel, chcem nejaky rok 2005 az 2006, viac si dovolit nemozem aj to musim asi 3 mesiace setrit ide leto tak potrebujem slusne auto, rodinu nemam, frajerku tiez nie zijem sam, takze asi bude ten sedan, ale uvidim este zatial som nasiel nieco taketo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p alebo http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p tazko sa rozhoduje je tu toho dost na vyber, chcem len manual , dakujem za rady sak uvidim este ako to dopadne mam 2 mesiace casu nez sa otepli
mexican napísal:Iba tak orientačne, ja keď idem 160, tak mám okamžitú spotrebu cca. 11-12. Včera večer som išiel krátky úsek (asi 2km) tachometrových 190 a vtedy mi to ukazovalo okamžitú spotrebu 15.