... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Matej G
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Hydromenič

Streda, 18. Mája 2016, 15:53

Ahojte, prosím vás o radu. Cca 2 mesiace dozadu som bol v dedine Pribovce pri Martine kde mi menili prevodový olej aj filter. Všetko bolo super až do teraz. Pri prudšom pridávaní mi trasie s autom. Čítal som ze to môže byť hydromenic, preto sa chcem spýtať či to nemôže byť niečím iným. Rýchlosti mi nepreklzuju, skúšal som aj manuálne radiť. chystám sa v júly na dovolenku 2500 km aj s cestou domov. čo sa môže stať ak to teraz nebudem riešiť? Nezničí mi to prevodovku? Viem s tým jazdiť aj tak aby mi to netriaslo, čiže pridávam plynule

tomikadze

Re: Hydromenič

Streda, 18. Mája 2016, 19:31

no obavam sa ze si bol u vychyreneho opravara ked spominas pribovce.... ale co uz sa da dodrbat na vymene oleja???? Co tam nalial raciol????? toto ti nik cez web moc neporadi...asi to chce reset adaptacie a napichnut to ci ukaze auto chybu..hned vyhladaj odbornika v tvojom okoli, chalani poradte kam ma zbehnut na diag kym sa mu to nezosrotuje. ale ked nepreklzuje tak by to nemal byt menic...moze to byt tristo veci chod na diag niekomu co sa vyzna a pohni si

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 18. Mája 2016, 19:47

Ak to zacalo po vymene,tak sa da neco dodrbat urcite....kvalitou oleja urcite....ale treba reklamovat tam kde sa varilo,ked boli brucho.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Matej G
Autor témy

Streda, 18. Mája 2016, 20:47

Práveže po tej výmene bolo všetko ok, až postupom času mi to začalo triasť, ale začalo to zo začiatku tak máličko že som si chvíľu myslel ze to je nerovnosť vozovky, ale časom sa mi to zosilnilo. Tak hovoríte že to mám ísť reklamovať?

tomikadze

Streda, 18. Mája 2016, 22:17

no co je to triast??? ked pridas plyn ??? vibruje? trasie? vynechava?? musis diag, bez toho je to tazko..pokial ti motor nevyhodi chybu, data budu v norme tak vies ze to bude prevodovkou a mozes reklamovat... takto ked tam prides tak by ta mohli poslat do pecka za trasie kvoli vstrekom... mudis definovat presne to trasenie kedy sa prejavuje a pri com... odkial si?

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 18. Mája 2016, 22:58

Na reklamaciu asi zabudni. Lubko ti navyprava, ze cele auto je zle a mozes ho zahodit len prevodovka a jeho olej su perfektne, lebo on sa ucil robit prevodovky od svojho ucitela saulinskeho majstra na prevodovky, co levituje s mechatronikou na cicine a bla bla bla bla...

Trasenie moze byt sposobene gramblavostou Luba ale aj nemusi, takze by som prioritne riesil dvihak:
- ci netecie olej z prevodovky
- ci tam dal olej aky ma byt - aspon farba ci sedi a ci je oleja dost

A samozrejme diagnostiku, ze preco to trha ak bude vizualne vsetko v poriadku a prevodovkou to nebude, tak to moze byt hocico od malickosti ako zasrate egr, ktoreho vycistenie je 0 e ak si spravis sam az po repas trysiek v cene cca. 200+ e/kus atd.

Ja by som na aute co zo sebou sklbe nesiel 2500 km.

A aspon si mohol napisat o ake auto sa jedna...... neviem ako je na tom miestna VESTIACA GULA, ci uz ju chlapci opravili.
Cafte

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 19. Mája 2016, 06:05

reklamaciu by som neriesi, jednak neuvidis ani cent od neho a este by tam mohol napachat vacsiu skodu
radsej to zobrat niekam kde sa naozaj vyznaju, nie len vozia polomrtve prevodovky z polska a dodrbaju vymenu oleja
napr. ZP automatik pri Brne
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 19. Mája 2016, 06:40

Ak idu vybracie od auta ze sa roztrasie pod zatazou,tak som pisal ze to ide od hydromenica....ale naisto ti to viem povedat az ked to uvidim....co sa tyka toho ze to zacalo casom,tak vybrovanie odchadzajuceho hydromenica sa tak prejavuje,ale nemusi to byt samozrejme od toho,odtialto to nezistis!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

tomikadze

Štvrtok, 19. Mája 2016, 10:16

ak to bude menic, chod do pakry v jihlave, ja som kvoli vymene oleja siel tam co je 400km, a dali mi aj najlepsiu cenu za repasovany menic, ked pride na rad tak pojdem opat tam, nacenili mi repasovany menic aj s vymenou oleja, filtrom a vanou na cca 900 eur. V ba mi nacenili len menic na 600eur.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 19. Mája 2016, 11:26

tak to ti nacenili aj v Bratislave tak isto, lebo vymena oleja je cca 300
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

palodrob
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 19. Mája 2016, 16:18

cize v konecnom dosledku je to jedno

tomikadze

Štvrtok, 19. Mája 2016, 17:46

Nie len samotny menic!!!!

Matej G
Autor témy

Štvrtok, 19. Mája 2016, 20:57

Idem teda presne definovať čo mi to robí.
Idem kludnou jazdou, všetko je v poriadku.
Keď silnejšie pridám je to stále v poriadku.
Keď uberiem, a pridám znovu ale jemne tak vtedy mi to vibruje.
Skúšal som aj takúto vec.
Keď za jazdy zaradim neutrál a pridám, tiež mi to zavybruje, ale keď stojím a pridám na neutrálne, tak nič nevybruje.
A ešte sa vrátim, keď mi to zavybruje tak iba pri nízkych otáčkach, vo vysokých nič.
Auto mám e60 530xd, a som z okolia Ilavy
Diagnostiku mam svoju a dal som komplet vyčítať chyby,
Jedine co mam zlé sú dva Žhaviče a nejaká chyba s dpf, ale to som mal aj pred tým, takže tým to nie je.
Nevravím že by mi to nejako silno triaslo iba tak vibruje sem tam.
Ak je to hydromenic, môže mi to zničiť prevodovku?
Alebo to môže byť zasrate egr?

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 19. Mája 2016, 21:25

Matej G napísal:
Idem teda presne definovať čo mi to robí.
Idem kludnou jazdou, všetko je v poriadku.
Keď silnejšie pridám je to stále v poriadku.
Keď uberiem, a pridám znovu ale jemne tak vtedy mi to vibruje.
Skúšal som aj takúto vec.
Keď za jazdy zaradim neutrál a pridám, tiež mi to zavybruje, ale keď stojím a pridám na neutrálne, tak nič nevybruje.
A ešte sa vrátim, keď mi to zavybruje tak iba pri nízkych otáčkach, vo vysokých nič.
Auto mám e60 530xd, a som z okolia Ilavy
Diagnostiku mam svoju a dal som komplet vyčítať chyby,
Jedine co mam zlé sú dva Žhaviče a nejaká chyba s dpf, ale to som mal aj pred tým, takže tým to nie je.
Nevravím že by mi to nejako silno triaslo iba tak vibruje sem tam.
Ak je to hydromenic, môže mi to zničiť prevodovku?
Alebo to môže byť zasrate egr?

- Co mas za diagnostiku?
- Ano hydromenic moze mat vplyv na stav prevodovky
- egrko bola len blbost ako priklad (zvacsa na starsich autach sposobuje problem
- a kludne to moze byt prave zhavicmi a dpfkom
To co ti vyhadzuje je uz urcite nejaka chyba tlaku, teploty atd. na snimacoch dpf a to znamena, ze sa zaplna alebo je uz plne len este nie tak aby vysvietilo upozornenie na palubovke/monitore

Pokazene zhavice alebo RJ zhavicov = nespustanie regeneracie dpf = nadmerne zanasanie a upchatie
Cafte

tomikadze

Piatok, 20. Mája 2016, 05:56

no...takze to asi nebude automatom a olejom... ja som stastny jak blcha ze mam auto po docentovi z DE...DPF meneny v nemecku pekne v znackovom servise za novy pred 30000km ..zlati nemecki docenti :mrgreen:
ked ti hlasilo chybu dpf uz davnejsie tak evidentne ma auto s nim problem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných