... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

vladoslavo
Autor témy
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

e60/61 vstrekovace - ako rozoznat chybu?

Streda, 5. Októbra 2016, 17:59

Pani, mam taku teoreticku otazku. Ako sa sprava auto, ked uz nie vsetky vstrekovace idu na 100%, popripade ake su symptomy chybnych, alebo chybneho, vstrekovaca?

Lafore
Auto: X5 M50d
Kraj: Žilinský

Re: e60/61 vstrekovace - ako rozoznat chybu?

Streda, 5. Októbra 2016, 19:10

Napriklad horsie startuje

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 5. Októbra 2016, 19:20

Vlado co riesis???Nejaky problem mas?Alebo sa zase nudis:-)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

upir156
Kraj: Trnavský

Streda, 5. Októbra 2016, 19:22

Kolísanie otáčok pri studenom štarte. Ale najprv hybaj na diagnostiku a potom budeš múdrejší.

vladoslavo
Autor témy

Streda, 5. Októbra 2016, 21:32

Chlapi, nemám problém :D, len sme mali v kancelárii akademickú debatu, tak si dopĺňam teoretické vedomosti ... 8)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 5. Októbra 2016, 23:15

Ja som mal vstrekovace vsetky totalne na sracku, uplne na sracku. Motor bezal absolutne bez problemov, bez kolisania otacok, zatah mal uplne normalny, absolutne bez problemu. Az kym to vsetko neruplo a motor nevybuchol. Jeden vstrek proste prepalil piest a ostala v nom diera....
Neskor po vymene motora isli vsetky vstreky na stolicu do tsa kezmarok (co nie su ziadni suplikanti) a vsetky boli KO, nedali sa uz ani repasovat. Dostal som k tomu aj meracie protokoly, ku kazdemu vstreku. Vsetky hodnoty boli naprd.... uplne zle... jeden vstrek som im podstrcil novy (clovek nikdy nevie :lol: ) , ten samozrejme presiel bez problemov a aj vygenerovana odchylka na masine sedela s tou od vyroby ktora je na vstreku vyrazena.
Takze chcel som povedat len tolko, ze motor do poslednej chvilky svojej destrukcie bezal uplne bez problemov a aj zatah mal taky ako ma byt. Ziadne dymenie, ziadne prejavy, nic.... Dokonca aj vsetky regulacne odchylky na diagnostike boli ok a v limitoch). A startoval uplne bez problemov, aj v mrazoch a to mal vtedy navyse odsranu jednotku zhavenia :lol:

Takze zhrnul by som to nakoniec tak, ze ked motor bezi ok tak to este neznamena, ze vstreky su v poriadku. Aj ked vam ich zmera nejaky diagnostik... Vsetko je v poriadku len dovtedy, kym sa to vsetko nedojebe.... :) Totizto jedna vec je ze vstrek sere do prepadu a druha, ovela nebezpecnejsia a aj castejsia je ze sere priamo do valca... na piest. A potom raz BUUUUUM a finito :D

p.s. bol to motor 306D2 E60 530d 160kW EU3 (bez dpf)

vladoslavo
Autor témy

Streda, 5. Októbra 2016, 23:35

Airbone, fúha, to znamená, že defakto mrte áut jazdí a pritom majú vstreky pred ko? Je vhodné dávať preventívne vstreky na repas? Ak áno, po akých km?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 5. Októbra 2016, 23:51

Tak to ja netusim kto s cim jazdi a ci ich treba davat na repas alebo nie.... Ja som tu len napisal svoju skusenost.... Myslim ze netreba zasa robit prehnanu paniku, jednoducho veci sa seru a ked sa nieco odserie na aute, vacsinou sa to potom daj aj opravit...... Lebo ta prehnana prevencia moze vyjst tiez riadny majland... Snad ten moj pripad bol ojedinelejsi ale uz som pocul velakrat o prepalenych piestoch, obzvlast na tychto motoroch co uvadzam vyssie. Dalsie novsie motory mali uz ine vstreky,

jeremmy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 6. Októbra 2016, 08:44

tak defakto to nikto nevie s urcitostou povedat ako to je. Z casu na cas to pozriet skontrolovat nie je naskodu ale zase prehanat to bat sa kazdeho problemu, to by cloveka priviedlo na psychiatriu :)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 6. Októbra 2016, 10:38

Kupim jazdeny common-rail tak idu na test a platim bud 80€ za pokoj na dusi alebo 600 za este vacsi pokoj..stale tretina proti tomu ked popraskaju/prehoria piesty.

Steelstorn
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 18. Októbra 2016, 04:00

Mňa by zaujímalo, čo znamená keď jeden vstrek mám úplne mimo ale do mínusu až okolo -3, ostatné mám okolo 0 alebo max 1 do plusu.

Prejavy sú asi také, že pri plnom plyne auto trochu zadymí načierno (nič strašné), a pri studenom štarte hlavne, cítiť strašne naftu, ale nedymí, a predtým aj nekludný volnobeh, ale teraz v posledných mesiacoch tento prejav zmizol.

tomikadze

Utorok, 18. Októbra 2016, 11:30

to su korekcie, nie som odbornik ale je to skratka o tom ako jeden vstrek zachranuje a vyrovnava ten zly....ale take velke vykyvy uz znamenaju ze minimalne jeden vstrek je uz fakt zle na tom. Ja som mal jeden +5,2 na e39 ten siel von hned, a ziaden repas. Kupil som novy, ked som potom pozrel korekcie tak vyrazne lepsie napriec vsetkymi tryskami samozrejme. Auto som uz predal davno a zatial stale jazdi dobre...po vymene hoci jedneho vstreku bolo citit rozdiel hned, co je asi jasne.

zollo
Auto: E60 535d

Piatok, 28. Októbra 2016, 06:59

o vstrekoch je tu popisane celkom dost, a takmer vzdy palti, ze "prevencia je najlepsi" liek. Mna osobne najviac odradza od kontroly vstrekov to ich "jednoduche vyberanie"..
Tak som rozmyslal (je piatok ;-)) ze ak by som sa k tomu odhodlal a povybaral ich, najradsej by som naspat nasukal fungl nove.
Cize otazka je, vie niekto zohnat nove streky na M57N za prijatelne ceny ? resp. kolko je, ze fakt dobra cena za vstrek ? dakujem za odpoved, i za hejt :-)

lacos31
Auto: E36 325TDS

Piatok, 28. Októbra 2016, 08:27

Zollo mas cislo vstrekovacov?Napius mi SS.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 28. Októbra 2016, 21:34

Tu mas ten hejt.. na co by si tam daval cisto nove ked po repase u normalnej firmy su nove.. To ze telo zostalo stare je jedno pokial nieje poskodene. Za kompletny repas zaplatis nieco okolo 170€, ak sa netreba zaoberat sedlom ventilu tak obides so stovkou. Ale jasne, ak na 15 rocnom aute uz nemas do coho pichnut a peniaze niesu problem daj vsetky nove. :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných