... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Autor témy
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Problém - centrál - alarm - imobilizér Súrne!!!

Sobota, 6. Apríla 2013, 13:01

zdravím,
auto - e39 540iA, r.v.2001

skúsim popísať môj problém,

všetko normálne fungovalo, odstavil som auto asi na hodinku, potom som chcel odomknúť, gombíky na kľúči vôbec nereagovali, tak som chcel odomknúť manuálne, otočil som kľúčik v zámku ale otvorili sa len dvere vodiča takže ani centrál nefunguje, následne sa ozvala húkačka, potom som chcel naštartovať otočím kľúčikom, rozsvietia sa kilometre, displej, normálne hraje rádio všetko, ale nenechá ma to naštartovať

poistky sú OK, skúsil som odpojiť batériu, žiadna zmena

viete mi niekto poradiť, alebo ešte lepšie nepoznáte niekoho v BA kto by sa mi nato mohol pozrieť?
najhoršie je že auto mám odparkované u jedného kamaráta v servise asi 10km odomňa ale on sa bohužiaľ do elektriky nerozumie, rád by som to dal čím skôr dokopy aby som mohol naštartovať a doniesť auto domov, prosím pomôžte kto viete
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

ViktorDDD
Autor témy

Re: Problém - centrál - alarm - imobilizér Súrne!!!

Sobota, 6. Apríla 2013, 15:56

tak alarm a imobilizér už OK, pošťuchali sme trochu poistky, a zrazu ani alarm nehúkal a aj naštartovať išlo, a prišiel som nato že mi nehúkal origo alarm ale neorigo domontovaný,

takže už len problém s centrálom a DO, mám dva kľúče, na jednom mi gombíky nefungovali ani predtým ale auto sa s ním dalo štartovať, druhým kľúčom išlo na diaľku odomykať zamykať aj kufor, teraz ani jeden kľúč nereaguje na gombíky, ale pri odomykaní manuálne mi odomkne len vodičove dvere, predtým mi centrál na kľúč fungoval,
rady?
môže s tým mať niečo spoločné grundmodul? viem niečo zistiť pomocou inpy? čo sa týka motora tak sa v tom viem celkom dobre orientovať ale ostatné veci sú pre mňa španielska dedina
ďakujem každému za cenné rady
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 6. Apríla 2013, 16:10

Vidím že to je nejaký hit teraz z tými centráli na týchto e39 :D. To budú tie erupcie ne slnku. Len tak sa spýtam kontroloval si aj poistku č53 čo je v kufri pri baterke. Je na dvierka nádrže a zároveň na zosilňovač prijímača kľúča diaľkového ovládania. Ale celkom problém to nebude lebo potom by ti šlo kľúčom otvoriť dvere. Tak ešte je možné že to robí buď GM modul ale to by som dal ako posledné. Treba pozrieť spínač respektíve ešte kabeláž v aute keďže máš domontovaný alarm (najhoršia vec som zistil). Mne minulý týždeň tiež prestal fungovať centrál a potom mi zhoreli vodičove dvere komplet kabeláž.

bmw5-e39/e39-530d-nefunkcne-dialkove-ovladanie-dalsie-riesenia-t75984.html
bmw5-e39/e39-530d-zhorena-kabelaz-co-su-to-za-kable-t76871.html
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

ViktorDDD
Autor témy

Sobota, 6. Apríla 2013, 16:18

vďaka za rady

jasne skontroloval som aj v kufri poistky aj 53ku na centrál aj 48čku na alarm všetko OK
grundmodul podozrievam preto lebo raz dávnejšie sa mi stalo že som našiel auto tak že zadné pravé okno bolo asi 10cm stiahnuté, samo sa to stiahlo, že vraj to robí grundmodul keď je tam niečo na odchode, tak neviem
ale ani neviem čo ako kde, lebo čo sa týka elektriky do auta tak v tom sa vôbec nevyznám
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

tomikelly

Sobota, 6. Apríla 2013, 16:24

Jaj no tak to už potom neviem ja som mal trochu iný problém. Mne prestalo fungovať najprv diaľkové ovládanie asi sa mi odpároval kľúč. Potom mi prestal fungovať centrál a nakoniec nejaký kábel od toho dorobeného alarmu vyskratoval celú kabeláž vo dverách ale mne sa pred tým neotvorilo okno žiadne vôbec. Tak INPA ti káže nejakú závadu ak tam je. Môžeš aj pozrieť hodnoty spínačov čo je otvorené zatvorené.

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 6. Apríla 2013, 21:07

neviem ci ti poradim ale niekde tu bol navod na sparovanie kluca,DO a IMMO,pre istotu by som to skusil,nic za to nedas

tomikelly

Sobota, 6. Apríla 2013, 22:12

Tak to sa robí takto:
1. Otvoriť auto sadnúť dnu zavrieť všetky dvere!
2. Vložiť kľúč do zapaľovania dať do prvej polohy od vloženia a hneď vytiahnúť.
3. Stlačiť a držať tlačidlo otvorenia a potom 3x do 3 sekúnd stlačiť tlačidlo zavretia a pustiť.

Toto ale neverím že pomôže lebo tento postup je akurát na spárovanie a ty si hovoril že ti nejde ani centrál a ten by mal po hýbaní kľúča v zámke fungovať. Teda kľúč je spárovaný ale nerobí nič s centrálom. Skús ešte to tlačidlo v aute na zatvorenie či funguje. Ak nie a všetky poistky sú OK tak potom teba pozrieť ten GM.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 6. Apríla 2013, 22:51

tak sa paruje len centralne,ale jemu nejde štartovat......hlavne....diag pozriet prečo....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ViktorDDD
Autor témy

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 10:26

už štartovať ide, takže moje poznatky:

húkal mi neorigo alarm, ktorý je asi napojený aj na blokovanie štartovania, trochu som sa pohral s poistkami tak sa to umúdrilo ten alarm prestal húkať a auto už šlo naštartovať,

takže ostáva tento problém:
1. nereaguje vôbec na gombíky na kľúči
2. nefunguje centrál, ani na kľúč

teoreticky by sa takto dalo pojazdiť kým nato nenájdem niekoho kto sa v tom vyzná len prúser je že neide mi centrál tak asi ani nenatankujem lebo zatvorené je aj viečko, zostáva cca 400km :roll:

EDIT: gombíkom medzi sedačkami centrál normálne odomyká, zamyká, potom keď vystúpim z auta tak kľúčom normálne zamkne centrál, ale potom keď kľúčom odomykám tak zas odomkne len vodičové dvere ](*,)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

tomikelly

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 11:14

Veru štartovať ti už išlo vedel som a aj som písal že to párovanie nie je riešenie. Hmm tak to je zaujímavé takže kľúč spárovaný aj centrál funguje ale až keď sa pohráš s tlačítkom. To sú najlepšie takéto záhadné závady :mrgreen: . Nuž skús diag či niečo nepovie. Vnútorné tlačidlo ti nádrž neotvorí???

BTW keď otvoriš poklop na baterku je tam také tiahlo ako manuálne otvoriť nádrž (mne ináš ten zámok vôbec nádrže je na dve veci kus potlačíš a dvierka otvoríš aj tak) ale po správnosti je na to núdzové tiahlo:
Obrázok

ViktorDDD
Autor témy

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 12:19

o tom tiahle som ani nevedel, ale nevadí, to už mám vyriešené, tlačítkom z auta centrál funguje, už len vyriešiť centrál na kľúč a diaľkové
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

ViktorDDD
Autor témy

Pondelok, 8. Apríla 2013, 20:24

záhadná porucha sa vyriešila, ďakujem za cenné rady, hlavne o spárovaní kľúča, zaujímavé že to fungovalo až na cca 15ty krát, už som tie gombíky na kľúči stláčal ako polodebil ale nakoniec som začul cvakanie centrálu, skúšam odomknúť na DO aj zamknúť a všetko ide, tak som skúsil aj druhý kľúč ktorý už dávnejšie nefungoval, a išlo aj to, takže teraz mi oba kľúče idú na DO, centrál zamyká, odomyká, a ja som vysmiaty ako malé decko :bmwball:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

tomikelly

Pondelok, 8. Apríla 2013, 21:14

Hmm to je zaujímavé aj mne sa akože z ničoho nič odpároval kľúč ale ty si hovoril že ti otvára len jedny dvere a tak potom musel byť spárovaný či si tie dvere otváral mechanicky nie centrálom?? Hlavne že to už ide :thumbup:

ViktorDDD
Autor témy

Pondelok, 8. Apríla 2013, 21:38

hej mechanicky, diaľkové nešlo vôbec, a mechanicky mi otvorilo len vodičove dvere, potom z vnútra som otvoril gombíkom medzi sedačkami, vystúpil som, mechanicky zatvoril normálne na centrál, následne zas otváralo len vodičove dvere, to auto sa trochu pohralo s mojimi nervami no...
ale už to ide, klop-klop
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní