Zdravím všetkých, podobné témy tu už sú, no nikde som sa nedozvedel to čo potrebujem. Pred 2 dňami mi prevodovka z ničoho nič pri radení z 2 do 3 zaváhala (vytočenie k 3000) následne trochu kopla a na bc vypísalo getriebenotprogramm, čiže prevodovka ide v núdzovom režime. Radila však ďalej všetky stupne a fungovala v poriadku, samozrejme s obmedzeným výkonom.
Neviem či to môže mať vplyv, no bolo to skoro presne 100km od vymazaní adaptácií. Po príchode domov som napichol diag (chyby viď nižšie) a vymazal. Včera po 40km opäť rovnaký stav, neviem či je to náhoda ale stalo sa to presne na rovnakej križovatke ako po 1. krát.
Cez skryté menu som pozeral napätie počas jazdy (13,6V, niekedy však spadne aj na 13,1V), na volnobehu po pridaní plynu sa napätie nezvyšuje. Dnes po štarte som meral voltmetrom priamo na baterke (14,1V). Skúsim ešte pozrieť el. časť spínačky, prípadne spraviť bypass polôh.
Dnes pri jazde (cca 16km) chybu na bc vôbec nevyhodilo, pričom som ju cez diag predtým nezmazal.
Prevodovka inak radí pekne, auto mám 3 mesiace, podľa bývalého majiteľa bola čerstvo po repase (?to je však otázne?).
Chcem vedieť či je ešte nejaká možnosť, alebo okolnosť, ktorá s týmto môže mať súvis? Ešte predtým ako budem kontaktovať bývalého majiteľa (prevodovka by mala byť podľa mňa v záruke).
Napadá ma ešte pozrieť ukostrenie motora, spínačku a niekto tu písal o nejakej uvolnenej svorkovnici (neviem ktorej).
Alebo sa môžem rovno pripaviť na repas?