... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Re: E39 - faceliftove svetla - nastavovacie tycky

Utorok, 24. Januára 2012, 22:54

Jedna tycka sa mi uplne rozpadla druha bola na 2casti.Teda ale ten material nebol nic moc,sa ani necudujem ze sa tak lamu.
Ruky mam prave velke.To co je podstatne je mat dlhy skrutkovac TRX15 a klieste na jemnu mechaniku s dlhymi celustami.Dokonca som skusal odskrutkovat aj parabolu no uz nebolo miesto ju uhnut prec.To druhe svetlo bola rychlofka.

lionlion:A vymenil si obe tycky na svetle?K tomu druhemu si sa prosim ta ako dostal,pri tom motorceku?som ho ani poriadne nevidel nieto ho este vybrat :shock:.

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Streda, 25. Januára 2012, 20:01

Tak to ti nepoviem lebo to bolo pred dvoma rokmi a uz si nepametam. Zlomene som mal oboje, a este viem ze dost som maturoval pri tom ako uvolnit motorcek s toho klbiku (viem ze to ide do strany ale mne to neislo akosi)

Svetlo som mal samozrejme vonku a vsetko dookola som rozobral ako sa len dalo, tie gumy a tak.

Asi prave kvoli tej tycke co spominas mi to tak dlho trvalo. Mne sa zase ten plast (tycky) vydel taky normalny, bezny biely plast ako niekde inde. Nebolo to podla mna krehke, len akurat ta parabola ma riadnu vahu, dat to na take tenke tycky... to si hovoria BMW, to nemohli dat od vyroby kovove

bobo_kosice
Auto: BmwE39

Pondelok, 28. Mája 2012, 07:35

Je to zbytocna robota navia rozlepovat svetla koli tyckam ja som to vymenil cez xenon a tu dieru so zadkou za 20 minut treba k tomu torx srubovaky dlhu pinzetu 25 cm idealne to robit na slnku aby bolo vidno do svetla

perfe11
Auto: 520i touring 1998
Kraj: Bratislavský

Streda, 15. Augusta 2012, 14:09

Nechcel som otvorit novu temu tak ozivim tuto temu.
Mozno blba otazka.
Po vymene tyciek je potrebne skocit niekde nastavit svetla?
Predpokladam ze ano.

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Streda, 15. Augusta 2012, 14:26

predpokladas spravne

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 12. Novembra 2012, 09:43

Cez vikend som si to natrenoval na 2 svetlach. Bol to facelift lepeny silikonom. S prvym svetlom som nacvicoval asi 4,5h kvoli tej tycke, co je zasita pri ziarovke angeleyes. V nedelu som kupil dlhy torx T15 srobovak a druhe svetlo som mal hotove za 20 minut. Je dobre dat dole aj tu krytku, co je hore a pod nou je nastavenie lomu svetiel, tade sa da ta jedna tycka lahko vlozit a usadit na miesto...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

BMW328i
Auto: 530d E39
Kraj: Trenčiansky

Streda, 6. Marca 2013, 17:55

chalaniskaa vcera som si vsimol, ze xenony sa uz akosi nenastavuju same po zapnuti tak asi budu dolamane tie tycky...tak ma napada otazka? daju sa vymenit aj bez rozlepenia svetla?a vie mi ich tu niekto najst na ebayi...lebo akosi ich tam nemozem najst...:D dakujem vam chalaniska..:D
E39 530d sedan
E30 318i coupe...ex

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 6. Marca 2013, 20:51

BMW328i napísal:
chalaniskaa vcera som si vsimol, ze xenony sa uz akosi nenastavuju same po zapnuti tak asi budu dolamane tie tycky...tak ma napada otazka? daju sa vymenit aj bez rozlepenia svetla?a vie mi ich tu niekto najst na ebayi...lebo akosi ich tam nemozem najst...:D dakujem vam chalaniska..:D

Nic netreba rozliepat. Robil som uz 2 sady facelift svetiel a treba len dlhy torx a pinzetu. A nezabudni povytierat paraboly xenonov zvnutra a takisto sosovky, ked uz to budes mat rozobrate. A pozor na tie gumene krytky vzadu aby si ich neroztrhol.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

BMWpositiv

Streda, 13. Marca 2013, 05:41

BMW328i napísal:

to nevyzera byt, ze su tycky v prdeli, samonastavovanie vysky xenonov funguje aj so zlomenymi tyckami, tie sluzia len na nastavovanie spravnej vysky a uhlu pri optimalnom zatazeni vozidla, do ktorej potom servomotory na kazdom xenone dorovnavaju tuto vysku pri rozdielnom zatazeni vozidla
skus auto pristavit k nejakej stene a skusaj potocit na kazdom svetle nastavovacimi srobami (pocitaj si otacky, aby si ich dal naspat do spravnej polohy potom) a budes vidiet, ci sa ti meni poloha svetla alebo nie

M5port
Auto: E39M5E39535E60M5

Streda, 13. Marca 2013, 15:46

nemáte nejake fotky ?:)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných