Zdravim pani. Dlho dumam na kadejake sposoby ako aspon trochu poriesit zvuk v E39. Nemam ziadne vymozenosti ako Hifi/DSP vo vybave.
Mam original BMW radio (vzhlad palubovky by som velmi nerad menil, resp. vobec) s dension gateway lite v priehradke a prehravam hudbu z USB. Uz som sa stihol docitat ze pokial je zdrojom hudby takato skatulka tak je zbytocne do zosiku a dalsej aparatury investovat pretoze su tam lacne DAC, atd... Samozrejme konkretne nevedel nikto nic.
Mojou sucasnou ideou je potiahnut analogovy vystup z Dension ako low-level-input pre zosilovac. Klasika dva kanaly, tzn. upravit koncovku a vyviest cinche. Aby som len nemutil vodu zbytocne, zistil som ze v skatulke ktoru som popisal vyssie je 128MiB DRAM pamatovy cip, RISC mikroprocesor, flash pamat no a finalne samozrejme DAC, konkretne WM8731 (resp. WM8731S). Pozeral som technicku specifikaciu (volne dostupnu na nete) a audio parametre S/N ratio, Dynamic Range, THD nie su az take strasne. Podla mna do 15r. auta s takou urovnou odhlucnenia ako ma E39 spolu so zosilovacom by to mohlo celkom dobre zapadnut.
Aky je vas nazor?
PS: samozrejme tie parametre nie su extra special, skor taky klasicky sluchadlovy vystup ako sa da najst v PC a MP3 prehravacoch. Na onanovanie mam doma 80's Marantz

Myslim ze oproti originalnemu ozvuceniu v E39 by to bol posun vpred aspon o 70%