... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

530d 135kW -nestartuje - už znovu štartuje

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 19:48

Ahoj,
e39 530da 135kW opat nestartuje...
starter toci ale neodpaluje proste len toci a toci bezvysledku
Na pristrojovke nesvieti ziadna kontrlolka okrem airbagu, Impa nevypisala ziadnu chybu okrem zhavenia a neskor po premazani ani tu. Sem tam popri startovani vypise znavenie (Vorgluhen?) na pristrojovke
Podavacie cerpadlo tlaci naftu, ta sa dostava k stredotlakemu (pod vodicom) stredotlake cerpadlo tiez funguje a tlaci za filter, impa napisala tlak 3.7baru, po vymene cerpadla 3.65Baru cca, cerpadlo je z fungujucej 530d
dnes sme natrafili na problem ze pri toceni starterom pise pre supply pressure cca 3.6b ale na raili napisalo cca 80barov (je pravda ze baterka uz bola slaba a tocilo slabsie)
Moja otazka znie: kolko ma byt presne Pre supply pressure, teda aka je minimalna hodnota?
to ze je na raili maly tlak je mozno sposobene baterkou..
pri akom napati baterky RJ odpoji vstreky ?
este posledne co vidim na chybu je prepadovy ventil na nafte? zeby nedrzalo tlak? alebo eletromagneticky ventil na CR cerpadle (vysokotlakom)
vymenil som: stredotlake cerpadlo, snimac polohy vacky, a rail pressure senzor- teda cidlo tlaku na riali. =vsetko z fungujuceho motora

p.s. po cca tyzni, co cca auto stalo sme skusali dalej menit a startovat dali sme ozivenu baterku a auto na kable na druhu 530d otocim klucom a auto zazracne nastartovalo, dnes zas nic len toci a toci
vyskusal som 2 kluce takze imonilizer asi tiez nie
Naposledy upravil/-a sklenus v Utorok, 22. Októbra 2013, 05:57, upravené celkom 1 krát.
oo=[ ][ ]=oo

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: 530d 135kW -nestartuje

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 20:55

Ak pri štarte klesne napätie baterky pod 10V,nenaštartuje asi žiadne auto.Skús merať pri štarte,kam to klesne tebe.Ak máš naprd baterku,možeš sa aj posrať a auto nenaskočí...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 21. Októbra 2013, 09:31

Tak z realnych skusenosti viem ze auto chodi aj na podavacom tlaku 2,2 baru a nejavilo ziadnu znamku problemov. Rampa to je uz ina vec. Tam 80barov na start zväcsa nestaci. Na akych presne baroch nastartuje ti nepoviem, ale mal by tam byt tlak aspon 200bar, mozno chyti aj pri 150. Ak ti neudrzi takyto tlak, tak mas 3 moznosti:

- regulator tlaku na rampe ktory je umietneny na cerpadle, neudrzi tlak a vypusti ho do prepadu (najtypyckejsia chyba)
- slabe commonrail cerpadlo
- alebo vstrekovace stia (zodrate) a teda tlak sa na nich straca..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

sklenus
Autor témy

Pondelok, 21. Októbra 2013, 11:44

trošku pripíšem aj ja čoby starší brat pod rovnakým nick-om

rampa má mať na volnobeh okolo 320bar, to vieme, pri akom tlaku povolí štat, to už neviem, ale rozhodne 80 to nebude, išlo mi o to, že ani po dlhšom točení to nenatočilo viac ako 80bar, test prepadov vstrekovačov vyskúšame budúci víkend, prípadne brácho aj cez týždeň

ten elektro-ventil na CR čerpadle vyberieme a prečistíme, len je tam naprd. prístup, ale to všetci vieme

čo sa týka baterky, je tam relatívne nová, má cca 2 roky, čo samozrejme nezaručuje, že bude 100%ná, RJ odpája pod 12.5 V, vyskúšame, zmeriame

elektrické čerpadlá sú OK,

ešte dodám, že doteraz auto ťahalo kilometre bez problémov a z ničoho nič nechce štartovať

každopádne díky za postrehy
oo=[ ][ ]=oo

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 21. Októbra 2013, 18:09

U mna pri starte vyskoci az na 450bar.kontroluj prepad a regulator.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 21. Októbra 2013, 23:01

Tesne pod hranicou 300bar musi byt aby rj pustila vstrekovace,cislo som vedel ale zabudol..:))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

sklenus
Autor témy

Utorok, 22. Októbra 2013, 05:56

díky chlapci za postrehy :thumbup: , zasa som sa niečo nové priučil, čo sa týka auta, tak znovu chytilo, brácho mi povedal, že na výkonovej poistke v kaslíku bol zaoxidovaný kontakt, prebrúsil kontaktsprej a auto chytilo na otočenie

riešili sme niečo podobné minule, vypisovalo getriebenotprogramm,potom už ani neštartovalo, bola povolená svorka - na beterke, resp. ten olovený protikus je z nejakého mäkkého olova a svorka aj keď bola dotiahnutá nejak sa povolila

je to záhada, pretože brácho si meral napätie aj na distribučnom bloku poistiek v bloku RJ a bolo tam 14.2 od altíku, a zrazu má málo, chápem, že počas štartovacej špičky to hold na nejakom nedokonalom spoji má veľké straty, ale je to vážne otravné

asi už len pomeniť úplne všetky poistky prípadne ich prečistiť
oo=[ ][ ]=oo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných