... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

miskopisko
Autor témy
Auto: 525tds
Kraj: Bratislavský

525tds automat-otacky,teplota,starty (v servise)

Streda, 24. Apríla 2013, 15:39

Ahojte, dal som auto do servisu kedze mam problem so startovanim za tepla. Alebo skor taky problem ze...za studena nastartuje hned a strasne rychlo sa teplota motora vysplha na polovicu, som si na 100% isty ze taka teplota motora nieje, akonahle sa dostane kusok nad polku a ja vyonem motor...moze byt 5 minut jazdy alebo hodina-uz nenastartujem. Tak isto mi bars kedy pocas jazdy alebo ked stojim vybehne rucicka teploty az na cervene a svieti a jak sa rozbehnem klesn epomaly na polku. Zastavim, zas stupa, pomali rozbeh, zas stupa do cerveneho ako by uz mala zovriet voda a potom zas klesne. Ako nahle zastavim a vyonem motor, musim pockat az sa palicka dostsne tak na polkualebo skor nieco pod polku, trva to aj hodinu-hodinu a pol...neviem naozaj cim to je, nemyslim si ze sa mi tak prehrieva motor inac by mi uz davno vyvrela voda zrejme. Tim ze sa mi to stalo uz niekolko krat a ja som tocil a skusal a tocil a tocil a skusal uz aj starter mi zacina odchadzat takym sposobon ze otocim kluc, zabzuci to a nic, znova zabzyci a nic..uz sa mi stalo ze 10x mi to spravilo a potom az otocil uz isiel aj nakopnut. Cize je v prdeli cely starter ci iba nejaka suciastka v nom? Dalej...dal som ho teda do servisu, nevedeli co je stim tak vybrali to teplotne cidlo motora a este nieco, vraj to vycistili a teraz je problem s preradovanim co som vobec nemal problem...volali dnes ze motor toco do 4tisic otacok a nepredai...nerozumiem tomu kedze ja som s tim problem nemal i ked uznavam ze radil v pomerne dost vysokych otackach.servisak povedal ze asi bude treba objednat snimac otacok. Kedze sa v tom prd vyznam, ma to nejaky zmysle? Cenu povedal 140e..a nechcem vyhodit 140e za nieco co mi ani neoomoze..sam povedal ze je to take ze moze to byt ta chyba ale nemusi.

Dakujem za vsetky rady
Naposledy upravil/-a miskopisko v Utorok, 14. Mája 2013, 10:13, upravené celkom 1 krát.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: 525tds automat-radenie (v servise)

Streda, 24. Apríla 2013, 15:45

mas to zavzdusnene, otvor uzaver expanzky, pozri ci je tam voda.. je? to este nic neznamena.. nastaruj, strieka z tej hadicky ktora je v hrdle expanzky voda? ak nie, tak je zapchata, a nasiel si svoj problem. Taktiez to moze byt aj pretocena/rozlamana pumpa, ale vsadim ponozky, ze je to ako hovorim, potom reportuj co si zistil.

Starty>budto ti hodne pada nafta, nic nezvykle, E39 ktoru zo servisu dovliekol jeden clen, dokalicili tak ze za 15s od vypnutia motora spadla vsetka nafta \:D/ alebo druha moznost, ze mas skutocne super-vybehane cerpadlo, a ktomu maly predvstrek, jedno od druheho oddelis tym, ze zaistis aby tam bola nafta, da sa vidiet cez origo hadicku, ale najlepsie je cerpadlo napojit z PET flasky z motorovom priestore, to druhe sa potom ponuka uz sam, navyse ak ti pocas startu pomocnik kukne do vyfuku ci podymieva/smrdi, nafta tam ide, ale malo, a v nespravny cas.

j inac vymen servis :D HAL na zotrvak urcite nestoji 140€, a trafat elektronicku chybu na slepo v svete pocitacov? WTF

Užívateľov profilový obrázok
serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 20:15

Ak radi vo vysokych otackach, mozno to moze byt aj hydromenic.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 30. Apríla 2013, 00:23

Alebo lamely :/) Ale najprv by som odstranil chyby motora. Vsak snimac sa da pozriet aj cez diagnostiku, kolko ma naozaj teplotu. Starter iba vybrat a otvorit, vsetko ostatne je iba hadanie na slepo

miskopisko
Autor témy

Utorok, 30. Apríla 2013, 17:39

Caute. Tak dik za odpovede a nejaky report pridavam..auto je stale v servise. Bohuzial v tomto servise ma sice diagnostiku ale zrovna nie na toto bmw ( :roll: ...) takze ozaj tie chyby asi triafa...opravujem sa s timi otackami to nebolo ze problem v radeni ale ako prve isli vycistit tie snimace teploty atd..a jak to zlozili po nastartovani auto islo do 4000 otacok na neutrali bez pridania plynu a nekleslo..vymenili teda ten snimac otacok a uz to klape takze trafili sa :D momentalne je chyba v starteri...netoci len bzuci a vraj odisla ta cievka v nom a starter vobec meneni nebol tak ako mi povedal byvali majitel (ktoreho zrejme navstimi a pozdravujem ho ak to tu nahodou cita co je dost mozne :wink: )..
Nahodou mi neviete povedat cenu noveho startera popripade iba tej cievky? Aby ma zas neobtiahol ak povie nejaku privelku cenu..proetoze pouzity starter najdem na nete za par supiek to viem

A mam novinky aj ohladom tej teploty a startovania za tepla..podla mna to je velka blbost ale no nechapem tomu...oni baterku odpojili a startuju si to cez ten ich vozik, po vycisteni toho teplotneho cidla teplota vraj ukazuje uz normalne ani sa "neprehrieva" aj ked to stalo a nechali to bezat. Vypli a znova isli nakopnut a vsetko ficalo...vraj je problem v baterke (???). Ze je prilis slaba proste ako to nakopavaju cez ten ich vozik tak vsetko klape ale cez tu moju baterku nie..ze na tieto 6valce treba silnejsiu. Tak neviem no povedzte mi vy ci to tak moze byt pretoze mne sa to zda ako riadna blbost ale priznam sa ze uz vela chyb v autach som mal takych ze problem bol fakt smiesny..

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Streda, 1. Mája 2013, 11:58

A kolko Ah baterku tam máš?Lebo mne štartuje aj funguje 530d úplne normálne aj s 55Ah baterkou od predchádzajúceho majitela.Samozrejme že teraz tam mám 95Ah(aká tam patrí).Štartovacie prúdy si takto z hlavy nepamätám.Aj tak sa mi moc nechce veriť že auto sa bude prehrievať kvoli mrtvej baterke [-(
Čo sa týka štartéra,už som to písal viackrát:treba ho rozobrať,skontrolovať,vyčistiť,premazať.Škoda hneď kupovať nový za vela evri,keď starý je možno len zapchatý bordelom....
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

miskopisko
Autor témy

Streda, 1. Mája 2013, 23:12

Tak starter bol na repase. No baterka tam bola okolo 70ah ale neviem presne, a tiez mi to pride ako totalna blbost aby to robilo hento koli baterke kedze tocit tocil normalne...skor ma napadlo ci to nie je tak, ze ako vycistili alebo opravili ten snimac teploty a konecne nejde do cerveneho, tak auto uz nema problem startovat za "tepla"...myslim to, ci to nema nieco s tim, ze teplota ukazuje akoby bol prehriaty a vtedy auto nenakopne...ale toci starter. Ale zas ked nad tim tak rozmyslam, ta teplota bola len tesne nad polovicu a uz to nestartovalo. No som velice zvedavy ked sa to vrati zo servisu a dakujem za rady zatial

miskopisko
Autor témy

Utorok, 14. Mája 2013, 10:12

No auto je uz zo servisu, cena opravy: 512e...(strasne vela za to ze dokopy nic nebolo spravene).
Na aute vymenil nejake snimace a repas startera a to bolo vsetko. Voda uz zostava v polovici, neukazuje tepotu vody v cervenom, startuje lepsie...ALE, aj tak startuje velmi zle, vraj mame robit kratke starty, ze netocit to dlho, no a zrovna dnes auto ostalo stat a nenastartovalo ani za boha, a to je nejaky ten tyzden od opravy [-X . Starter toci super, baterka je ok, nafta v aute je. Fakt neviem v com je problem, uz som z toho na nervy :cry: :oops:

Servisak povedal, ze treba vymenit vstreky a baterku za silnejsiu, preto by som potreboval od vas poradit ci to tak moze byt, pretoze ani v jednej teme o startovani sa nespominalo nic o vstrekoch. Dokonca sme mu aj povedali ze treba asi nastavid predvstrek/davku paliva atd..a vymenil len cidlo na tu teplotu, zrepasoval starter a o startovani uz viac nehovoril, pritom stale to robi problemy, zo zaciatku to islo :|
Dalej...buchoce vpredu naprava, dali sme mu diely na vymenu ani to nevymenil pretoze povedal ze to je nieco ine ze to nam nevymeni asi by to nepomohlo ... :?: :roll:

Co by som teda mal dat este skontrolovat? Proste problem je ten, ze za studena nastartuje hned, za tepla uz tiez ale zrazu z nicoho nic obcas nenakopne a treba tocit a vypinat kluc aj 3-4x za sebou, bohuzial teraz to spravilo to, ze nestartoval uz vobec a otec ostal s autom ktore nestartuje na parkovisku, a vybila sa aj bateria tim startovanim :-k

Mozu to byt tie vstreky? Alebo bateria? Teraz v piatok by to malo ist sikovnejsiemu servisakovi, tak co by som mu mal povedat nech pozrie? :cry:

Dakujem za rady

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Re: 525tds automat-otacky,teplota,starty (v servise)

Utorok, 14. Mája 2013, 10:45

a keď sú v tom servise taký fachmani že si toľko zapýtajú tak predpokladám že kontrola predvstreku a dávky paliva je u nich samozrejmosť, či?
ale to už ku nim ani nedávaj robiť, lebo za nastavenie ťa stiahnu o ďalších 300€, aj keď je to robota na hodinku
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Kraj: Zahraničie

Utorok, 14. Mája 2013, 12:11

riadna tipovacka.. vstreky, baterka.. ti ludia vedia o diesloch asi ako koza o voze, myslim ze tam mas skombinovane padanie nafty, a vybehanu rozdelovaciu hlavu, a pravdepodobne ten motor ani nieje nastaveny, keby bol, tak to chyti aj tak, mozno by tocil 5s ale chyti, takze tomu servisu sa vyhni oblukom, a daj to spravit nejakemu BMWckarovi \:D/ Itak je to udivujuce, keby som robil opravy takto ja, s tym ze posledna rada je rob kratke starty, a potom by som si bez ostihu vypital pol litra .. velmi slabo funguje nejaky druh hodnotenia servisov.

Jao
Auto: BMW E39 525d

Utorok, 14. Mája 2013, 20:26

Neviem, či je to aj tvoj problém, ale baterka môže spôsobovať problém s naštartovaním.
Ja som tam mal cca 10 ročnú baterku, ktorá tiež točila celkom obstojne, ale už rýchlo strácala kapacitu a nešlo to naštartovať. Občas len točil štartér a nenabehol motor, alebo RJ úplne zablokovala štartovanie. Na diagnostike bolo niekoľko chýb aj s EWS a ďalšie chyby motora. Po výmene baterky všetky problémy so štartovaním zmizli.
Ak tam máš staršiu baterku a ešte k tomu 70 Ah, určite to neprospieva RJ motora. Skús si požičať dobrú baterku s min 95 Ah a vyskúšaj tie štarty, či sa to nezlepší. Netreba vyhadzovať peniaze za zbytočné opravy.
BMW E39 525d touring exclusive

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 30. Mája 2013, 21:08

Jao-presne to mi robi ako opisujes dokonca aj to s tim zablokovanim rj, teda neviem presne ako sa to prejavuje ale proste toci toci a nic.. a presne taku baterku (70ah) tam mam a uz druhy servisak mi to povedal, ze to by mohlo byt tou baterkou :?: :shock: ...budem to musiet vyskusat. Pretoze po nabiti baterky startuje hned na brnk a uz po par vypnuti motora sa akoby vybijala a vybijala...alebo skor stracal kapacitu ako pises, pretoze tocit starter toci ako by bola bateria nabita ale proste ho nenakopne, neviem to opisat. Vyskusam tu bateriu a dam vam vediet. Zatial to robim tak, ze ked viem ze sa auto bude viac krat vypinat a zapinat, pred tim to nabijem... :roll: :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných