... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
starynovy napísal:Zase tieto placeboidne kokotiny.. Je redsi, menej zere. Ano v radoch deci, cize uzivatelsky nemeratelne. Je redsi, rychlejsie sa ohrieva? Co dpc.. Vsak ked je menej viskozny, mensie trenie, vznika menej tepla.Nepokazis tym vobec nic a rovnako nevylepsis. Ked chces lepsi olej ktory za studena maze lepšie, pretoze za horuca je medzi 5W a 0W prd rozdiel, daj tam 0W40 ESP.
michalm2010 napísal:Čiže nič sa nepokazí ak dám tam olej 0W-40? Bude to ok ? Bude o niečo hustejší za tepla však ?
runder napísal:Financie u mna nie sú problém. Aký by si dal olej do toho motora?w 40 alebo 5w 40, smelo do tohoaj keď pre tento motor by som asi uprednostnil 5w 40
starynovy napísal:Nie nie. Pri 5w-40 je problém s normami DPF ale nie C3. Bavíme sa o normách 504 a 507 čo je pri koncerne VW, tam je s nimi problém pri tejto viskozite. C3 normu má každá lepšia 5w 40. Dobre si to povedal, veľa ľudí čo prejde z 5w 30 do 5w 40 si myslia že ako zahustiaNebude podstatne hustejši aby na tom zalezalo ale ma lepsiu tepelnu odolnost. S tymi 5W40 v kvalitke splnujuce acea c3 je celkom problem nie?
starynovy napísal:Nevad ak som dal do motora Mobil 1 FS 0-40? Nič sa nestane? Dpf tam mám . Bude problém?Tak to hej, uz to moc nestiepim. Do aut s DPF 0W40 ESP, do aut bez/kuchnute 0W40 FS. Nieje problem s klepanim ani spotrebou oleja a to ani na relikviach ako pol megove 66kW TDI ktore si v mraze len tak prade miesto hrkotu zdvihatok. Pre mna je teda riesenie problemov motora hustotou oleja blby mytus. Co sa Nkovych dieslov tyka, priorita je asi mazat okamzite kedze su tie loziska vykradnute.. Preto 0W.