... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Peter86
Autor témy
Auto: BMW 3Touring Combi
Kraj: Trnavský

microfilter

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 11:04

Dobry den, som tu novy teraz som si kupil bmw 318d touring combi a potreboval by som radu.Vypisuje mi na cerveno vymenu microfiltra ktora mala byt hotova 02/2012 a 0km, tak sa chcem spytat ci je problem na tom momentalne jazdit alebo to treba hned vymenit a kolko to asi stojí.Prípadne ci sa to neda vymazat diagnosticky.Kamarat mi hovoril aby som tomu skusil vykurit na dialnici a tym to precistit, tak neviem aku mate skusenost?

Užívateľov profilový obrázok
mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Re: microfilter

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 11:44

Myslis tento symbol? Obrázok
Predpokladam, ze to mas cervene a teda to znamena, ze si uz za servisnym intervalom vymeny. Vymen ten filter, da sa kupit do 30 EUR a to uz je aj s aktivnym uhlim, obycajny papierovy stoji este menej. Ked to vymenis vyresetuj si servisny interval. D asa na tom aj jazdit, ale preco by si to robil tomu autu. Ak ti je luto dat 30 EUR tak to mozes skusit vybrat a vycistiti bud fenom, kompresorom alebo vysavacom. Ale zbytocma robota.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 15:40

microfilter je pelovy, cize kabinovy filter alebo vzduchovy. Kup novy, stoji to pakatel..a potom si servisny interval resetni podla navodu tu na fore
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 17:27

Peter86 napísal:
Kamarat mi hovoril aby som tomu skusil vykurit na dialnici a tym to precistit, tak neviem aku mate skusenost?

kamarat si pomylil mikrofilter s particle filtrom... mozes tomu kurit kolko chces, to ti nepomoze....

ked to nevymenis, autu tym neublizis, ublizis len sebe, pretoze dychas vzduch v aute, ktory ti dnu prudi prave cez tento filter.

mishiak

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 18:24

voMacK napísal:
microfilter je pelovy, cize kabinovy filter alebo vzduchovy. Kup novy, stoji to pakatel..a potom si servisny interval resetni podla navodu tu na fore

Nie je to tak, ze mikrofilter=pelovy alebo kabinovy, ale vzduchovy je iny typ filtra? Nie je to to iste ako mikrofilter podla mna. Opravte ma ak sa mylim.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

coWon

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 19:11

mishiak napísal:
Nie je to tak, ze mikrofilter=pelovy alebo kabinovy, ale vzduchovy je iny typ filtra? Nie je to to iste ako mikrofilter podla mna. Opravte ma ak sa mylim.

filtre
olejovy - to je kazdemu snad jasne
vzduchovy - cez tento filter si saje vzduch motor, laicky povedane
pelovy, kabinovy alebo bmw mu hovori microfilter - cez neho prudi vzduch do kabiny... su dva druhy, obyč a uhlikovy, uhlikovy zachytava skodliviny z vyfukou pred tebou stojacich aut napr.
palivovy - to je tiez snad kazdemu jasne
a particle filter (DPF, FAP) maju novsie modely bmw od 2006 roku
jasne?

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 19:32

ja som si nebol isty, ci microfilter je v E9x definovany ako pelovy, alebo vzduchovy..predsa len uz to je nejaky patek, co som to auto mal :mrgreen:
dakujeme Romanovi za jasnu a strucnu rekapitulaciu :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

coWon

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 19:48

voMacK napísal:
dakujeme Romanovi za jasnu a strucnu rekapitulaciu :)

:lol: :lol: :lol:
si ma pobavil

Peter86
Autor témy

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 22:50

no vypada to takto:Ak by to stalo 30 ci 50€ tak to vymenim hned a ani s tym nebudem nic robit len som to chcel vediet dakujem
Prílohy
DSC01320.JPG
DSC01320.JPG (79.89 KiB) 4535 zobrazení

Peter86
Autor témy

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 22:58

a co sa tyka toho filtra ja mam model z roku 2007 ako pisal coWon.Tak teraz neviem ci mam kupit ten particle filter alebo ten uhlikovy???

mishiak

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 23:12

No ver mi, ze particle filter (DPF, FAP) novy isto nekupis, kedze ten nestoji 30 EUR ale asi tak 10 nasobne viac :mrgreen: Ja som teraz menil a dal som s aktivnym uhlim, taky aky som tam mal aj predtym a je to v pohode. Nezabudni po vymene resetnut interval.

BTW chalani, ako je mozne, ze ja nemam v servisnych intervaloch tu ikonu mikrofiltra? Objavi sa vzdy len ked je filter uplne zasvineny a treba ho menit? Ci ako to funguje?
Vychadzam z tejto stranky: http://www.bmw.co.uk/bmwuk/owner/service_futher/servicing_explained/0,,1312___,00.html
Podla toho nemam v intrevaloch ani diesel filter=particle filter (DPF, FAP), ale zase tam mam emisnu kontrolu, kotra na tej stranke nie je, iba technicka. Tak somz toho trosku jelen, ze preco tam tie dve ikony nemam :-k
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Peter86
Autor témy

Piatok, 31. Augusta 2012, 09:57

takze vynuloval som to takto ani vymena nebola potrebna :D
navod som nasiel od pouzivatela barabas takze vopred dakujem =D>
krok 1
zatlac kluc do zapalovania a stlac ho(aby sa rozsvietili kontrolky), ale nenastartuj
krok 2
hned ako zmizne ukazovatel servisneho intervalu, stlac a drz palicku pod tacho s ktorou sa nuluju kilometre, po 3. sekundach sa zobrazi vystrazny trojuhlnik, drz dalej palicku stlacenu, po dalsich 2-3. sekundach sa zobrazi interval ktory konci ako prvy, ak by si drzal palicku stlacenu pridlho, je nutne vytiahnut kluc a zopakovat postup
krok3
teraz si v servisnom menu pre intervaly, na pake vlavo od volantu(kde sa prepinaju dialkove) je koliesko(s ktorym sa inak prepina cez palubny(hodiny, datum...)) da sa nim zvolit pozadovany interval, ak nemate koliesko, pouzite tlacidlo na pristrojovke
krok4
po zvoleni konkretneho intervalu, treba raz zatlacit tlacidlo(obvykle sa nim prepina: priemerna spotreba, rychlost a dojazd) na konci paky, smerom k volantu, zobrazi sa napis reset, vtedy treba podrzat toto tlacidlo stlacene na 2-3 sekundy, zobrazia sa rotujuce rucickove hodinky, ak nejde bc tlacidlom, treba pouzit tlacidlo na pristrojovke
krok 5
hotovo, teraz sa da zvolit dalsi interval ktory treba zresetovat, alebo vytiahni kluc a zastrc ho znova dnu
naskocilo mi to na oranzovo a dalsich 38 000km ale musel som nastartovat motor iba pri zatlaceni kluca do zapalovania to neslo.

mishiak

Piatok, 31. Augusta 2012, 10:08

Vynulovat to vieme vsetci, to nebolo o tom ako to vynulovat by som povedal. A kedze si to uz slavnostne vynuloval aspon si sa pozrel v akom stave je filter? Kedze si hned napisal, ze vymena nebola ani potrebna??? To ze nieco zresetujes neznamena, ze je to v vsetko OK. Pre nejaky dovod ti ta ikona svietit zacala. Ale pre mna za mna tam nemaj aj ziadny filter ](*,)
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Peter86
Autor témy

Piatok, 31. Augusta 2012, 10:20

jasne ze som si to otvoril a vycistil a myslim ze tam netreba menit nebolo to az tak za..bane ](*,)

mishiak

Piatok, 31. Augusta 2012, 10:41

Ved ty musis vediet, nemas nahodou foto toho filtru ked si ho cistil, ze v akom stave bol?
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných