... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

marena
Autor témy
Auto: Bmw e 91
Kraj: Zahraničie

Kontrolka Žhavení Bmw e91 320d

Piatok, 10. Januára 2014, 15:14

Je to tady resene v několika tematech a každý to ma jinak. Tak ze mne zajima jestli se nekomu rozsviti kontrolka žhavení u tohoto vozu .
Mam auto dovezene s IT a tam nikdo nikdy neresil spatny ( pochybny ) start - ( nebyl důvod je tam teplo ). Jak zacla zima tak jsem zacal pozorovat ne uplne idealni startovani.Auto chytlo a to napoprvé ale motor se zatrepal ,zakouril a jel. Pochopitelne diagnostika ukazala všechny 4 zhavice vadne , ty se odzkousely a byly funkcni tak ze byla jasna jedno KO. Koupila se nova jednotka a daly se nove zhavice . Auto startuje uplne spickove ,motor jde i při - 10 krasne pravidelne a hlavne zmizlo zakoureni po startu . Tak a jsem u toho ze se mi nerozsviti zadna kontrolka ze vozidlo ŽHAVI .
Ma se něco u tohoto modelu vůbec rozsvítit ?
BMW e 91 320d 120 kw
Naposledy upravil/-a marena v Sobota, 11. Januára 2014, 15:19, upravené celkom 2 krát.
BMW e 91 320d 162 ps chip 205 ps TDIFUN, EGR a DPF of , vyfukovy Downpipe 63.3mm
Porsche 550 spyder replica Banham
ex Skoda Octavia combi tdi rotačka 66 kw . stavba na 261 ps 530nm
www.autosmetana.cz e-mail marena.tdi@seznam.cz

dibarbora
Kraj: Žilinský

Re: Kontrolka Žhavení Bmw e91 320d

Piatok, 10. Januára 2014, 23:27

kontrolku zhavenia to nema, rozsvecuje sa piktogram na dispeji budikov. Co mam odsledovane, tak zobrazenie je vecou aktualnych okolnosti(teplota vzduchu, teplota motora...). Kedze zhavenie zacina uz po odomknuti/otvoreni dveri, je zobrazenie a vyckanie na zhavenie skor raritou. Myslim, ze by sa malo zobrazit po dlhsej necinosti sofera po zabuchnuti dveri a nenastartovani motora, pri naslednom starte. Cele si to riadi ECU, podla nejakych pravidiel, ktore sa asi len tak nedozvieme.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Kontrolka Žhavení Bmw e91 320d

Nedeľa, 12. Januára 2014, 01:23

Zhavenie urcite nejde po otvoreni dveri,uz som to par krat pisal....zhavenie funguje az po zopnuti terminalu 15,co su kuntrolky druha poloha.Nemoze fungovat skorej,kedze ho spusta RJ motora a ta ho spusti az na zaklade zapnutia kluca do polohy kontrolky.A kedze ma bmw uz od roku 2002 rychlozhavenie,tak auto zhavi uz pocas zapnutia kluca do kontroliek a tie auta co maju tlacitko pocas startu zhavi v pol sekunde.Moja sedma napr zhavi obcas pri velkom mraze tak ze vypise PREHEATING a starter caka na start 1-2 sekundy automaticky.Ale to robi iba obcas podla teplot a kde parkujem....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných