... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

brixi
Autor témy
Auto: BMW 320d
Kraj: Bratislavský

Kick Down

Streda, 25. Januára 2012, 17:06

Je pravda že sa nedoporučuje časté využívanie Kick Down-u ?

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI

Re: Kick Down

Streda, 25. Januára 2012, 18:49

slyším poprvé...

TomTomZH
Auto: e60 530xd,dodge SRT4
Kraj: Banskobystrický

Streda, 25. Januára 2012, 19:11

nechcem zakladat novu temu ale vedel by mi to niekdo vysvetlit kick down a launch control co to je a ako na to??
ak sa nemylim kick down je ze pri automatickej prev.pri zoslapnuti plyn pedalu podradi o niekolko rychlosti??
12218

brixi
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 03:28

TomTomZH napísal:
nechcem zakladat novu temu ale vedel by mi to niekdo vysvetlit kick down a launch control co to je a ako na to??
ak sa nemylim kick down je ze pri automatickej prev.pri zoslapnuti plyn pedalu podradi o niekolko rychlosti??

Ucelom Kick Down je dostat motor do otacok s co najvyssim krutiacim momentom a tym ziskat najvysiie mozne zrychlenie auta( napr. pri predbiehani ). Funguje to pri automatickych prevodovkach nasledovne : Prevodovka automaticky podraduje prevodove stupne az kym sa motor nedostane do cerveneho pasma otacok a nasledne o jeden stupen nadradi. To vsetko prebehne velmi rychlo, cim sa vozidlo maximalne zrychli ( skrati sa cas predbiehania ) .

Launch control je kontrola trakcie ( napr aby pri ostrom rozbiehani nepresmykovali kolesa hnanej napravy )

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 26. Januára 2012, 07:34

brixi napísal:
Je pravda že sa nedoporučuje časté využívanie Kick Down-u ?

Definuj caste 8-[

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Januára 2012, 08:54

samozrejme ze vyuzivanie plneho vykonu skracuje zivotnost aj motora aj prevodovky - ale nepripisoval by som to kick downu - ovela dolezitejsie je menit pravidelne olej v automate.

p,s, Lauch control: jeho cielom nie je zabranit presmykovaniu, ale praveze kontrolovany presmyk aby auto prenieslo na cestu co najvyssi vykon... maju to Mka s SMG prevodovkou - tato funkcia ale vraj riadne drbe prevodovky

brixi
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:11

Martin46 napísal:
samozrejme ze vyuzivanie plneho vykonu skracuje zivotnost aj motora aj prevodovky - ale nepripisoval by som to kick downu - ovela dolezitejsie je menit pravidelne olej v automate.

p,s, Lauch control: jeho cielom nie je zabranit presmykovaniu, ale praveze kontrolovany presmyk aby auto prenieslo na cestu co najvyssi vykon... maju to Mka s SMG prevodovkou - tato funkcia ale vraj riadne drbe prevodovky

Vďaka za usmernenie

brixi
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:12

eko.fresh napísal:

Definuj caste 8-[

Bezne, takmer vzdy

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:15

brixi napísal:

Bezne, takmer vzdy

to mas akoze furt plyn zatlaceny do podlahy?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:19

no lenze akonahle mas co i len najmensi presmyk, tak prenasana trakcna sila uz nie je najvyssia mozna, to len tak na okraj.

Blbo povedane, velhlasny launch control nie je nic ine ako kontrola preklzu kombinovana so systemom radenia automatickej prevodovky tak, aby si vyuzil uplne cely potencial motora a radil v ten najspravnejsi moment. Vykonne auta maju totiz velmi tenku hranicu medzi idealnym zrychlenim na starte a pretocenim kolies. Trafit tuto hranicu bolo vzdy na schopnostiach pretekara a bolo to umenie ktore delilo zrno od pliev. Kedze si ale dnesne M3ky, 911 ci GTRka nekupuju pretekari ale aj bezni... povedzme "vodici" (povodne som chcel povedat "trottli")...tak je treba launch controll k tomu aby mohli ohurovat na semaforoch bez toho aby sami vedeli kde je hranica za ktorou sa im zacne valit dym spoza zadnej napravy.

na druhej strane, kazde dnesne (napr VW) koncernove auto, od Pola cez Golf po Scirocco ma ASR, alebo TCS ci ako to volaju. Plynovy pedal je elektronicky a ak stlacis privelmi, tak elektornika obmedzi otacky motora aby kolesa nepresmykovali. (pouziva k tomu ABS senzory) Nie je to to iste, ale velmi podobne launch controlu.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

brixi
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:22

voMacK napísal:

to mas akoze furt plyn zatlaceny do podlahy?

Pri potrebe akcelerovat. Ide mi totiz o to ci to nema nejaky skodlivy vplyv na nieco. Napr tym ze sa otacky motora chvilkovo dostavaju do cerveneho pasma. Ci nie je vhodnejsie podradovat rucne a Kick down vyuzivat kritickych situaciach

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Štvrtok, 26. Januára 2012, 09:52

brixi : urcite to mozes kludne pouzivat "mam kamosa co je uz zavisly na tom :D ",aj ked ja osobne to velmi nepouzivam ,ale niekedy si to skusim ked je volna cesa,alebo pri predbiehani :D inak nemam potrebu vysvetlovat policajtom ze som skusal kickdown :lol: oni ani nevedia co to je 8)

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:16

To akože cajti zastavujú za kickdown? :D
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:52

THX24 napísal:
brixi : urcite to mozes kludne pouzivat "mam kamosa co je uz zavisly na tom :D ",aj ked ja osobne to velmi nepouzivam ,ale niekedy si to skusim ked je volna cesa,alebo pri predbiehani :D inak nemam potrebu vysvetlovat policajtom ze som skusal kickdown :lol: oni ani nevedia co to je 8)

Tak im to vysvetli po lopate... Ze to je ako keby ste mali manual a dali to z 5ky do 3ky :D

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Štvrtok, 26. Januára 2012, 12:56

sa smejem chalani :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných