... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Slavino napísal:Prepáč, já sa snažím za chodu niečo vyskladať čo by sa mi páčilo a bolo aspoň približne v rámci TP, keď mi v BMW povedali že tam majú byť pri r19 pneu 225/35 a 255/30 tak tam chcem také aj dať, teraz je iba otázka či bude tá šírka disku dobrá, sám vravíš že 8,5j pri rozmere pneu 255/30 bude v pohode. Včera som volal výrobcovi ALU diskov Tomason (oprášil som si svoju angličtinu,akosi mi usla pointa celeho vlakna, ked ze si sa pytal na originalne rozmery, dostal si jasne odpovede a teraz tu pises ze si nasiel vyssie zmienene ktore nemaju predpisane rozmery...jasne ze to tam mozes dat a kopec inych ale nebudes mat predpisany rozmer, ak ti to neprekaza. 255 sa bezne montuje na 8,5J disk, konkretne na E90lci dozadu, ktore som mal predtym (s ET37) a vobec to nevyzera zvlastne. Len to bude pri tom ET35 trochu utopene. urcite je krajsie mat 9,5J disk vzadu aspon podla mna
sluggish napísal:tak ono ani origo disky nejsou s pneu 255 30 zadnej zazrak,praskaj,nejvic styling 230....oni vedi,proc na f 30 zacli davat 255 35 19 a 225 40 19Len Jedna otázka, rozmýšľal si nad kvalitou tých diskov ?... úprimne ak by mi nikto ponúkal čisto nové 19" disky za cca 700€ bol by som dosť skeptický... aby si ich po prvej prejdenej nerovnosti nemusel rovnať, poprípade zvárať....
sluggish napísal:Len Jedna otázka, rozmýšľal si nad kvalitou tých diskov ?... úprimne ak by mi nikto ponúkal čisto nové 19" disky za cca 700€ bol by som dosť skeptický... aby si ich po prvej prejdenej nerovnosti nemusel rovnať, poprípade zvárať....
Rozmýšlal, aj čítal rôzne recenzie a žiadnu kritiku na ne nevidím, sám som na starej E46 mal Carmani disky a za 4 roky jazdy vydržali neskutočné veci, kvalitou boli lepšie než origo ktoré som tam mal v minulosti. Občas mám pocit že tieto "neoriginálne" disky sú kvalitatívne lepšie než origo ktoré bývajú na BMW, ale to môže byť len môj dojem. Navyše pozitívna vec je to že kopec výrobcov dáva na disky predĺženú záruku, 2+2
kompre napísal:A najjednoduchsiu variantu si skusal? Dat prec podlozky? Podla vsetkeho je to style 166 z M5 a v predu su teda 8,5 disky s et12 co je na e92 vela. Mozno by pomohlo vytiahnut o kusok blatniky. Alebo to zle chapem?
Samozrejme ze najlepsie je tam mat to, co tam patri. Ale ak to mas uz zapisane v technicaku takto, tak problem s technickou a policajtami odpada.
Hej skúšali, bez podložiek ša šúchali dokonca aj na zadnej náprave, jasne stačilo by upraviť blatník, ale nechcem to robiť, už mi došli pneu o ktorých som písal tak tam chcem dať niečo čo tam sadne na mieru.
kompre napísal:veľa šťastia s vyťahovaním plastového blatníkaA najjednoduchsiu variantu si skusal? Dat prec podlozky? Podla vsetkeho je to style 166 z M5 a v predu su teda 8,5 disky s et12 co je na e92 vela. Mozno by pomohlo vytiahnut o kusok blatniky. Alebo to zle chapem?
xener napísal:matematka v praxi. 255 mm = 10 palcov. potom si uz len staci predstavit 10 sirka vonkajsi obvod duteho valca vs 9,5 alebo 8,5 vnutorny.