... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Snoop napísal:Ahojte. niekto vie mi poradit, pasuju kolesa R19 8,5 ET13 s pneu 225/35 vpredu a R19 9,5 ET17 s penu 255/30 na E90? Teraz mam R17 s ET20 bez problemov. Dakujem :)
nacko663 napísal:Rozmyslal som i Ja ,ze necham 18tky zhodim letne a kupim len druhe zimne gumy no nase cesty mi nepridu na ne vhodne a este v zimnom obdobi... Co myslite hodia sa 18tky i na zimu ??? neni to privela ??? jazdne vlasnosti , spotreba ,bezpecnost bol by tam velky rozdiel medzi 17 a 18 na zimu ? Predsa original na zimu by mali byt 16tky. Co viem ,ale urcite zimne nebudu tipu RUN FLAT !!! Nemam stym este skusenosti prvy krat budem prezuvat na zimne takze kazda rada dobra :)
nacko663 napísal:Rozmyslal som i Ja ,ze necham 18tky zhodim letne a kupim len druhe zimne gumy no nase cesty mi nepridu na ne vhodne a este v zimnom obdobi... Co myslite hodia sa 18tky i na zimu ??? neni to privela ??? jazdne vlasnosti , spotreba ,bezpecnost bol by tam velky rozdiel medzi 17 a 18 na zimu ? Predsa original na zimu by mali byt 16tky. Co viem ,ale urcite zimne nebudu tipu RUN FLAT !!! Nemam stym este skusenosti prvy krat budem prezuvat na zimne takze kazda rada dobra :)
salat napísal:no mozem ti povedat cerstve skusenosti, lebo som menil disky a menili sa mi tak aj gumy. Mal som 225/45 R17 Dunlopy, bez Runflat a teraz som presadol (docasne) na 225/45 R17 a 255/40 R17 Bridgestone s Runflat.
Mozno je to skreslene este tym ze mam M-podvozok (je trosku tvrdsi), ale rozdiel tam citit teda je. Na tychto RFT sa mi pri prebehnuti jamy rozdrnci obcas aj sklo v dverach, co som pred tym nepoznal. Na pocit je to ale skoro rovnake a slalom medzi jamami mam vzdy. Najvacsi rozdiel je ale v kolajach. RFT su tvrde svine a ked ides v kolaji a nabehnes na okraj, guma sa nezdeformuje a zatlaci ti do riadenia. Je to obcas fakt ze boj s volantom a musel som si na to zvykat. Cely cas sa snazis strafit stred kolaje, lebo tam to netaha volant.Hlavne ak predbiehas a prebehnes z kolaji do kolaji, je to sranda
uz asi viem z coho mavaju chlapci z Baworov take namakane bicepsy
![]()
Zhrnute, neboj sa zas toho ako cert kriza, da sa to aj s tym aj s tym, ale kazdopadne komfortnejsie a prijemnejsie su gumy bez RFT.
PS- ak mate pocit ze vase auto jazdi strasne ztuha a tvrdo, odporucam pol hodinku na motokarach a potom jazdu domov. Vtedy zistite ako bohovsky komfortne Vase auto je