... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

durko20
Autor témy
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Bratislavský

Chyba riadiacej jednotky aktivneho riadenia BMW 320d e91

Utorok, 9. Februára 2016, 16:51

Zdravim Vas,

rad by som niekoho poprosil o pomoc. Problem je ten, ze v poslednej dobe som moc nejazdil a ked som minuly tyzden sadol asi po mesiaci do auta, nechcelo startovat. Tak som zobral druhe auto a nastartoval cez kable. Hned ako auto chytilo, zacal mi pocitac vyhadzovat chybu aktivneho riadenia. Bez vypinania motora som sa trochu povozil nech sa dobije baterka a auto nechal doma. Vcera som na nom isiel znovu a chybu stale vyhadzovalo. Nastartovalo bez vacsich problemov. Po tankovani ma nechalo stat rovno na pumpe a uz vobec neslo startovat. Takze odtahovka. Auto som dal odtiahnut do servisu a dnes mi volali, ze tam treba vymenit riadiacu jednotku riadenia za nejakych 330 EUR + robota. Auto islo uplne v pohode aj riadenie a cital som tu prispevky, ze to mohlo byt prave tou vybitou baterkou. Vedeli by ste mi prosim poradit, ci ma zas v servise nechcu obtiahnut?

Za kazdu radu dakujem...

Užívateľov profilový obrázok
Gringo85
Auto: BMW E91 330i
Kraj: Banskobystrický

Re: Chyba riadiacej jednotky aktivneho riadenia BMW 320d e91

Utorok, 9. Februára 2016, 17:37

V prvom rade výmena baterky, reset porúch a ak sa bude porucha objavovať potom rieš ďalej.
F11 530d AT 2012 M paket
exE91 330i AT 2008 LCI
exE91 320i 2006

durko20
Autor témy

Utorok, 9. Februára 2016, 17:44

Dik za odpoved, len v servise kam som ho dal odtiahnut mi povedali, ze sa to neda inak riesit. Vraj musia vymenit celu riadiacu jednotku riadenia. Pozeral som na internete aj ine prispevky a ludia trvdia, ze sa to casto stava, hlavne ked pri parkovani nechaju vytocene kolesa. Ale auto setrim a na toto si davam specialne pozor. Auto bolo v pohode preto neviem, ci mam dat fakt vymenit celu RJ. Baterka mi prisla OK po dobiti. Aj ked som ju nemenil uz 5 rokov.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 9. Februára 2016, 18:57

To nieje chyba aktivneho riadenia ale chyba elv a to je elektricky zamok volantu,pozri na mojom webe mam to v blogu aj z foto kontrolky....ta nova volantova tyc stoji v bmw okolo 550€ sa mi zda....tak aby si tam nedali nejaku jazdenu ktora bude mat casom rovnaku chybu....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

durko20
Autor témy

Utorok, 9. Februára 2016, 19:06

Dik za odpoved. Ja chodim do Auto-motivu a dnes mi volali s tym ze je to v riadiacej jednotke riadenia, tak uz sam neviem. Ono predtym nez som tankoval islo auto bez nejakych problemov. Pozeral som to uz aj na tvojom webe a je to presne ono, ale nechapem ako mi to mohlo vyhodit takuto chybu len preto, ze bola vybita batetrka a s autom som nijak nezavodil, dokonca ani nesiel takmer do zakruty. Zastal som pri stojane na pumpe a zrazu koniec. Preco myslis, ze to je prave v tej tyci? Myslis, ze tam nestaci iba odblokovat pocitat od chyby a vybavene? Dik za radu.

durko20
Autor témy

Utorok, 9. Februára 2016, 19:10

V manuali je tiez napisane ze je to zlyhanie aktivneho riadenia. Uprimne ja sa do toho vobec nevyznam, preto som vdacny za kazdu radu. Pred odtahom manualne vyhodili automat do N, cize museli otvorit kryt prevodovky, ale volantom tocit neslo. Ked sme prisli do servisu, ujo zobral druhy kluc od zapalovania, za minutu to nejak odblokoval a volantom tocili bez problemov.

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Utorok, 9. Februára 2016, 22:35

Normalne že ti to vymenia.To povedali aj mne.Ked maš niekoho čo sa trochu rozumie elektronike,tak pod lupou najde zle spoje v riadiačke prepajkuje a fachči dalej .To bolo aspon v mojom pripade.Ja som tiež ostal stať na benzinke ,ale ked auto vychladlo tak som naštartovala to už je tomu dobre 3-4 roky.

TT-SIMIK

Streda, 10. Februára 2016, 07:45

Pokial viem tak E90 aktivne riadenie nema!!!!Aktivne riadenie je nieco uplne ine!Problem co mas ty sa vola electric steering lock.Je to elektricky zamok volantu.Odchadzaju vedsinou od 150 000km hore.Niekedy o sebe dava vediet prebliknutim kontrolky na palubovke.Po xy bliknutiach volant blokne(neboj vzdy to je len pri stojacom aute!),ale stava sa aj to ze blokne bez upozornenia vopred ako sa ti stalo.Niekedy staci odblok cez pc a niekedy len vymena tyce,alebo vyblokobanie obvodom....takto doviezli naposledy auto ku mne....stalo sa to po vybiti baterie.....najpr som bol z pc pri aute,sle odblok bol neuspesny tak nasledovalo vyblokovanie...

durko20 napísal:
Dik za odpoved. Ja chodim do Auto-motivu a dnes mi volali s tym ze je to v riadiacej jednotke riadenia, tak uz sam neviem. Ono predtym nez som tankoval islo auto bez nejakych problemov. Pozeral som to uz aj na tvojom webe a je to presne ono, ale nechapem ako mi to mohlo vyhodit takuto chybu len preto, ze bola vybita batetrka a s autom som nijak nezavodil, dokonca ani nesiel takmer do zakruty. Zastal som pri stojane na pumpe a zrazu koniec. Preco myslis, ze to je prave v tej tyci? Myslis, ze tam nestaci iba odblokovat pocitat od chyby a vybavene? Dik za radu.
Prílohy
image.jpeg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

durko20
Autor témy

Streda, 10. Februára 2016, 09:28

Tak som to pozeral a urcite v tom mas pravdu. Aktivne riadenie bmw e90 ky nemaju. Cize nechapem co mo tam v servise hovorili. Kazdopadne mi hovorili, ze vymena riadiacej jednotky aktivneho riadenia bude stat okolo 330 EUR + robota nejakych 150 EUR, co nie je najmenej. Zavolam im tam nech mi k tomu daju vyjadrenie, ale rad by som ta poprosil, ci by si mi vedel poradit ako by mi to vedeli spravit lacnejsie. Dal som si tam spravit aj diagnostiku ale povedali mi ze najprv musia vymenit riadiacu jednotku, cize sam nechapem. Nechcem aby ma nejak zbytocne zkasli. Ako by si to prosim ta riesil na mojom mieste?

TT-SIMIK

Streda, 10. Februára 2016, 09:54

No ty si vybral autorizovany servis a tak to "autorizovano" riešia.....mám jeden posledna zámok volantu-novy(2000km), za cca 250€ to viem opravit, ale to by musel byt auto u mna.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

durko20
Autor témy

Streda, 10. Februára 2016, 09:58

V tom je ten problem, lebo uz pytaju za odtah a podobne a auto je nepojadzne, cize do TT by ma to vyslo asi dost za odtah. Kazdopadne dik za rady. Ked nabuduce nieco bude, urcite ta budem kontaktovat...

TT-SIMIK

Streda, 10. Februára 2016, 10:23

V pohode........hlavne nech to opravia.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

PetoK
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Februára 2016, 10:31

Aj E9x moze mat AL... aj ked som to videl vo velmi malo autach... je to aj vo WDS, napr. tu je RJ tohto systemu...
Prílohy
E90_AL.png

TT-SIMIK

Streda, 10. Februára 2016, 10:42

Vidíš Peto a práve preto som myslel že nieje,lebo som ho nikdy nevidel(tušim iba face ho môže mať)......))))Máš pravdu..)))))Beriem spet..... :oops:

Ale každopádne zámok volantu a aktívne riadenie je iné....

PetoK napísal:
Aj E9x moze mat AL... aj ked som to videl vo velmi malo autach... je to aj vo WDS, napr. tu je RJ tohto systemu...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

durko20
Autor témy

Streda, 10. Februára 2016, 11:49

Dik za info chalani.
nemam facelift, ale kazdopadne mi v servise tvrdia, ze to nie je v zamku, ten je vraj ok, ale chyba je vraj v RJ a prave preto ju treba vymenit. Pytal som sa aj na volantovy stlpik, ale ten vymienat vraj netreba. Predbezne info je, ze vymenia RJ a uvidi sa ako dalej. Len nechapem preco mi tu chybu nevyhadzovala uz davno a hlavne ziadne problemy s autom neboli. Vraj na to nema ziadny vplyv vybita bateria...

Jeden znamy mi hovoril, ze vraj kazde BMW, ktore startuje na gombik ma aj aktivne riadenie? No neviem co je na tom pravda...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných