... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
badbat329 napísal:Simik sa venuje profesionalne opravam BMW a tym chcel len povedat ze mal pripad prasknutia bloku pri 100k ale aj pri 200k.
madxface napísal:milion krat riesena tema, len inak polozena otazka.
Jazdene vozidlo s N47 do 2011/12 je auto pre dobrodruhov alebo pre tych co chcu mat trocha vzrusa v zivote, resp. motyliky v brusku pri kazdej jazde, kedy to jebne (nemyslim noziky, ale tie pred prvou trtkackou)
Tu mas litanie na citanie:
technicke-okienko/zvolavacka-n47-2-0l-motory-vymena-rozvodov-t98686.html
bmw3-e90-e91-e92-e93/hlasny-chod-motora-t60203.html
http://www.auto.cz/bazar-top-pet-nejhor ... =2-BMW-N47
Michaell_1 napísal:Cawko vlastnim n47 mam 1.8d 105kw a stym aj jeho vsetky nedostatky, rozvodovu retaz som menil pri 155 000km cca 900e hore komínom... teraz mam 175 000 a rozmyslam nad vymenou (preventívnou) vstrek. cerpadla kedze ma chybu pri ktorej sa mozu z neho uvolnovat piliny ale aj nemusia a este je tu moznost ze moze jebnut blok ale aj nemusi... ked si to spocitame preventivne opravy vymeny 900e retaz 600-800e cerpadlo ak sa mylim opravte ma? Ked jebne retaz cca 3500-4000e novy polomotor to iste aj pri bloku. ked jebne cerpadlo 3000-3500e za vstrekovaciu sustavu myslim tym nadrz vedenia cerpadlo rail vstreky... Takze ked kupis auto s n47 roky 2007-2009 su najdojebanejsie odporucam mat cca 4000e vzdy na ucte ako rezervupri cene auta 8000-10 000e je to takmer polovica auta... Moja rada pre teba KUP SI RADSEJ 2.5D 140KW alebo 3.0D 170kw tak by som to spravil ja teraz....
airbone napísal:
s tymi 3.0D by som si nebol az taky isty.... Popozeraj trochu blizsie tu na fore alebo na cz fore a zistis, ze tam tiez potrebujes tych 4-5 tisic mat pre istotu v zalohe, ale radsej aj viac. Ziadna rarita ked na tom motore prdne retaz, kludne aj pri 120tkm. Dovodom je vacsinou genialne olejove cerpadlo, ktora sa jednoducho zadrie.....
Co sa tyka tych cerpadiel co uvadzas, to bola len niektora konkretna seria pokial viem, rozpraval som o tom uz davnejsie s dlhorocnym mechanikom z nemeckeho BMW.
Jednoducho k tomu doslo tak, ze bosch si nechal tie cerpadla vyrabat v turecku, a turci tam proste nieco dojebkali :)
a myslm ze by sme mohli dost hovorit o roznych inych modeloch a motorizaciach, ze je stale pri tychto autach dobre mat "patku v rezerve"
DarkBeast napísal:
osobne mam tiez N47 ako samozrejme nemam okolo toho 100percentne dobry pocit, ale myslim si, že sa tento problem trošku nafukuje a zbytočne straši. Len tak pre zaujimavost vie skutočne niekto kolko aut z toho velkeho počtu vyrobenych N47 malo realne tento problem? snad sa nebavime o nejakych vysokych percentach, či?lebo niekedy je to tu prezentovane akoby muselo mať tento problem každe jedno auto s tymto motorom a ja mam pocit, že to zakonite neznamena, že ked kupim N47 tak mi odide motor ...