... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
panther napísal:Čo značí keď na palubnom PC mám po vložení kľúčika zobrazenú ikonu červené auto na zdviháku ??? Mali sme auto na diagnostike u kamaráta a 0 nájdených chýb, po naštartovaní motora tá ikona zmizne.. A ešte dolu je oranžovým uvedené nejakých 300 km s výkričníkom ? Skúšali sme resetnúť servisný interval, nepomohlo...
jorge_sk napísal:Takze pani, aby som to dal na spravnu mieru, tu je vsetko co ma zahrnat Vehicle check podla tovarneho predpisu (pre 320xd lci N47, ale v podststate to bude rovnake pre vsetky E90 a E91):
- skontrolovať klaksón, svetlá, blikačky,
- skontrolovať všetky svetielka vnutri
- skontrolovať svetlá,osvetlenie ECV
- skontrolovat pasy, napinak, blokovanie, ci nie su poskodene
- skontrolovat ci idu stierace a ostrekovac
- skontrolovat gumy (dezen, tlak, nerovnomerne zjazdenie)
- ak je rezerva skontrolvat rezervu, ak je mobility pack tak ten
- inicializovat ukazovatel defektu
- skontrolovat bateriu (ak treba dobit, vyuctovat)
motor:
- skontrolovat chladiacu kvapalinu (stav a koncentracia, ak je v neporiadku najst chybu)
- stav kvapaliny ostrekovacov :-)
- ak je: skontrolvat olejovu nadrz riadenia
spodok auta:
- brzdove rozvody (tesnost, poskodenie,k spravna poloha)
- kuknut zospodu vsetky viditelne diely ci nie je nejake poskodenie (korozia, netesnost) :-)
- komponenty riadenia (skontrolovat ci nie je vola, tesnost, opotrebenie..)
- skusobna jazda (brzdy, riadenie, tlmice, prevodovka)
- vynulovat ukazovatel
V zasade ale nejde o ziadnu vedu. Vsetko veci, ktore si vie clovek skontrolovat aj sam (pokial ma moznost dat auto aj niekde hore, resp. pod neho vliezt). Ak ma clovek aspon trosku cit k autu tak na hociktoru z tychto veci ak je v neporiadku by ich uz davno upozornil.
Igmaus napísal:Mne túto kontrolku vyhadzuje napríklad keď mám vypnutý motor a dlhšie mám zapnuté rádio, ktoré trochu vybije baterku. Stačí že prejdem pár kilometrov baterka sa dobije a kontrolka zhasne.
Igmaus napísal:Mas pravdu teraz som si to overoval a tie kontrolky su uplne rovnake akurat jedna je oranzova a druha cervena ospravedlnujem sa za nevedomost.