... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

zuzikask
Autor témy
Auto: E90 xDrive 2011
Kraj: Bratislavský

BMW 320d xDrive - otázky stierace a asist.dialk.svetiel

Pondelok, 21. Januára 2013, 09:58

Ahojte. Už chvilu za zoznamujem s mojou novou trojkou predtym som mala Audi. Neviem sa ale nejako doladit s nastavením stieracov (automatické stieranie). Ako to funguje ? To musim zakazdym manualne zapnut ? Kolko poloh stieracov to vlastne ma ? Lebo sa mi stava ze to zapnem - potom sa snazim nastavit tu rychlost aby mi to vyhovovalo (na tych cisielkach), pripadne pouzijem tuk dospodu na jedno zotretie,ale ked pustim ostrekovace tak sa stierace nepustia aj ked ta kontrolka svieti. Je to dost na nervy. :( V audine to islo same podla intenzity dazda a bol pokoj.
Druha otazka je k asistetu dialkovych svetiel. Funguje to automaticky alebo sa to tiez nejako specialne zapina ? Nikde v navodoch som sa nedocitala.
Dakujem za pomoc ostrielanym Bmw majitelom :)

hansm5

Re: BMW 320d xDrive - otázky stierace a asist.dialk.svetiel

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:15

automat.sterace zapnes stlacenim knofliku na pacce steracu-mela by se na ni rozsvitit zelena kontrolka a intenzitu stelujes koleckem.
asistentem asi myslis nataceni-to jde jen pokud je zapinani svetel na A :wink: pokud stojis,jde nataceni jen doprava

Užívateľov profilový obrázok
kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:29

Asistent dialkovych nie je natacanie, je to normalne High Beam Asistant, mam to tiez.
Ked das packu dialkovych od seba raz, zobrazi sa ti medzi kontrolkami kontrolka dialkovych spolu s pismenom A. Auto zapina a vypina dialkove automaticky. Hukacka funguje (packa k sebe) a neovplyvnuje zapinanie/vypinanie asistenta.
Ak ale do packy tuknes druhykrat (od seba), zmizne kontrolka "A" a mas zapnute klasicke dialkove svetla, ktore vypnes hukackou (k sebe). Snad to je zrozumitelne. :smile:

K tym stieracom, jeden cyklus je packou dolu. Ak ju das hore, zapnes si manualne cyklovanie bez zastavenia a automat vypnes.
Ostrekovanie ak das iba kratko k sebe strekne na okno (na senzor to ale nedopadne, preto sa nepusti), musis manualne zotriet, packa dolu.
Ak podrzis silnejsie, ostrekne ti aj svetlomety + 4 cykly na stieracoch. Snad to je zrozumitelne.

Takze ked prsi, zapni si senzor (stlacenie), packou si navolis 4 polohy citlivosti a v pripade, ze potrebujes zotriet tukni packou dole, urobi sa ti jeden cyklus a senzor je stale zapnuty.
Smerom hore senzor vypnes a ovladas manualne cyklovanie (Raz hore neustale cyklovanie, silnejsie hore rychle stieranie). Opat vypnes smerom packy dolu.

zuzikask
Autor témy

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:35

Aha dobre. Vyskusam to. A ak sa mi tam to A nezobrazi tak je tam nejaka porucha a mam to ist reklamovat do BMW ? Lebo predtym som tam mala nalepenu rakusku dialnicnu nalepku pod spatnym zrkadlom a v BMW mi povedali ze to brani tomu snimacu (ze je v spatnom alebo pod nim) uz som ju dala dole, normalne zapla dialkove ale nikde sa mi A nezobrazilo. No nic skusim to este raz, mozno som si len nevsimla. Dakujem za info. To som nevedela, ze ci sa to same pusta, alebo to mam ja zapnut ako dilakove a potom to uz pojde. Kamos ma Nissan a jemu sa to pusta ked dva krat stlaci packu od seba na silakove svetla. Preto som sa pytala. No uvidime. Aj ked skor si myslim, ze mi to dako nefunguje :(

zuzikask
Autor témy

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:36

A stierace si mi vysvetlil perfektne. Dakujem vsetko poskusam. Hadam si zvyknem, je to predsa len trosku ine. :)

kubog

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:38

Jedno potiahnutie packy od seba (dialkovych) musi zapnut asistenta a na palubovke sa zobrazi ikonka dialkovych s pismenom "A". (Mozno ale musia byt zapnute stretavacky podla svetelneho senzora, to neviem, ale je mozne, ze ak si to skusala cez den, tak to nereaguje, ak mas svetla v polohe 0, alebo A ale je svetlo a stretavacky nesvietia, an to je tam ta mala zelena diodka, vedla A modu svetiel)
Ak nie a hned sa ti zapnu dialkove to bud nemas, alebo to niekto vypol, to uz netusim.
O polohe snimaca a pripadnej interferencii znamok netusim.

Ja osobne ho nepouzivam, podla man reaguje spomalene a zbytocne oslnujem ostatnych vodicov. Mam v aute ale novy soft, tak mozno to bude reagovat pruznejsie, ale zatial som nemal moznost to vyskusat.

kubog

Pondelok, 21. Januára 2013, 11:50

Teda, ja mam E91, ty mas uz F30? Tam to je mozno inak, teraz ma napadlo.

zuzikask
Autor témy

Pondelok, 21. Januára 2013, 12:31

No neviem uplne presne co znamenaju tie E a F. Ale asi ide o rok vyroby. Tak v tom pripade ja som 11/2011. Poskusam vsetko a uvidim. Mozno to ma suvis s nastavenim svetiel ako hovoris. Jazdim zasadne na automatike. Ale skusim to poprepinat ci sa daco zmeni :) Musim sa s tym popasovat, ked uz som v rodine BMW :)

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 21. Januára 2013, 13:24

Neviem ci to tu zaznelo ale zda sa mi ze svetla musis mat nastavene v polohe automatickeho svietenia (vlavo od vypnutia) nie klasicke stretavacky (druha poloha v pravo od vypnutia). tusim ze vtedy funguje natacanie do zakrut a asistent dialkovych (tak som sa docital v mudrej knizke, dufam ze neklamem) odskusane nemam kedze to mam stale na auto a asistent aj natacanie mi funguje.

PS: Mne funguje asistent dialkovych celkom slusne voci protiiducim vodicom a reakcie senzora su celkom svizne. Korigujem len vtedy, ked je dalej predomnou auto, ktore ide mojim smerom a ja by som ho zozadu oslnoval.
Naposledy upravil/-a kompre v Pondelok, 21. Januára 2013, 13:28, upravené celkom 1 krát.

kubog

Pondelok, 21. Januára 2013, 13:28

Idem ja vcil vyskusat, ci sa zapne vobec ten mod dialkovych v A, ak podla svetelneho senzora v A polohe svietia iba kruzky. Dam vediet. Vyskusam aj v manualnom nastaveni stretavaciek bez natacania.

zuzikask
Autor témy

Pondelok, 21. Januára 2013, 13:31

Kubog a nedá sa to prípadne odfotiť kde mám to prekliate A hľadať ? :))))

kubog

Pondelok, 21. Januára 2013, 13:31

Cvaknem ti to a hodim sem hned ako sa bude dat.

zuzikask
Autor témy

Pondelok, 21. Januára 2013, 13:50

Dakujem pekne vopred za pomoc aj za vsetko :)

kubog

Pondelok, 21. Januára 2013, 14:20

Takze hovorili sme spravne. Svetla musia byt v polohe A a svetelny senzor musi zapnut stretavacky, inak to nefunguje. V pravej polohe svetiel bez natacania funguju dialkove manualne ako na normalnych autach. Prikladam foto ikonky zapnuteho high beam asistenta.
Prílohy
image.jpg

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 21. Januára 2013, 14:36

ja mam trosku ine budiky sranda a to mam tiez LCI (kvoli automatu?), a zobrazuje mi to vedla Pcka (tam kde je teraz ten trojuholnik tusim, ale auto mam v servise cize toto je len ilustracne foto :)).
Prílohy
budiky.jpg
budiky.jpg (130 KiB) 1914 zobrazení
Naposledy upravil/-a kompre v Pondelok, 21. Januára 2013, 14:51, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní