... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
stangto
Autor témy
Auto: e46 316i
Kraj: Bratislavský

vymena svetla

Nedeľa, 8. Januára 2012, 23:30

caute,

mal som problem ze sa mi rosilo svetlo a bolo vnutri statne zajebane (zablatene ](*,) ). Dnes bolo pekne tak ze to vycistim a co som zistil, ze je uplne polamane.. vid foto..

moja otazka je, ze ci sa da kupit iba ten plastovy diel s parabolami, ktory mi staci? otazka c.2 - budem to vediet sam vymenit? s demontazou svetla snad nebude problem, nejako to zhodim podla navodu. Skor mam na mysli zapojenie motorcekov a kabelaze ci tam treba dat na nieco extra pozor a tak podobne...

chcem to riesit cim skor, lebo na tu cast, ktora je zlomena, sa chyta smerovka, ktoru mam teraz priviazanu
vlnou na strikovanie \:D/
Prílohy
DSCN0193.jpg

Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

Re: vymena svetla

Pondelok, 9. Januára 2012, 01:53

da sa kupit aj samostatne z neakej buracky alebo ak niekto menil npr za xenon s vymenou nebudes mat problem je to len skladacka par srobikov tusim ze 3 a neak extra sa tam neda co znicit no netreba nic robyt nasilu :wink: a zapojenie je jednoduche ako to poodpajas tak isto to zapojis na nove svetlo a nezabudni si ho dostelovat aby ti pekne sedelo a nakoniec treba nadstavit luc svetla aby ti nesvietilo niekde do oci oproti iducich aut :wink: robota na polhodinky :smile:

stangto
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 10:05

si ma povzbudil, skvele...tak pojdem skusit pozriet na miestne vrakace, dufam ze tu nebudu mat prehnane predstavy o cenach (nemecko)
a s tym vyskovym nastavenim svetiel,cim mam tocit? :oops:

ice.blade

Pondelok, 9. Januára 2012, 10:14

pozeram ze mas predface svetla, ono staci ak kupis hociake svetla z coupe alebo sedanu E46 predface za 50-100 eur... obaly sa predavaju samostatne po cca 20 eur kus ale to len vo vynimocnych situaciach... ak by si kupil z coupe tak zo svojich povodnych svetiel pouzijes tesniacu gumicku na svetlo, predne plexisklo a vnutorny plast ktory vyplna svetlo tzv okuliare... inak su svetla identicke

ak by si potreboval svetla rozobrat tak svetlo drzi na 4roch skrutkach, 2 hore, 1 vzadu a 1 medzi svetlom a chladicom (posviet si dookola svetla baterkou urcite tu skrutku najdes), ak chces vymontuj spod svetlom celu dolnu konzolu a nemusis hladat 1 zadnu skrutku a tu medzi svetlom a chladicom... das dole vsetky ziarovky objimky a zadne gumicky, das prec tesniacu gumicku, das dole plexi, vytiahnes vnutorny plast (okuliare), na vrchu svetla uvidis v strede nastavovacie kolecko (kvetinku), s tou kvetinkou toc aby si si dal svetlo co najviac dole (ako keby malo svietit do zeme) s krajnou kvetinkou toc aby si dal svetlo co najviac do stredu... proste vykrutis vnutornu parabolu von a bude ti drzat len na motorceku naklapania... teraz to chce trosku sikovnosti... ja osobne v tomto momente silnejsie zatlacim na parabolu a vycvaknem komplet vnutro von a mam hotovo... niekto to robi tak ze ak si vsimnes na parabole medzi dialkovou a stretavackou je taky cierny plast so striebornymi pruzkami... tento plast sa da dat dole ak pouzijes dost dlhe kliestiky cez otvor na ziarovky (otvory kde sa davaju objimky na svetla, gumicky...) toto nemam rad lebo uz som tak par tych plastov znicil a lepit to nieje dobre riesenie...

skladas to presne opacnym postupom ale davas si pozor aby si trafil "kolajnicky" aby sa dali svetla pritiahnut naspat kvetinkami...

mono3
Auto: BMW X5 E53
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Januára 2012, 10:37

stangto
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:12

ehm, dost dobre a podrobne si to rozpisal ice =D> skusim sa na to pozriet takto, pokial sa mi podari kupit len ten plastovy kryt bez vsetkeho. V mojom pripade by bolo vsak lepsie kupit nieco take, ako postol mono3. Ak si vsimnes tak to tesnenie konci tam, ako konci ten obal svetla takze je nepouzitelne. to by znamenalo dalsie investicie...
teraz na margo toho linku - je jedno ci kupim svetla z anglickeho alebo europskeho modelu? ide len o to, aby to bol sedan ci coupe? samozrejme pred FL

ice.blade

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:22

to tesnenie sa da kupit nove aj samostatne... neni to velka polozka a nic sa nestane ak tam nebude...

anglicke svetla budu svietit na opacnu stranu cesty cize na europske pomery je to dost na prd.... tu by si musel vymenit vnutra svetiel za tie co mas ty...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných