... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

palci540
Autor témy
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

Slabý signál rádia/externý zosilovač

Piatok, 3. Októbra 2014, 12:22

Čaute, písal som už aj do druhej témy, ale nikto mi neodpisuje, a chcem len ved či by nejako pomohlo dokúpenie zosilňovača signálu, vzhľadom na to že auto má vlastný zosilovač v kufri, neviem koľko navyšuje dB, ale našiel som na nete aj také čo navýšia údajne o 18 dB. Chcem to za to že moje Erisin rádio chytá nenormálne chabo signál a ja to neznášam.

Tak prosím niekto, kto sa vyzná v týchto zosilovačoch, tak by som vás poprosil o radu. Vopred Ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Slabý signál rádia/externý zosilovač

Sobota, 4. Októbra 2014, 08:12

problem bude asi v tom, ze nemas zapojeny ten antenny zosilovac v kufry kedze si menil radio
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA

Sobota, 4. Októbra 2014, 09:52

Treba skontrolovať, lebo origo rádio pri zapnutí pošle +12V do FM zosilňovača a tým zosilí signál. Treba pozrieť či to máš dobre zapojené, zvykne sa to zapájať na pine č. 3, kábel je oranžovéj farby, tak pozri či ho máš zapojený z rádia :)
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

palci540
Autor témy

Sobota, 4. Októbra 2014, 16:28

Tak pozrel som to zapojenie, ak si myslel Pin č. 3 na konektore z auta, tak je žltý a je na neho napojený zo strany rádia zelený kábel, čo podľa schémy autorádia predstavuje napájanie repro, ale keď som skúšal vzadu odpojiť niektoré kontakty z toho zosilovača tak sa menila sila signálu (vidno ich na foto), resp. keď som odpojil ten biely kábel spolu s tým čiernym, ktorý je vpravo od neho, tak prestalo hrať úplne, ale keď som nechal zapojený aspoň jeden z nich, bolo jedno ktorý, tak rádio chytalo signál celkom dobre, podľa toho mi to pripadá tak, že je to zapojené dobre. Ono ten signál nieje až taký zlý ale vzhľadom na origo rádio je to veľký rozdiel. A napr. keď som šiel do KE minulú nedeľu, tak mi celú cestu viac hralo dobre ako zle, ale keď som šiel naspať, tak som polku cesty prepínal stanice ako blb...

konektor a auta na rádio- pin č. 3 je tam označený, že je to žltý kábel
Obrázok

zosilňovač
Obrázok

schéma na autorádiu- neviete na čo sú kontakty: AMP (blue), TX, RX, BRAKE (brown),K-GRD(black). A ďalšia vec, tá schéma je trochu divná lebo napr. ten kontakt TX je prázdny v skutočnosti a kábel BRAKE (brown) a K-GRD(black) sú navzájom vymenené
Obrázok
Naposledy upravil/-a palci540 v Sobota, 4. Októbra 2014, 16:53, upravené celkom 1 krát.

jkk
Auto: E91 330xd

Sobota, 4. Októbra 2014, 16:45

ak myslis cestu KE - ZV tak na tomto smere mam aj ja vzdy problem z radiom - original BMW a nestihal preladovat a vacsinou chytam iba madarske alebo hluposti...cize v radiu to nebude - ak si to zbadal len na tom useku...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 4. Októbra 2014, 16:57

Zmeraj, ci pri zapnutom radii mas na tom bielom kabliku vzadu na to ant.zos. napajanie 12V. Ak odpojis tento kabel a prijem sa zhorsi, napajanie anten funguje a problem je v biednej kvalite tunera.

palci540
Autor témy

Sobota, 4. Októbra 2014, 18:57

jkk napísal:
ak myslis cestu KE - ZV tak na tomto smere mam aj ja vzdy problem z radiom - original BMW a nestihal preladovat a vacsinou chytam iba madarske alebo hluposti...cize v radiu to nebude - ak si to zbadal len na tom useku...

No ja chodím do KE 4 roky stále tú istú trasu, ale tak viem že napr. Plešivec alebo Soroška je bieda, ale na origu rádiu som mal po vačšine lepši signál, ono môže byť že teraz keď som šiel domov tak bolo nejaké blbé počasie, lebo už aj o tom som niekde počul, že aj to môže rušiť...

Bol som premerať ten kontakt biely, a ak som to správne robil ( merákom plusový som dal na ten biely kontakt a minusový na kostru auta) tak mi ukázalo 12V pri zapnutom rádiu, a potom som skúšal odpojiť ten kábel a počúvať či sa mení dáko signál, bolo trošku počuť že sa zmenil, ale strašne málinko, povedal by som, že takmer vôbec, ale pritom hralo celkom pekne... to som skúšal na naladenom Onerádiu, to vždy chytalo slabšie, a potom som prepol na Europu 2, a vytiahol som aj ten biely aj ten čierny na pravo od bieleho a pri zapnutom kľučiku do prvej polohy to hralo takmer čisto, a potom som skúsil prepnúť späť na Onerádio a to už nehralo kým som nezapojil aspoň jeden z dvojice tých káblov...

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Sobota, 4. Októbra 2014, 20:13

Chinesse shit :lol: nic v zlom ja mam podobne radio a rovnake problemy, problem je ako hovori PetoK v tuneri toho radia nie v zosilnovaci :thumbup:

palci540
Autor témy

Sobota, 4. Októbra 2014, 20:58

A to sa neda naozaj ničím zlepšiť? Mam na mysli nejaký silnejší zosilovac. koľko dB ma tento originál zosilovac bmw?

PetoK

Sobota, 4. Októbra 2014, 21:39

Zabudni na to. Zly tuner nicim nezlepsis. Ak ti to vadi, vyhod to do kosa a kup si poriadne radio, nie takyto srot.

BTW, sa pozri na to radio - stitok, vsak cinan nevie ani pisat, a nie este navrhnut kvalitne VF obvody tunera...

palci540
Autor témy

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 11:00

PetoK napísal:
Zabudni na to. Zly tuner nicim nezlepsis. Ak ti to vadi, vyhod to do kosa a kup si poriadne radio, nie takyto srot.

BTW, sa pozri na to radio - stitok, vsak cinan nevie ani pisat, a nie este navrhnut kvalitne VF obvody tunera...

No všimol som si to aj ja, no a čo sa týka Eonon rádií, tak tie sú kvalitnejšie? Niečo také som čítal tu na fóre...zasa Dynavin je už iná pálka...

heroe

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 12:10

Vsetko su to cinske radia, vsetky maju rovnake problemy 8-[ tudy cesta nevede....... A na ten dynavin by som tiez nevsadil.....

palci540
Autor témy

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 14:48

heroe napísal:
Vsetko su to cinske radia, vsetky maju rovnake problemy 8-[ tudy cesta nevede....... A na ten dynavin by som tiez nevsadil.....

Ale tak dnes je všetko vyrábané v čine, a nech mi niekto nevraví, ze nie... Napr predvčerom som tu na fóre čítal jednu tému, neviem ohľadne čoho to uz bolo, ale dotyčný tam pracoval vo vývoji prevodoviek, a zevraj bmw prevodovky su vyrábané v čine, výrobná cena 300€, predajná cena v servise cca 2000€, tak o com to je, a nieje to vymysel. Takze aj tieto radia, darmo ze su z činy, tam sa uz len jedna o kvalitnejší a menej kvalitnejší výrobok podľa mna...

heroe

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 16:05

Presne tak vsetko tam je vyrobene, problem ale je ze niektore vyrobky prechadzaju nejakou kontrolou kvality a niektore nie .......

PetoK

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 16:35

Hosi,ked sa tomu nerozumiete,netarajte nezmysly. Ano,vsetko je vyrobene v cine,ale je rozdiel spickovy znackovy vyrobok a brak,kde ide iba o cenu... technologia tunerov v napr orig bmw becker,vdo-siemens,philips atd. radiach je iny vesmir ako tieto sroty. Tu sa pouzivaju primitivne techniky ladenia a demodulacie ako v radiach z 80-tych rokov. Velmi dobre viem o com pisem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných