... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
eniac
Autor témy
Auto: E91 330xd M-Paket
Kraj: Bratislavský

Nenaštartuje motor (neroztočí štartér)

Piatok, 14. Októbra 2011, 13:36

Zdravím páni.
Mám takýto problém. Auto ide v pohode dlhý čas, chytá na prvú šupu
ale niekedy sa mi stane že keď auto odstavím na chvíľu a znovu chcem naštartovať
dám kľúč do polohy 2 kontrolky sa mi rozsvietia ale nezačne točiť štartér.
Prvý krát keď mi to spravilo ostal som stáť rovno na pumpe a nie a nie naštartovať.
Našťastie mi to po chvíli nabehlo. Tak som si povedal že bude chybná batéria.
A tak som kúpil novú za 120e. Problém nebol asi mesiac a včera ako na potvoru sa mi
zas nedalo naštartovať na pumpe. Lenže teraz neroztočilo štartér ani po chvíli,
tak som tam ostal visieť ako debil. Potom som zohnal jedného pána ktorý mi pomohol štartovacími
káblami a motor už nabehol. Som elektrikár a dnes merám a baterka má 12,4V, naštartujem bez problémov. Po naštartovaní je 14,2V tak že dobíja. V čom však je problém? Vypadne dobíjanie počas jazdy? To by však kontrolka dobíjania svietila či nie? Ako to je u BMW vyriešené ked je slabá batéria?
pretočí motor alebo vôbec nezačne točiť? Ďakujem za každú radu.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

duko

Re: Nenaštartuje motor (neroztočí štartér)

Piatok, 14. Októbra 2011, 14:39

Mal som podobný problém.Vymenil som baterku,lebo mala 8 rokov a myslel som že končí. Štartovanie sa obnovilo.Po čase znovu občas nenaštartovalo,štarter iba cvakol a nič. Na druhý alebo tretí krát som naštartoval normálne. Intervaly výpadku štartéra sa skracovaly,až už nenaštartoval vôbec. Vybral som štarter a vymenil cievku,ktorá zasúva pastorok odvtedy pokoj a štartuje normálne.Problém bol v spínacích kontaktoch,ktoré sú v cievke a púšťajú prúd do štartéra.Podobne sa môžu prejavovať aj uhlíky v štartéri,keď sú krátke.Keď už je štarter vonku,treba skontrolovať ,prípadne vymeniť aj tie.Cena uhlíkov je zanedbateľná vzhľadom k demontáži štartéra.Ja som mal uhlíky dobré a robila to cievka.

eniac
Autor témy

Piatok, 14. Októbra 2011, 14:59

Ako by to bol štartér, to by bol ten lepší prípad. Ako ako sa dá vysvetliť to, že som musel použiť štartovacie káble? Inak sa ani štartér nepohol. Akurát teraz som vymenil starú batériu čo tam bola mala 11,5V, hodil som ju do kufra a naštartoval som na prvý ráz. Teda z batériou problém nie je a ani s dobíjaním. Obávam sa, že bude problém s riadiacou jednotkou. Pretože sa mi v servise nepodarilo s ňou spojiť, akoby neodpovedala. Občas sa mi stane, že mi nebliknú smerovky pri zamknutí. Predpokladám, že to bude ten istý problém. Dnes som si akurát všimol počas jazdy, že mi zhasol celý info panel (nebolo vidieť ani Km ani hodiny) a následne sa opäť zapol. A riadiacu jednotku sa mi veru nechce kupovať za 200e.

duko

Piatok, 14. Októbra 2011, 15:52

Veď aj mne sa to prejavovalo tak,že raz to naštartovalo normálne,raz na druhý alebo tretí krát až nakoniec len cvakal štartér.Keď som skúsil na druhý deň naštartoval hneď.Baterku som vymenil zbytočne,ale keďže už mala svoje roky aj tak by ma to čakalo.Cez riadiacu jednotku nejde silový prúd na štartér.Takto by sa mohla ešte prejavovať spínacia skrinka,ktorá raz zopne a raz nie.

eniac
Autor témy

Piatok, 14. Októbra 2011, 16:39

Akurát som sa dočítal, že môže byť chyba v EWS module ktorý riadi okrem iného štartovanie motora.
Zrejme sa nespáruje kľúč s riadiacou jednotkou a imobilizér zabráni naštartovaniu.

duko

Piatok, 14. Októbra 2011, 17:40

Imobilizer by to tiež mohol robiť,ale na to musíš ísť na diagnostiku.

eniac
Autor témy

Piatok, 14. Októbra 2011, 20:02

Ved som, bol a nedalo sa spojiť s RJ. Inak nič nezistili.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných