... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Adam J.
Autor témy
Auto: BMW 320D, e46
Kraj: Bratislavský

motor zavíja- pravdepodobne turbo

Streda, 4. Decembra 2013, 23:21

zdravim..som tu novy :)

takze ide o to, pri nizkych otackach do 1900 auto trochu zavija, ked sa zahreje a zvysi sa rychlost a otacky tak to vpodstate zmizne..

vsetko nasvedcuje ze to je turbo, auto taha,nedymy, nezere olej, bol vymeneny olej a filtre, zda sa ze auto trosku ide ako keby zdravsie ale zavyja stale rovnako.... bolo na kompletnej diagnostike...nic s turbom tam nevyhodilo, mechanik povedal ze turbo ide dobre..
viem ze sa to vsade omiela stale dookola...

tak teraz neviem, proste sa mi to zavijanie nezda uplne ok... niekto ze pokial ide nechat tak, inde zas radsej dat na repas...tak neviem, a mozno to nieje ani turbo, ja som normalny typ vodica, poznam svoje auto ale nejsom odbornik, niake rady? :)

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Re: motor zavíja- pravdepodobne turbo

Štvrtok, 5. Decembra 2013, 00:14

Skuste dat hadicu dole od turba a trošku pozriet vrtulku, pomykať s nou, akú má vôľu. Potom sa uvidí.
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

Užívateľov profilový obrázok
nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Decembra 2013, 08:57

Dudecc napísal:
Skuste dat hadicu dole od turba a trošku pozriet vrtulku, pomykať s nou, akú má vôľu. Potom sa uvidí.

Tak ako písal ujo Dudecc treba dať dole hadicu z turba a pokývať vrtulkou či má vôľu alebo nie. Ale ak aj má vôľu to neznamená, že je na odstrel, len budeš vedieť, že už to má toho za sebou dosť a môžeš sa chystať na prípadnú výmenu alebo repas. Hukot sa viac prejavuje keď je auto studené.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Dussi13
Auto: BMW e46 330d

Sobota, 7. Decembra 2013, 00:16

Alebo prasknute sanie to mozre robit plus skontrolovat hadice od turba
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

lubesko

Pondelok, 9. Decembra 2013, 12:37

No ja mám teraz auto rozobraté hadice dole IC dávam ešte raz na kontrolu sanie dole vymením tesnenie pod saním všimol som si že mám na saní olej ako keby unikal vzduch spomedzi TURBO je po repase cca 3 mesiace jebne ma jak zas turbo. Hneď dám aj vzduchový filter nový lebo starý je už ako som pozeral zlý....
Zajtra by to malo byť hotové ale asi tiež ešte skontrolujem to TURBO a potom asi diagnostika skontrolovať ten tlak.

Inak problém ten istý...!

Je to 330xd 2001.

A ešte jedna vec ak by to bola hadica myslím že by ju celu rozje..lo a všetky sú cele ale to je len môj názor....:)

lubesko

Utorok, 10. Decembra 2013, 23:18

Tak dnes mi prišiel alternátor ako z rozprávky ten sa zalozil a išiel sa riešiť ten zvuk hadice dole IC dole sanie dole nahodili sa tesnenia pod sanie nové nový vzduchový filter reku idem vyskúšať kus som sa povozil no kvičalo to stále myslel som že má jebne no tak dole hadica od váhy vzduchu a turba a aha ho turbo si tam kvičalo jak hovado ložiská sú chytnute turbo je po repase cca 3 mesiace no naštastie v záruke čiže jak bude čas dole a sup na repas založiť pokoj ešte že tak lebo newem potom.......;)

MarcusAurelius
Auto: BMW 320D e46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 1. Januára 2014, 22:05

mam podobny pripad s tym "húkanim turba" a som na ihlach.. tiez rozmyslam ci repas alebo to ma este cas.. zacalo sa to prejavovat ked som mal 200 000km teraz mam 245 000 a je to stale take iste..no mam pocit, ze o nieco silnejsie.. ale s tou hadicou od turba som to este neskusal.. vdaka za tip :)
predam
CCFL kruzky, invertory (aj po 1ks) (E46,36,39,38)
4-ramenny volant s airbagom (E46)
Volant z BMW F30 bez airbagu 2014 r.v. - ponuknite cenu
Spinac svetiel (E90)
Motorcek stahovania okna (E46) 10€
Prava krajna mriežka naraznika E46 (benzin) 10€
Narazniky na Passat B6 a audi A6 C6 (ak nahodou)

kupim
rameno stierača na (E46) vodicova strana
krajne plastove mriezky naraznika E46 diesel

lubesko

Piatok, 3. Januára 2014, 21:03

Ja čakám na repas ale až budúci týždeň ide dole turbo tak sa ozvem že ako to dopadlo...

Dussi13
Auto: BMW e46 330d

Sobota, 4. Januára 2014, 15:23

lubesko napísal:
No ja mám teraz auto rozobraté hadice dole IC dávam ešte raz na kontrolu sanie dole vymením tesnenie pod saním všimol som si že mám na saní olej ako keby unikal vzduch spomedzi TURBO je po repase cca 3 mesiace jebne ma jak zas turbo. Hneď dám aj vzduchový filter nový lebo starý je už ako som pozeral zlý....
Zajtra by to malo byť hotové ale asi tiež ešte skontrolujem to TURBO a potom asi diagnostika skontrolovať ten tlak.

Inak problém ten istý...!

Je to 330xd 2001.

A ešte jedna vec ak by to bola hadica myslím že by ju celu rozje..lo a všetky sú cele ale to je len môj názor....:)

Ak mas v tom spojí sania olej tak mas prasknute sanie a ak nie tak ho len pretesni alebo rovno zozen druhé
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných