... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
lil_mike
Auto: Compact 320 td
Kraj: Bratislavský

Re: kontrolka opotrebenia brzdovych platniciek

Štvrtok, 22. Júla 2010, 16:54

vsak nehas otvorene dvere na 40 sekund a ono ti to zhasne same, pokila si ho vymenil spravne

http://www.youtube.com/watch?v=CcSstG_el-I

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46 - Kontrolka opotrebenia brzdovych platniciek

Piatok, 23. Júla 2010, 09:39

Z dverami to nemá nič,stačí keď necháš klúč v polohe 1 (kontrolky) cca. tých 40 sekund tak zhasne, mám vyskúšané!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Radim046
Auto: BMW E60 523i
Kraj: Zahraničie

Re:

Piatok, 17. Septembra 2010, 06:48

lajooriginal napísal:
to ma zhasnut skoro okamžite...povedal by som že mas asi niekde upchatý kábel

Po výmněně senzoru opotřebení stačí otočit klíček do první polohy asi na 7vteřin a tim se to vyresetuje a přestane kontrolka svitit.

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Re: kontrolka

Piatok, 17. Septembra 2010, 07:36

TT-SIMIK napísal:
Ja mam zase problem ten,že som menil komplet predne aj zadne obloženie aj indikátory aj su skontrolovane a stale mi ta kontrolka svieti.....nevie niekto treba to dat resetnut v servise??? 8) 8) 8)

Teraz som menil brzdy a aj senzory ... Ak ti svieti daj si zresetovat palubny PC ,cez to menu ...mne to islo ...

Radim046

Re: kontrolka

Piatok, 17. Septembra 2010, 07:46

Ico2311 napísal:

Teraz som menil brzdy a aj senzory ... Ak ti svieti daj si zresetovat palubny PC ,cez to menu ...mne to islo ...

Opravdu nemusíš dělat nic přes menu ale udělat postup který jsem psal o příspěvěk výše.

lasakdsa
Auto: 320d E46 2003

Piatok, 17. Septembra 2010, 12:31

TT-SIMIK napísal:
Z dverami to nemá nič,stačí keď necháš klúč v polohe 1 (kontrolky) cca. tých 40 sekund tak zhasne, mám vyskúšané!!!!

Zdravím chalani, ja mam zasa problém čo sa týka tej kontrolky taký že, mi začala svietiť, tak som vymenil zadné kotúče+doštičky+snímač, a zresetoval som to klúčom. Kontrolka zhasla ale po 3ťom stlačení brzdového pedála sa opäť rozsvietila. Tak som to nechal tak nabehal som asi 300km a zresetoval znovu. Kontrolka prestal svietiť. A zhruba po dalších 400km sa opäť rozsvietila a teraz mi už nejde ani vyresetovať klúčom. Neviete mi niekto poradiť?

Dík
BMW 320d touring
E46 180k

Radim046

Piatok, 17. Septembra 2010, 12:36

lasakdsa napísal:

Zdravím chalani, ja mam zasa problém čo sa týka tej kontrolky taký že, mi začala svietiť, tak som vymenil zadné kotúče+doštičky+snímač, a zresetoval som to klúčom. Kontrolka zhasla ale po 3ťom stlačení brzdového pedála sa opäť rozsvietila. Tak som to nechal tak nabehal som asi 300km a zresetoval znovu. Kontrolka prestal svietiť. A zhruba po dalších 400km sa opäť rozsvietila a teraz mi už nejde ani vyresetovať klúčom. Neviete mi niekto poradiť?

Dík

A na přední kotouče a čidlo+dráty jsi se taky koukal?

lasakdsa

Sobota, 18. Septembra 2010, 09:22

Radim046 napísal:

A na přední kotouče a čidlo+dráty jsi se taky koukal?

Ano, pozeral a kotúče vyzerajú ok, lenže pri prudšom brzdení mi začne volant triasť, takže asi budú skrútené. Budem musieť vymeniť aj predok a snáť to pomôže.
Keď je to čidlo predrané, tak sa to nedá tá chyba vymazať klúčom? Že by tá kontrolka prestala svietiť a ked potom stlačím brzdový pedál, tak by sa rozsvietila?
BMW 320d touring
E46 180k

Radim046

Nedeľa, 19. Septembra 2010, 16:20

lasakdsa napísal:

Ano, pozeral a kotúče vyzerajú ok, lenže pri prudšom brzdení mi začne volant triasť, takže asi budú skrútené. Budem musieť vymeniť aj predok a snáť to pomôže.
Keď je to čidlo predrané, tak sa to nedá tá chyba vymazať klúčom? Že by tá kontrolka prestala svietiť a ked potom stlačím brzdový pedál, tak by sa rozsvietila?

Moc nerozumim té tvojí poslední větě ale dle toho co píšeš máš tedy předřené i přední čidlo? Tak to je pak jasné že ti sviti kontrolka i po výměně zadních brzd.Když to smázneš tu chybu stejně se ti to zase hned rozsvítí dokud nevyměníš i to přední předřené čidlo.

lasakdsa

Pondelok, 20. Septembra 2010, 12:07

Radim046 napísal:

Moc nerozumim té tvojí poslední větě ale dle toho co píšeš máš tedy předřené i přední čidlo? Tak to je pak jasné že ti sviti kontrolka i po výměně zadních brzd.Když to smázneš tu chybu stejně se ti to zase hned rozsvítí dokud nevyměníš i to přední předřené čidlo.

Ja tu chybu prave nedokazu vymazat. Mne to sviti stale aj ked necham kluc na 40 sekund v polohe 1. To je ten problem.
BMW 320d touring
E46 180k

xcubus

Streda, 6. Októbra 2010, 09:38

proste pozri obe cidla, ak su zle, vymen a potom staci odpojit baterku tusim na 30 min, alebo nieco menej..ak znova svieti, mas to stale pokazene
Obrázok

Radim046

Streda, 6. Októbra 2010, 09:49

Teda sorry ale přijde mi to jak kocourkov,proč by odpojoval baterku co to pořád vymejšlíte?? otoč ten kliček zapalováni do prvni polohy na asi těch 40vteřin a chyba se smaže.Samozřejmě jen pokud máš obě čidla v pořádku.

ice.blade

Streda, 6. Októbra 2010, 10:10

lasakdsa napísal:

aka kontrolka sa ti rozsvietila po stlaceni brzdoveho pedalu? platnicky alebo vystrazny trojuholnik co znaci pracu ASC/DSC?

na predface staci vymenit "cidlo" (presnejsie je to len umelina v ktorej sa predere kontakt) a ked je kluc v prvej polohe si auto zisti ze je tam kontakt... ono staci zoskratovat kabliky od toho "cidla" a uz na pristrojovke nic nesvieti ;) overene

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 6. Októbra 2010, 10:20

Tak tak čidlá poodpajané a spojené a pokoj.....kto by stále kupoval senzory....)))))Aj tak stále kontrolujem vyzuálne!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ice.blade

Streda, 6. Októbra 2010, 10:24

a este ked je to tak blbo riesene, ze len jedno lave predne koleso a jedno prave zadne koleso ma "cidlo"... uplne od veci, ked sa mi vzdy zoderu zadne lave pakne skor nez prave (na pravej je to "cidlo") aky to ma vyznam? zaskratovane a prdim na to!!! :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných