... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
el salvadore
Autor témy

E46 coupe - Vecny problem - predne okna

Utorok, 9. Decembra 2008, 21:34

Zdravim pani,

kedze som nenasiel na tomto fore rozobratu temu ohlade problematiky prednych okien na kupe e46 chcel by som tuto haklivu a predovsetkym signifikantnu temu zacat.

Tazkze prvy vyznamny objav a odkaz buducim majitelom E46 coupe: TOTO AUTO TREBA GARAZOVAT (aspon v zime)

- pokial sa tomu nevyhovie, bezramove okna zamrznu na rozhrani sklo/dvere (gumove tesnienie na dverach do ktorych sa okno vsuva drzi vlhkost, cize ak nasnezi rano cez den sa roztopi a vecer zamrzne, sme jasni...) - nasledne sa pri otvarani dveri okno automaticky nezosunie (myslim ze je to 1/4") a dvere sa daju otvorit iba silnym tahanim (sklo sa ohne pri vyberani z toho lemovania) - co by nebol az taky problem ako potom dvere opat zavriet znutra... Cela tato slamastika moze vyvrcholit vyhorenim serva ktore posuva okno (kedze pri zamrznutom skle servo vrci na "kratko" = ide donho prud ale je zabrzdene)

- dalsia moznost je moj pripad, rano mrzlo, den pred tym lialo, alebo tak nejak okno sice zamrznute ale nakoniec povolilo (pomohol spray na rozmrazovanie a zohriatie prstami..;o)) ale na zaciatku slo von aj tak zaseknute/zamrznute,dalsi vecer zacalo spustat alarm z nicoho nic, az po niekolky raz som si vsimol ze okno nahodne zacne oscilovat (dvere zavrete a okno samo od seba zide dolu (1/4") a spat, ako keby som otvaral a zatvaral dvere bez ich otvorenia/zatvorenia), to nasledne sputi alarm a pochvalu od susedov o 5tej rano... ;o) - riesenie - okno spustit o 1/4" manualne (aby zostalo sklo stale v dotyku s gumenym tesnenim a netiekla dnu voda) - dvere sa daju zatvarat/otvarat bez posuvu skla-vybrat poistku c.48 (spustanie okien) a cakat az mi to tu dakto pomoze vyriesit ;o)))

- pokial je s oknom problem, ze sice pri otvoreni zide ale nie dostatocne (1/4") da sa tento problem vyriesit tzv. "nakalibrovanim" dorazu: Kluc v polohe 2, pri zavretych dverach okno uplne spustit dole (nie "auto" ale manualne tzn. stlacit iba do prvej dolnej polohy aby nezislo samovolne!), nasledne zopakovat rovnako "manualne" okno vytiahnut az na doraz, s tym ze tlacitko drzime v prvej hornej polohe cca 45 sekund,

Poprosil by som nejake navrhy, postrehy, skusenosto s prehadzovanim toho okenneho mechanizmu, co ma asi zialbohu caka, navyse ked chytim sklo na dverach spolujazdca tak sa kyve nesedi tak pevne ako na druhej strane, cim to je?
Popripade kto s tym mal nejake ine opletacky atd.

Vdaka.
Know yourself and you will never meet a stranger.

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Utorok, 9. Decembra 2008, 21:58

potriet cele tesnenie v mieste kontaktu so sklom silikonovym olejom?
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

Mimo
Kraj: Trnavský

Utorok, 9. Decembra 2008, 22:02

Max-Max napísal:
potriet cele tesnenie v mieste kontaktu so sklom silikonovym olejom?

jj buď to alebo je dostať na to aj špeci prípravok s takou hubkou - proti zamŕzaniu okien na tesneniach...už som natrel a pomáha to :wink:

el salvadore
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2008, 22:52

Max-max - dobre riesenie, akurat neviem ci to nebude nechavat flaky na okne,

Mimo - tiez velmi dobra rada, prosim ta uved nejake dalsie indicie, urcite by som to rad skusil...

Mimo

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:00

no hej, silikonovy olej je viac mastný (je to predsa olej) ale lepšie než by to malo primrzať...ten kúsok na krajoch okien vydržíš nie? :D pozrem čo to mám doma a dám ti vedieť. :wink:

(priznám sa, ja som silikonovym natrel aj tesenia na spodnej časti okna.. a onedlho som náhodou okno stiahol... a jeeeb celé okno mastné :lol: :lol: a utieral som to ešte pár týždňov potom vždy ked som dal dolu okno :lol: :lol: :oops: ) nikdy viac :D

el salvadore
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:04

presne tak, v tom tesneni sa drzi vsetko a tazko sa to potom cisti

Mimo

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:09

určite aj ten prípravok obsahuje niečo podobné ako ten olej, aale idem ti to pozrieť že si to ty :D

Mimo

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:18

no vyzerá to asi takto:
"CARLINE - SILIKOL s houbičkou. spolahlivo zabraňuje primrzaniu gumových tesnení dverí :mrgreen: "
neviem kde som to kupoval :-k možno mototechna alebo tesco? :lol:
Prílohy
DSC00844.JPG
DSC00844.JPG (282.75 KiB) 3587 zobrazení

el salvadore
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:23

Vyborne,

ja uz si to kdesi zozeniem, velmi velke vdaka za toto konstruktivne riesenie... 8)

aj by som ti zvysil reputaciu, ale este na to nemam...;o)

Mimo

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:31

no, takto to už skôr nájdeš niekde.. aj na nete :wink:
a keby nie tak ten silikonovy olej v spreji... nastrekneš na handričku a pretrieš tesnenia... :wink:

:D pohoda.. to sú problémy nás coupe userov :lol: :lol: tiež som to riešil minulý rok...

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Streda, 10. Decembra 2008, 00:05

podla nazvu toho SILIKOLu tipujem ze je to silikonovy olej :lol:
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

Mimo

Streda, 10. Decembra 2008, 00:13

možno áno, možno nie :lol: ale niečo na tej báze to určite bude :wink: neviem čo do toho dávajú. hlavne,že to pomáha 8)

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 10. Decembra 2008, 08:48

musim to aj ja kupit. ale dufam ze dnes poobede uz budu dvere odmrznute :)
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

swandes
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

ceruza

Streda, 10. Decembra 2008, 09:06

Kamarat mal podobny problem pouzil takuto srandu bol spokojny.
Mne to robilo predch.auto,tiez som to mal staci dat jemnu vrstvu a po probleme :wink:

- Zabezpečí účinnú ochranu proti primŕzaniu gumeného tesnenia dverí, kufrov a kapôt automobilov, čím zabraňuje ich mechanickému poškodeniu.
Objem 50 ml , 127sk
Prílohy
34042ceruzka.jpg
34042ceruzka.jpg (3.61 KiB) 3534 zobrazení
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 10. Decembra 2008, 09:21

kde najlepsie v ba nakupovat taketo veci ? ako je skrabka odmrazovacie spreje popripade tento silikon.. ja som to vzdy riesil ALA TESKO....
povedze neaky shop co sa zaobera iba autokozmetikou je vobec v ba dobra predajna na taketo veci ?
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných