Utorok, 9. Decembra 2008, 21:34
Zdravim pani,
kedze som nenasiel na tomto fore rozobratu temu ohlade problematiky prednych okien na kupe e46 chcel by som tuto haklivu a predovsetkym signifikantnu temu zacat.
Tazkze prvy vyznamny objav a odkaz buducim majitelom E46 coupe: TOTO AUTO TREBA GARAZOVAT (aspon v zime)
- pokial sa tomu nevyhovie, bezramove okna zamrznu na rozhrani sklo/dvere (gumove tesnienie na dverach do ktorych sa okno vsuva drzi vlhkost, cize ak nasnezi rano cez den sa roztopi a vecer zamrzne, sme jasni...) - nasledne sa pri otvarani dveri okno automaticky nezosunie (myslim ze je to 1/4") a dvere sa daju otvorit iba silnym tahanim (sklo sa ohne pri vyberani z toho lemovania) - co by nebol az taky problem ako potom dvere opat zavriet znutra... Cela tato slamastika moze vyvrcholit vyhorenim serva ktore posuva okno (kedze pri zamrznutom skle servo vrci na "kratko" = ide donho prud ale je zabrzdene)
- dalsia moznost je moj pripad, rano mrzlo, den pred tym lialo, alebo tak nejak okno sice zamrznute ale nakoniec povolilo (pomohol spray na rozmrazovanie a zohriatie prstami..;o)) ale na zaciatku slo von aj tak zaseknute/zamrznute,dalsi vecer zacalo spustat alarm z nicoho nic, az po niekolky raz som si vsimol ze okno nahodne zacne oscilovat (dvere zavrete a okno samo od seba zide dolu (1/4") a spat, ako keby som otvaral a zatvaral dvere bez ich otvorenia/zatvorenia), to nasledne sputi alarm a pochvalu od susedov o 5tej rano... ;o) - riesenie - okno spustit o 1/4" manualne (aby zostalo sklo stale v dotyku s gumenym tesnenim a netiekla dnu voda) - dvere sa daju zatvarat/otvarat bez posuvu skla-vybrat poistku c.48 (spustanie okien) a cakat az mi to tu dakto pomoze vyriesit ;o)))
- pokial je s oknom problem, ze sice pri otvoreni zide ale nie dostatocne (1/4") da sa tento problem vyriesit tzv. "nakalibrovanim" dorazu: Kluc v polohe 2, pri zavretych dverach okno uplne spustit dole (nie "auto" ale manualne tzn. stlacit iba do prvej dolnej polohy aby nezislo samovolne!), nasledne zopakovat rovnako "manualne" okno vytiahnut az na doraz, s tym ze tlacitko drzime v prvej hornej polohe cca 45 sekund,
Poprosil by som nejake navrhy, postrehy, skusenosto s prehadzovanim toho okenneho mechanizmu, co ma asi zialbohu caka, navyse ked chytim sklo na dverach spolujazdca tak sa kyve nesedi tak pevne ako na druhej strane, cim to je?
Popripade kto s tym mal nejake ine opletacky atd.
Vdaka.
Know yourself and you will never meet a stranger.