... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ONDRO318
Autor témy
Auto: 330i e46
Kraj: Trenčiansky

Angel eyes kruzky

Piatok, 2. Marca 2012, 11:57

Ahojte hoši.
Chcel by som sa Vás spýtať....
Mam e46 s halogenovimi svetlami ..chcel by som si do nich nainstalovat led kruzky ktore sa dfaju aj samostatne bezne kupit...napr: http://shop.rfsystem.sk/led-angel-eyes/ ... logen.html
ak ma niekto z vas takuto skusenost s kupou tak dostali ste od nich aj nejaky certifikat? ktory sa zaklada napr. do TP ? alebo nieco podobne? alebo len ciste kruzky ktore nahodite do svetiel a proste jazdiite?

Michal662
Kraj: Košický

Re: Angel eyes kruzky

Piatok, 2. Marca 2012, 16:04

ja som to objednaval tiez aj to mam na aute ale ziadny certifikat ktomu nebol ale zatial ma poliacajti zato este nedzubali. Ma to nahradzat parkovacky
BMW 330d e46

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Piatok, 2. Marca 2012, 16:32

drbkat ta za to nebudu, ale ak sa najde nejaka proaktivna zelena zabka, ktora sa vyzna do BMW, tak ti to moze oznacit ako neopravneny zasah do svetlometov, ci tak nejak je to vo vyhlaske :wink:

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Piatok, 2. Marca 2012, 16:56

A vy ako viete že to tam nemože byť? šak každý nový bavorák má tieto krúžky a ja som kupoval tieto svetla zvlašť lebo som mal havarku a tie kružky tam už boli bo su to nové typy a tie svetla sú schválené šak STKčku mám platnú vy ste odborník na homologizáciu dielov pán policajt?

naftaman

Piatok, 2. Marca 2012, 16:57

takisto keby ste si odmontovali tlmič na výfuku alebo by ste mali "straight pipes" ako može vedieť že to prekračuje hluk? má na to nejaky cajchovany prístroj?

fox1k

Piatok, 2. Marca 2012, 17:10

naftaman napísal:
A vy ako viete že to tam nemože byť? šak každý nový bavorák má tieto krúžky a ja som kupoval tieto svetla zvlašť lebo som mal havarku a tie kružky tam už boli bo su to nové typy a tie svetla sú schválené šak STKčku mám platnú vy ste odborník na homologizáciu dielov pán policajt?

sam si si odpovedal, "od vyroby" a "nove baworaky" :wink:

Michal662

Piatok, 2. Marca 2012, 17:53

zacni sa hadat s policajtom tak sa nedoplatis :wink:
BMW 330d e46

stevo699
Auto: BMW e90 330i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Marca 2012, 18:37

používam LED AE ako denné svietenie lebo mám xenon. Jazdím po BA kde je policajných hliadok viac než dosť a nikdy som s tým nemal problém.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

nuberian
Auto: E46 320i 2.2

Piatok, 2. Marca 2012, 19:18

Servus Bujaci ... tak ja mám tiež origo xenóny...a chcel som si tam dať AE krúžky no jeden technik mi povedal, že mám kašlať na to..že sa mi budú rosiť sklá. Máte stým skúsenosti? Rosia sa?....
ex: Peugeot 306 1.9d
BMW E46 320i 2.2 Obrázok
K&N, Bastuck, Mtech II, Eibach Sportline, Styling 72 M V-Speiche R18 Red Rings, ...

naftaman

Piatok, 2. Marca 2012, 19:43

Michal662 napísal:
zacni sa hadat s policajtom tak sa nedoplatis :wink:

tak buďte dokakaný a plaťte 60€ len tak.... mimo to keď sa jedna o tieto kružky tak by ti zadržal aj techničák keby si uznal že to tam nemožeš mať...
pokial ti chce policajt dať pokutu a si si isty že si nič nespravil, vytiahni mobil a oznam mu že si budeš jeho zasah nahravať, je povinný to zniesť ale musí o tom vedieť nesmieš ho nahravať potajomky...
Rozčulujú ma ludia ktorý povedia "Tie svine mi dali 60€ pokutu a nič som nespravil"... Tak prečo si mu to zaplatil ked si nič neurobil? to akože teraz budeš 3 dni robiť iba kvoli ich výstrelku?

O 2 mesiace budem mať vodičak teprv 2 roky, za tento čas ma už !12! krát zastavovali policajti, dostal som jednu pokutu 30€ a to za rýchlosť... to je bezpredmetne urobil som zaplatil som... Raz som fúkal... Raz mi dokonca povedali že nalepky od STK čo sa dávali na SPZ tam nemožem mať že mi ich nabudúce zoberú... Pytal soms a kde tade, nič take zakazane neni... EČV musí byť počas celého času používania čitatelné a nesmie by na ňom nič čo by zamedzovalo dobrej čitatelnosti... A takisto zobrlai by mi ich na čas dokedy by som závadu neodstranil čo je nemožne nakolko by tie značky mali oni ;)
Faktom je že ani policajti nepoznajú zákony do detailu a každý si niektorý zákon vykladá inak, jeden povie tak druhy tak...
Ako moj prípad, mam 1400 Suzuki Intruder čo má 45kw, vodičak mam na motorku do 25kw.
V zákone sa však píše že možem viesť motorku čo ma do 25kw ALEBO pomeru výkonu k najvyššej prípustnej hmotnosti neprevyšujúcej 0,16kw/kg, čo táto motorka spĺňa lebo je ťažká... Ale velmi dlho mi trvalo než som ich rpesvedčil

fox1k

Piatok, 2. Marca 2012, 20:20

naftaman: ocividne si to nepochopil co som hore napisal, takze este raz, lebo to co ty popisujes je uplne z cesty(neber to ako urazku prosim)

chalan hore sa spytal ci ho mozu za to policajti drbat, ano mozu, ale nerobia to. preco mozu drbat? pre toto: na vozidle nesmu byt vykonavanane ziadne technicke zasahy najma do jeho konstrukcie ktore nie su schvalene vyrobcom vozidla, resp prislusnym spravnym organom. tie angel eyes kruzky nemaju ziadne schvalenie od BMW. svetla ked si kupis BOSCH, DEPO atd. s angel eyes-ami, su schvalene.
takze odpoved pre ONDRO318, mozu ta drbat ale nebudu, kludne si to daj :wink:

stevo699
Auto: BMW e90 330i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Marca 2012, 23:06

nuberian napísal:
Servus Bujaci ... tak ja mám tiež origo xenóny...a chcel som si tam dať AE krúžky no jeden technik mi povedal, že mám kašlať na to..že sa mi budú rosiť sklá. Máte stým skúsenosti? Rosia sa?....

Ak dobre nasadíš tie plasty naspäť a nepoškodíš si pri montáži tesnenia tak neni problém. Mne sa nerosia. Montáž úplne jednoduchá - za domom na parkovisku :). Odkáž mechanikovi nech sa príde pozrieť a presvedčiť o opaku ;)
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

naftaman

Sobota, 3. Marca 2012, 13:30

fox1k napísal:
naftaman: ocividne si to nepochopil co som hore napisal, takze este raz, lebo to co ty popisujes je uplne z cesty(neber to ako urazku prosim)

chalan hore sa spytal ci ho mozu za to policajti drbat, ano mozu, ale nerobia to. preco mozu drbat? pre toto: na vozidle nesmu byt vykonavanane ziadne technicke zasahy najma do jeho konstrukcie ktore nie su schvalene vyrobcom vozidla, resp prislusnym spravnym organom. tie angel eyes kruzky nemaju ziadne schvalenie od BMW. svetla ked si kupis BOSCH, DEPO atd. s angel eyes-ami, su schvalene.
takze odpoved pre ONDRO318, mozu ta drbat ale nebudu, kludne si to daj :wink:

ja som reagoval na "zacni sa hadat s policajtom tak sa nedoplatis :wink:" ... čo tu popisujem nieje vôbec z cesty
Samozrejme možu ho za to drbať, možu ťa drbať aj za to že ideš s otvoreným oknom alebo ťa možú drbať za to že si vjel do zákazu ale nevjel si do zákazu...
Pýta sa či to treba niekam zapísať, osobne netuším ale keď si to nikam nezapíše je pre policajta takmer nemožné dokázať že tam neboli od výroby pretože ako hovoríš niektoré svetla sú už rovno s nimi predavané... bavíme sa o tom čo može preukázať. Keď si nachipuješ auto je to závažný technický zásah do vozidla, ale zistí ti to niekto? Nie nezistí, nedokáže to zistiť, aj keď je na 100% presvedčený že auto máš nachipované je to prakticky nemožné dokázať. Takisto chalani čo jazdia na 600 motorkach čo maju v papieroch že maju 25kw ale v skutočnosti ma 70, každý vie že 25kw motorka nemôže ísť tak rýchlo ale čo s tým spraví...
Moj príspevok bol o tom že prípadnú pokutu určite neplatiť :)

ONDRO318
Autor témy
Auto: 330i e46
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 4. Marca 2012, 20:29

Chalani dik moc :smile: potesili stre ma =D>
prezradim vam ze pytam sa preto, lebo ma napadlo ..ze ak k nim nie je ziadny papir ani nic ..nikde sa nezapisuju ...tak teoreticky ..by som si ich mohol aj vyrobit :roll: ..take ako by som chcel ziadne divoke farby ani tvary ani nic ..proste len aby som sa nenudil :wink:

Sml112
Auto: BMW e46 330d

Pondelok, 5. Marca 2012, 16:34

Ja mam original Xenony a dal som si tam tiez angel eyes kruzky, ktore mam napojene na zapalovanie, to znamena ze svietia vzdy, ked je nastartovany motor, cez den xenony nezapinam, ani parkovacky, svietim len kruzkami. Policajti ma uz par krat zastavili, dokonca mi dali aj pokuty, ALE NIKDY nie za tie kruzka. Beru to ako normalne denne svietenie a neriesia to...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných